Aarhus Universitets segl

Spørg Anna

Anna

24, Varde

Varde Gymnasium og HF, STX

Statskundskab, 7. semester

Spørg mig om:

  • Studietvivl og studieskift  
  • At være studerende som ordblind
  • Balancen mellem studie og fritid

Fra livsplan til livskrise

Jeg har altid interesseret mig for samfundet og politik, og har derfor altid haft en drøm at ændre samfundet. Derfor faldt det mig også naturligt at vælge at læse Politik og Økonomi. Her kunne jeg få det bedste af begge verdener, økonomi og statskundskab. Jeg startede i 2019, havde den sjoveste rusuge, og kunne generelt godt lide livet som studerende. Da jeg kom til første eksamensperiode, oplevede jeg pludselig, hvor svært jeg egentlig syntes de matematiske fag på økonomi var. Jeg dumpede min ene eksamen, gik til reeksamen og kom igennem. Jeg startede på 2. semester og syntes stadig, at matematikken blev sværere og sværere. Jeg elskede det sociale liv, men gik hele tiden med tvivlen, om studiet var det rigtige for mig. Efter to års kamp tog jeg springet, væk fra venner fra holdet, og skiftede til Statskundskab. Et skift, der skulle tage mig lang tid at erkende. Men jeg ved nu, at det kan tage flere valg, før man ender på rette hylde.

1.000 siders pensum og ordblind

Det med at stave har aldrig faldet mig let, men jeg har altid elsket at gå i skole, derfor har jeg også altid gerne ville gå på universitetet. Jeg var dog bange for, om jeg nu kunne følge med og kunne nå at læse det hele, når jeg nu er ordblind. Afsløring: Der er MEGET pensum på uni, og jeg læser ikke det hele ;) Men heldigvis findes der rigtig meget hjælp på AU, man skal bare selv opsøge det. Fx har jeg en læse-skrivevejleder, Laura, som hjælper mig med læseplaner, opgavestruktur og korrekturlæsning. Hun er guld værd.

Om af få timekabalen til at gå op

Jeg elsker at være social, og siger sjældent nej, hvis nogle spørger om jeg vil med ud og have øl. At få tid til læseplanen, gruppearbejdet, det sociale og et studiejob er ikke altid en nem kabale at få til at gå op. Men jeg forsøger at finde tid til det hele, og nogle gange er det vigtigere få mig at drikke en kop kaffe med en veninde, end det er at nå alt pensum. Faktisk tror jeg kun, at jeg har læst ca 1/3 del af pensum til dette semester, og jeg er her endnu.


Mine råd

  1. Søg og du vil finde. Der er mange nye ting at tage stilling til, når man starter på universitetet, og det hele kan godt virke lidt uoverskueligt. Heldigvis har AU en masse sider og folk der kan hjælpe, og de vil rigtig gerne hjælpe.
  2. Du er ikke et dårligt menneske bare, fordi du ikke består en eksamen. Et råd tyvstjålet fra min tidligere forelæser, man skal ikke gå ned med flaget bare fordi man dumper en eksamen. Ingen er gode på alle områder, men så er man god til noget andet.
  3. Sig det højt. Synes du, at der en opgave der er svær, eller kan du holde ikke altid holde koncentration til en forelæsning, eller måske er du dumpet en eksamen? Sig det højt, der er næsten altid nogle, der har det ligesom dig.

Fun facts om mig

  • Jeg har brugt flere timer på at stå på ski end i et fitnesscenter
  • Jeg er kæmpe tidsoptimist, det kommer mig sjældent til gode....

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?