Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Cecilie C.

Cecilie C.

22 år, Aarhus

Aarhus Business College, HHX

Informationsvidenskab, 5. semester

Cecilie C.

22 år, Aarhus
Aarhus Business College, HHX
Informationsvidenskab, 5. semester

Jeg kan hjælpe med:

  • Tvivl omkring valg af studie
  • Hvordan ser hverdagen ud på uni
  • Hvordan strukturerer man en hverdag med meget selvstudie
  • Hvad kræver det at gå på universitetet
  • Studiemiljøet og det sociale liv

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Hvordan valgte jeg studie

Jeg var rigtig meget i tvivl, da jeg skulle vælge. Jeg havde altid forestillet mig, at jeg skulle læse noget helt andet, men da der blev lukket ned for den uddannelse, jeg havde forestillet mig at starte på, måtte jeg i gang med at undersøge andre muligheder. Jeg tog til U-days og endte helt tilfældigt ved Informationsvidenskab. Jeg tænkte ikke, det var noget for mig, men da jeg hørte om uddannelsen, vækkede den alligevel min interesse. Jeg i er dag rigtig glad for at have valgt Informationsvidenskab – også selvom det ikke er et sted jeg nogensinde havde set mig selv passe ind. Jeg synes, processen i at vælge studie var svær og hård, og jeg vil rigtig gerne hjælpe andre til at få mere ro i maven over det.

Hvad kan jeg godt lide ved mit studie

Først og fremmest er jeg bare vild med at være en del af et studiemiljø, og så er det fedt at få lov til at fordybe sig i noget, man selv har valgt. Jeg er rigtig glad for, at vi har mulighed for at lave meget gruppearbejde på mit studie, især fordi der også er en del selvstudie – så er det skønt at have nogle at sparre med, og det giver bestemt også noget socialt.

Min hverdag på AU

Jeg har været rigtig heldigt at havne på et studie, hvor jeg har fået et socialt bånd til mine medstuderende, og det sætter jeg rigtig meget pris på. Især fordi det indimellem kan være rigtig hårdt at studere. Der er mange ting, der er anderledes, end jeg troede, og det har jeg skulle vænne mig til, men jeg har hurtigt lært at tilpasse mig de nye rammer, der er på universitet. Før studiestart var jeg meget nervøs for, om jeg havde valgt rigtig, og det kan jeg stadig godt blive indimellem, men der kommer altid et nyt kursus, emne eller projekt, der vækker min interesse igen.

Mine råd

  1. Mit bedste råd er at gå efter, hvad du synes er spændende. Jeg tror, man befinder sig bedst på et studie, der handler om noget, man godt kan lide at lære om.
  2. Udover at vælge efter interesse synes jeg også, det kan være en god idé at kigge på de undervisningsformer, der er på studiet. Overvej, hvordan du godt kan lide at lære. Meget af det tror jeg, man kan vænne sig til, men det kan i hvert fald være en god idé at være forberedt på, hvordan undervisningen kommer til at foregå.
  3. Hvis du bliver ved med at være i tvivl, synes jeg bare, du skal kaste dig ud i det. Der findes ikke ét perfekt studie, men der findes sikkert en helt masse forskellige studier, du kunne blive glad for. Vælg det, der vækker din interesse, og vær ikke bange for at vælge. Jeg tror, alle studerende har noget på studiet, de bedre kan lide end andet.