Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

En dag i Trines studieliv

”Hvordan er min hverdag som studerende på et universitet?” Det er et spørgsmål, der fylder rigtig meget, når man overvejer at søge ind på en universitetsuddannelse. Man skaber selvfølgelig selv sin hverdag, men for rigtig mange studerende er tilværelsen fyldt med kontraster mellem læsning, undervisning, ensomhed, fællesskab, faglighed, fest, diskussioner og socialt samvær med vennerne. Vores fotograf, Ida Marie Jensen, fulgte en kvindelig studerende på en helt normal dag i hendes studieliv.

Velkommen til en dag i mit studieliv.
Jeg hedder Trine, er 25 år gammel og bor i Aarhus med min kæreste Daniel. Jeg læser kunsthistorie på Aarhus Universitet, og her kan du følge med i en helt almindelig dag i mit studieliv.
Det første, jeg gør om morgenen, er at koge en gryde med vand til kaffe og æg.
Vores elkedel er brændt sammen for nogle måneder siden, så det foregår altså i gryde for tiden.
Mens jeg drikker min morgenkaffe, tjekker jeg lige en ekstra gang på vores studiesystem Blackboard, om jeg har styr på, hvad der skal ske på studiet i dag. Det går op for mig, at vi har midtvejsevaluering i dag.
Ikke at jeg panikker over det, men jeg synes bare lige, at semestret var gået i gang.
Meget tidlig tandbørstning … Imens tænker jeg over, om jeg skal have regnjakke på i dag.
Det regner og er koldt udenfor.
Så er jeg på vej ud af døren! Efter lidt overvejelser ender jeg med at tage regnjakke på.
Halvvejs ude af døren kommer jeg i tvivl, om jeg har husket min oplader. Det tjekker jeg lige, og den var god nok. Jeg havde glemt den. Det sker ret ofte, at jeg lige skal op på 3. sal igen efter at have glemt noget …
Jeg er på vej over krydset ved Randersvej. Da jeg så billedet efterfølgende, gik det op for mig, at jeg går på hold med ham, der står ved siden af med paraplyen. Jeg er på tilvalgsfag, så jeg kender ikke alle lige godt.
Så er jeg til forelæsning. I dag handler det om æstetisk kommunikation og fænomenologi. Jeg kan bedst huske tingene, når jeg skriver dem ned på en blok, men alle de andre på holdet skriver noter på deres computere.
Der er pause, og vi snakker om, hvilke kandidatuddannelser vi har søgt. Marie har søgt otte forskellige kandidater, hvilket vi har en ret stor griner over, da man skal skrive en motiveret ansøgning til alle uddannelserne. Jeg selv har søgt ind på Design for Play på Designskolen og Analytisk Journalistik på AU.
Undervisningen er slut, og vi er på vej ud fra ’Kasernen’, hvor de æstetiske fag hører til. Jeg følges ud med Birgitte og Marie fra mit hold. Jeg har gået på Kunsthistorie med Marie på bacheloren og kender hende ret godt, men Birgitte har jeg lige lært at kende på tilvalgsfaget.
Jeg læser mine lektier på LYNfabrikkeni Aarhus. Der sidder jeg en del. Nogle gange aftaler jeg at læse her med mine veninder, da der også er plads til at snakke. Læsesal fungerer ikke for mig. Det bliver så alvorligt. Så vil jeg hellere læse hjemme i stedet eller sidde på et bibliotek.
Så er jeg hjemme igen. Jeg ser ’Date mig nøgen’, slapper af og får en sjov besked.
Min tvillingebror Jens er kommet til middag. Han kommer en del forbi. Vi plejer at mødes til kaffe og ind imellem til aftensmad og brætspil. Vi forsøger at finde ud af, hvad vi skal lave til aftensmad. Jeg vil gerne lave noget vegetarisk, men Jens er vist til noget med bøf i dag.
Min kæreste Daniel kommer hjem fra arbejde. Han tager altid tidligt afsted, så vi spiser næsten aldrig morgenmad sammen.
Vi laver aftensmad. Jens fik mig ’overtalt’ til at lave burgere – igen.
Vi hygger med brætspil. Daniel leder meget på DBA efter udvidelser til vores brætspil og har lige købt en ny udvidelse, men det går ikke så godt for ham.
Der bliver sagt farvel, og vi er nærmest gået i seng, før Jens er ude af døren.
Vi børster tænder. Jeg er træt. Det var den dag i mit studieliv.