Du er her: AU » Uddannelse » Bachelor » Optagelse på AU » Svar på din ansøgning

Svar på din ansøgning

Svar på din ansøgning

Kvittering

Efter ansøgningsfristen i både kvote 1 og kvote 2 vil du modtage en kvitteringsmail. Med kvitteringsmailen følger en vejledning til, hvordan du opretter dig på Aarhus Universitets selvbetjening, mit.au.dk, hvor du kan følge din ansøgning. Du kan også hente vejledningen her: Sådan opretter du dig som bruger i mit.au.dk. På selvbetjeningen vil du den 30. juli kunne se, om du er blevet tilbudt en studieplads og takke enten ja eller nej til den. 

Kvote 2-kvitteringsmailen giver dig mulighed for, inden for en svarfrist, at kontakte universitetet, hvis der er fejl eller mangler, eller der blot er noget, som du ikke forstår i e-mailen eller i registreringen af din ansøgning. Det er derfor vigtigt, at du er læser kvitteringsmailen, eller at du har givet en anden person fuldmagt til at gøre det for dig. Eventuelle rettelser eller mangler ved din ansøgning skal rettes med det samme, for at din ansøgning kan behandles på lige fod med de øvrige ansøgere i kvote 2. 

Med kvitteringsmailen i kvote 1 er der ikke samme mulighed. Der er så kort tid til behandling af disse ansøgninger, at der ikke er tid til at behandle eftersendt materiale. Kun eventuelle fejlregistreringer fra universitetets side vil blive rettet.

Optagelse

Den 30. juli modtager du et brev med svar på din ansøgning. Du kan også tjekke, om du er blevet tilbudt optagelse på mit.au.dk fra den 30. juli kl. 00.00.

Uanset om du har søgt én eller otte forskellige uddannelser, får du kun ét svar.

Studiepladsen skal bekræftes

BEMÆRK: Du skal bekræfte din studieplads på mit.au.dk senest den 5. august

  • Hvis ikke studiepladsen bekræftes på selvbetjeningen inden for den frist, som fremgår af optagelsesbrevet, bortfalder pladsen.

  • Siger du nej til pladsen inden denne dato, tæller det ikke som en optagelse, og pladsen kan tilbydes en ansøger på standbylisten.

  • Har du ikke adgang til selvbetjeningen, kan du printe en bekræftelsesblanket, eller du kan henvende dig i Informationscenteret.

Tilbud om standby

Hvis du har søgt og fået standbyplads, modtager du den 30. juli et standbybrev. Herefter står du til rådighed for eventuelle ledige pladser på uddannelsen frem til midten af august. Du skal ikke bekræfte, at du ønsker en tilbudt standbyplads. Det er først, hvis du får tilsendt et egentligt optagelsesbrev, at studiepladsen skal bekræftes. Der skal dog falde en del optagne fra før, at der kan blive tale om en ledig plads.

I AU's optagelsestal er der indlagt en overbooking, hvilket betyder, at universitetet optager lidt flere, end der er pladser til. Først når et antal svarende til overbookingen er faldet fra, bliver der ledige pladser, som universitetet herefter tilbyder til optagne på standbylisten. Tilbydes du ikke en studieplads i august, får du i stedet et tilsagn om optagelse næste år og modtager i løbet af september et tilsagnsbrev fra universitetet.

Afslag

Hvis ikke du bliver tilbudt optagelse på nogen af de uddannelser, som du har søgt, modtager du et afslagsbrev fra Den Koordinerede Tilmelding. Du får altså ikke noget afslagsbrev fra Aarhus Universitet eller fra andre af dine søgte uddannelser.

Sammen med afslagsbrevet er der et tilbud om vejledning og en oversigt over ledige pladser, som du kan søge optagelse på umiddelbart efter den 30. juli. Vejledningstilbuddet henvender sig til alle, der overvejer at søge ind på Aarhus Universitet – enten på en ledig plads eller til næste år – og som er interesserede i at få mere at vide om optagelsessystemet og reglerne. I Informationscenteret kan du få nærmere oplysninger om vejledning af afviste ansøgere.


Find flere frister og vigtige datoer

Studiestart

De fleste uddannelser på Aarhus Universitet starter om sommeren (august/september).
Medicin, diplomingeniøruddannelserne samt visse sprogfag starter dog både vinter (januar/februar) og sommer (august/september).

Velkommen til nye studerende

I begyndelsen af sommeren offentliggør vi på vores studiestartsside (opdateres i løbet af sommeren) en oversigt over alt, hvad du har brug for at vide som ny studerende på Aarhus Universitet.

På studiestartssiden kan du også finde oplysninger om, hvornår introdagene på din uddannelse starter, hvor din uddannelse er placeret, hvordan du kommer i kontakt med dit fag samt praktiske forhold vedrørende SU, samt hvordan du søger bolig i byen.

I løbet af august (eller januar) måned vil du modtage studiestartsmateriale fra din uddannelse.

Medicin sommer/vinterstart

Såfrem der er flere optagne til medicin sommerstart end der er pladser, rykkes de yngste optagne til vinterstart.

Sproguddannelser med propædeutik

Propædeutikforløb til sproguddannelser starter i august/september. Det gælder både for nye studerende som skal have propædeutik og studerende, som ikke skal have propædeutik (dvs. studerende der er optaget på Arabisk- og islamstudier og har Arabisk på gymnasialt A-niveau eller studerende der er optaget på Italiensk, sprog, litteratur og kultur og har Italiensk på gymnasialt A-niveau). Propædeutikforløbet er normeret til ét semester, hvorefter den egentlige uddannelse starter det efterfølgende semester.

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 12.12.2014

Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C

E-mail: au@au.dk
Tlf: 8715 0000
Fax: 8715 0201

CVR-nr: 31119103
EAN-numre: www.au.dk/eannumre

AU på sociale medier
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

© — Henvendelser til webredaktør

Cookies på au.dk