Aarhus Universitets segl

Spørg Amanda

Amanda

21, Ebeltoft

Grenaa Handelsgymnasium, HHX

Erhvervsøkonomi og Erhvervsjura HA(jur.), 8. semester

Amanda

21 år, Ebeltoft
Grenaa Handelsgymnasium, HHX
Erhvervsøkonomi og Erhvervsjura HA(jur.), 8. semester

Spørg mig om:

 • Hverdagen som studerende
 • SU, økonomi og bolig
 • Studiemiljøet og det sociale liv
 • Overgangen fra gymnasiet til universitet
 • Studiestart og uddannelsesvalg
 • Faglighed og forventninger

Fun facts om mig

 • Jeg elsker at Binge-watche serier
 • Mine forældre navngav mig efter en lille pige, som de mødte i en legetøjsbutik
 • Jeg snakker super meget

Mit uddannelsesvalg

Inden jeg blev studerende på universitetet, havde jeg mine tvivl og spørgsmål med hensyn til valg af studie. Tilbage på gymnasiet blev min opmærksomhed særligt grebet af undervisningen i økonomiske fag og erhvervsret. Jeg har altid interesseret mig for juraen og dens tvister. I kombination med økonomi, virkede HA (jur.) som den oplagte uddannelse for mig. Dog må jeg indrømme, at mit uddannelsesvalg var en ud af mange andre interessante og udfordrende muligheder. Jeg har haft flere søvnløse nætter om, hvad enten det skulle være det ene eller andet. Her gik jeg efter min mavefornemmelse og satsede.

Studiestart

Personligt har overgangen til universitet udfordret mig. Jeg har særligt skullet gøre op med mig selv, at man ikke altid kan få topkarakter i alle fag, som man måske har været vant til på gymnasiet. Overgangen fra elev til studerende har også lært mig, at universitet kræver en vis form for selvdisciplin af den enkelte person. Min selvdisciplin haltede det første år på studiet. Her havde jeg svært ved at strukturere tiden fornuftigt uden for mange overspringshandlinger.

Trods udfordringerne har mit første år på universitet budt på mange positive ting. At kunne dele en fælles faglig interesse samt følge studielivets op-og nedture med sine studiekammerater kan noget helt særligt. Jeg mødte mine bedste venner det første år på studiet. Her husker jeg tydeligt hvor forvirrede vi alle egentlig var, men alligevel formåede vi at nå frem til det tredje år.

Mine råd

 1. Træf dit studievalg efter interesse. Evt. reflekter over hvilke fag, som særligt fangede din opmærksomhed tilbage på gymnasiet. Gå efter mavefornemmelsen.
 2. Kontakt en studievejleder hvis du er i tvivl om dine muligheder.
 3. Det er helt okay at være i tvivl efter studiestart. Personligt stillede jeg selv spørgsmålstegn ved mit uddannelsesvalg, når studiet blev særligt udfordrende. Det er okay at stille spørgsmålstegn ved, om vi har truffet de rigtige valg.
 4. Husk at være dig selv. Vi glemmer det ofte, men de fleste sidder tilbage med samme følelse. Mine studiekammerater har banet min vej til et trygt studiemiljø. Her har man altid haft nogen at kunne falde tilbage på når studiet har presset på.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?