Du får job af at gå på universitetet

Langt hovedparten af de kandidatuddannede fra Aarhus Universitet er i job.

”Vi er enormt stolte af tallene, for det viser os jo, at de akademiske kompetencer, vi giver vores kandidater, er omsættelige og brugbare på arbejdsmarkedet."

"Vi oplever også, at virksomheder er blevet klogere på, hvad det er, vores kandidater rent faktisk kan, så de er blevet dygtigere til at tænke dem ind i spændende jobs, hvor deres kvalifikationer fra universitetet bliver udnyttet.”

Det fortæller Jesper Sølund Hansen fra karrierecenteret Arts Karriere på Aarhus Universitet om tallene fra den seneste beskæftigelsesundersøgelse fra Aarhus Universitet, der viser at 87% af alle nyuddannede fra de seneste kandidatårgange er i job 1-2 år efter uddannelsen er afsluttet.

Uddannelse er dannelse

Anne-Katrine Bjerrregaard Madsen blev i 2017 uddannet kandidat i Informationsvidenskab. Hun arbejder til daglig som marketing konceptudvikler hos marketingbureauet bSocial, og hun fremhæver den generelle dannelse, hun har fået med fra universitetet som værdifuld i sit daglige job:

”Uddannelse er dannelse, og det er nok det, jeg bruger mest hver eneste dag. Jeg bruger selvfølgelig også min viden om online kommunikation og digitale strategier og min tilgang til research, men universitetet giver dig så meget mere end bare faglig viden”, fortæller hun.

Studerende i tæt samarbejde med erhvervslivet

I løbet af studietiden på universitetet er praktik og projekter en stor del af det at forberede sig til arbejdsmarkedet, og nuværende studerende tiltrækker stor opmærksomhed fra virksomheder.

Hos byggemarkedet STARK sætter kommunikationskonsulent Tonya Bille Nielsen stor pris på muligheden for at samarbejde med studerende i forbindelse med praktik og projekter:

”Studerende kan stille nogle andre spørgsmål, de går til opgaverne på en helt anden måde, end vi nødvendigvis gør her i STARK. De kan bidrage med ny viden, og med nogle anderledes profiler end dem vi normalt bruger i denne branche. Værdien skabes i rigtig høj grad i mødet mellem vores fasttømrede virksomhed, og så de studerende, som kommer som det her friske pust udefra”, fortæller hun.

Klædt på til at få et godt arbejde: tidligere studerende fortæller om jobmulighederne under og efter studiet

Faktaboks

Til trods for en fordobling af kandidatproduktionen fra universiteterne siden 1996, er ledigheden for akademikere halveret fra 8.7 pct. i 1996 til 4,2 pct. i dag, viser de seneste tal fra Akademikerne, som er en paraplyorganisation for 25 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark.