Du er her: AU » Uddannelse » Bachelor » Japanstudier

Japanstudier

Bacheloruddannelsen i Japanstudier - Introduktion

Kulturforståelse og kommunikation

For os vesterlændinge er japansk et fremmedartet sprog. Men hvis du først får smag for det, åbner der sig en spændende verden for dig. Det japanske samfund, kultur og historie åbner nemlig op for tanker og perspektiver, som er forskellige fra mange af dem, vi kender fra Danmark og Europa. Japanstudier er derfor et studium for dig, der brænder for at lære et sprog og bruge det til at få indblik i et fascinerende lands kultur.

Fra Meiji til Manga

Den japanske historie er lang og spændende. På Japanstudier vil du få mulighed for at studere Japans kultur- og åndshistorie, samt politiske perioder og begivenheder. Dette omfatter blandt andet kejserdømme, shogunatet og Japans rolle under 2.verdenskrig. I den sammenhæng vil du læse japansk litteratur og sætte teksterne ind i deres rette kulturelle, historiske og samfundsmæssige sammenhæng. Du får også mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med den japanske populærkultur, som for eksempel anime, manga og film.

Japansk i Århus og Japan

På Japanstudier vil du bruge en stor del af din tid på at studere det japanske sprog. Det første år er et forberedende kursus, propædeutik, hvor du vil få et basalt kendskab til japansk tale- og skriftsprog samt grammatik. Efter det første år er meget af sprogundervisningen indirekte i den forstand, at du skal læse mange japanske tekster. Undervisningen foregår som holdbaseret undervisning, og den varetages ofte af japanerne. På bacheloruddannelsen vil du også studere det japanske sprogs udvikling og historie. Der er i løbet af uddannelsen mulighed for at tage på udveksling på et japansk universitet, hvad der varmt kan anbefales. Et semester i Japan giver mulighed for at finpudse ens sproglige kompetencer. Derudover giver opholdet en bedre og dybere forståelse for kulturen og samfundet.  

Spørgsmål

Nogle af de spørgsmål, du kan komme til at arbejde med på Japanstudier, er:

  • Hvad kom Meiji-perioden til at betyde for Japans forhold til resten af verden?
  • Hvordan er Japans forhold til de øvrige lande i den østasiatiske region?
  • Hvordan bruger japanske politikere den japanske populærkultur aktivt?
  • Hvordan formulerer man sig korrekt i en samtale?

Forskningsbaseret undervisning

Undervisningen på Japanstudier er forskningsbaseret. Det betyder blandt andet, at hovedparten af de undervisere du møder gennem din uddannelse er aktive forskere, inden for de områder de underviser i og at fagenes indhold derfor er informeret af den nyeste forskning. Forskningsbaseret undervisning betyder også, at du gennem hele studiet lærer at arbejde forskningsbaseret ved at bruge fagets forskningsmæssige teorier og metoder.

Du kan læse mere om dine kommende underviseres aktuelle forskningsemner på fagets hjemmeside.

Optagelsesområdenummer

22280

Studiested

Aarhus

Studiestart

August / september

Undervisningssprog

Dansk og Engelsk

Eksempler på mulige kandidatuddannelser

Studerende

Noget af det bedste ved uddannelsen er undervisernes engagement og lyst til at ville indvie os studerende i det japanske sprog. Fra dag ét har vi fået en grundig gennemgang af det japanske, både grammatisk, skriftligt og mundtligt, så alle kunne følge med. Samtidig er det et stort plus, at underviserne er japanere, så vi fra begyndelsen har gjort det til en vane at tale japansk i undervisningen.

Frederikke Thorstein, bachelorstuderende i japanstudier

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 11.04.2014

Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C

E-mail: au@au.dk
Tlf: 8715 0000
Fax: 8715 0201

CVR-nr: 31119103
EAN-numre: www.au.dk/eannumre

AU på sociale medier
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

© — Henvendelser til webredaktør

Cookies på au.dk