Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Catalina

Catalina

25 år, Ugilt

Hjørring Gymnasium og HF-kursus

Medicin, 8. semester

Catalina

25 år, Ugilt
Hjørring Gymnasium og HF-kursus
Medicin, 8. semester

Jeg kan hjælpe med:

  • Det at flytte langt væk hjemmefra
  • Bekymringer omkring kvote 2
  • Strukturering af studieliv, familieliv og det sociale liv

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Hej, mit navn er Catalina, og her kan du læse lidt om min vej til universitetet, min hverdag, og finde mine gode råd til dig som kommende studerende.

Min vej til uni

Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville arbejde med mennesker, men har altid tænkt, at jeg ville være sygeplejerske, og samtidig gad jeg virkelig ikke at studere i 6 år efter gymnasiet. Først efter gymnasiet fandt jeg ud af, at jeg ville læse medicin. Det kom som en tanke med en god mavefornemmelse efter en interrail tur rundt i Europa. Jeg havde bestemt ikke karaktererne til at læse medicin og havde derfor et par sabbatår, hvor jeg bl.a. læste kemi op, forsøgte at forbedre mine muligheder på kvote 2 gennem arbejde, praktik og en enkelt udenlandsrejse. Jeg søgte medicin i hele landet to år i træk, og var heldig at blive optaget på medicin i Aarhus i sommeren 2017.

Tanker omkring studievalg

Det var for mig meget skræmmende at starte på studie, bl.a. fordi jeg skulle flytte 200 km væk fra min familie til en ny og ukendt by, men også fordi jeg var bange for ikke at føle mig god nok. Jeg har i løbet af mit studie haft dumpet et par fag og fundet ud af, at det er noget der sker for alle, og at det virkelig er helt normalt.

Min hverdag

Medicin er generelt et meget socialt studie med mange arrangementer, så der er altid noget at give sig til, hvis man har lyst til det. Gennem medicin er jeg medlem af foreningen Sexekspressen, hvor jeg tager ud og underviser folkeskoler i seksualundervisning. Dette er er for mig et dejligt afbræk i hverdagen, hvor jeg kan komme ud og have det sjovt sammen med andre studerende. Ved siden af mit studie arbejder jeg som klinikassistent ved en øjenlæge, hvilket er en super fed måde at få noget erfaring på. Samtidig arbejder jeg som sygeplejevikar for region midt, hvor jeg hjælper til på sygehuset en gang i mellem.

Mine råd

  1. Følg din mavefornemmelse, når du vælger studie. Føles det rigtigt, er det det nok også. Viser det sig at være forkert, så kan man altid ændre mening.
  2. Overvej hvordan du lærer bedst – hovedet ned i bogen eller med hænderne? Der er stor forskel på, hvor læsetunge eller praktisk anlagt de forskellige studier er.
  3. Er du i tvivl om noget, eller har spørgsmål, så søg hjælp. Der findes et hav af muligheder og mennesker, der gerne vil hjælpe. Du er hjertens velkommen til at skrive en mail.