Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Anna

Anna

25 år, Thisted

Thisted Gymnasium, STX

Religionsvidenskab, 5. semester

Anna

25 år, Thisted
Thisted Gymnasium, STX
Religionsvidenskab, 5. semester

Jeg kan hjælpe med:

  • Hvordan strukturerer man sit studieliv
  • Hvordan valgte jeg uddannelse
  • Hvordan det er at starte på uddannelse efter flere sabbatår
  • Hverdagen på et humanistisk studie

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Hvordan jeg valgte studie

Efter tre sabbatår havde jeg stadig ikke fået en åbenbaring om, hvad min drømmeuddannelse og vej i livet skulle være. Jeg begyndte derfor at bruge timevis inde på ug.dk for at undersøge, hvilke uddannelser der egentlig findes, og hvilke muligheder jeg havde på baggrund af mine fag fra gymnasiet. Til sidst fik jeg snævret mit uddannelsesvalg ind til tre kriterier: jeg ville gerne arbejde som underviser, jeg ville gerne læse på AU, og jeg ville gerne læse humaniora.

Ansøgning og optagelse

Jeg var træt af at have sabbatår, så det var en prioritet for mig at kunne begynde mit studie med det samme. Derfor søgte jeg alle de uddannelser, som levede op til mine kriterier, for at være sikker på at blive optaget på AU med det samme. Jeg genlæste også et fag på hf-fjernstudier for at forbedre mit kvote 2-fagsnit og øge mine chancer for optagelse på de uddannelser, hvor mit gymnasiegennemsnit ikke var højt nok. Jeg blev optaget på min tredjeprioritet, religionsvidenskab. Det var lidt et tilfælde, da jeg aldrig har interesseret mig for religion eller religionsundervisning, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg er endt det helt rigtige sted.

Hverdagen på uni

En typisk uge for mig indeholder ca. 13 timers undervisning. Den resterende tid går med læsning og forberedelse til undervisningen og møder med min studiegruppe. Jeg vil klart anbefale, at man finder en fast studiegruppe, som kan være ens sociale, faglige og personlige støtte under uddannelsen. Udover læsning, gruppearbejde og undervisning er det en god ide at engagere sig i studierelevant arbejde, frivillige projekter og udvalg og foreninger på uni. Det betyder, at man nogle gange må gå på kompromis med sin forberedelse, men til gengæld lærer man så noget andet.

Mine råd

  1. Find ud af, hvad der er vigtigt for dig. Er det et bestemt job, du gerne vil have? Et bestemt fagområde du gerne vil studere? En bestemt by du vil bo i? Der er mange forskellige årsager til at vælge studie, og intet er mere rigtigt end andet.
  2. Vær kreativ og undersøg uddannelser, du ikke normalt ville se dig selv i. Måske fik du at vide i 3. klasse, at du ikke er matematisk anlagt, men det er mange år siden og måske er det helt anderledes i dag, hvis du giver det en chance.
  3. Undersøg dine muligheder. Hvis du ikke kan komme ind på din uddannelse, behøver du ikke give op på drømmen. Der er næsten altid en vej, hvis man leder lidt efter den.