Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Cecilie J.

Cecilie J.

23 år, Aalborg

Aalborg Katedralskole, STX

Psykologi, 9. semester

Cecilie J.

23 år, Aalborg
Aalborg Katedralskole, STX
Psykologi, 9. semester

Jeg kan hjælpe med:

 • At komme direkte fra gymnasiet som én af de eneste
 • Valg af studie - skal jeg vægte studiet eller jobbet bagefter højest?
 • At leve godt for få penge
 • Strukturering af hverdagen på uni og i en ny by med mange muligheder
 • At dæmpe forventninger til karakterer og presset om at få mange frivillige jobs til CV'et

Fun facts om mig

 • Jeg synger i et klassisk kor og er vild med gammel kirkemusik.
 • Jeg synes selv, jeg har god humor, men det er ofte kun mig, der griner ad den. 
 • Når solen skinner, vender jeg mig altid med ansigtet mod den.

Valg af studie

I starten af 3.g begyndte jeg at overveje valg af studie. Jeg vidste, at jeg gerne ville gå på Aarhus Universitet og starte lige efter gymnasiet, men jeg havde mange uddannelser, jeg syntes lød spændende. Jeg fik tilknyttet en mentor, som hjalp mig med at undersøge studierne, så jeg endte med at stå mellem psykologi og teologi. Efter en god oplevelse på psykologi på U-days endte jeg med at vælge dette studie.

Overvældende studiestart

Jeg blev optaget og flyttede til Aarhus på kollegium et par dage før rusugen (introugen). Alt var nyt for mig, da rusugen begyndte. Ny by, nyt sted at bo blandt nye mennesker, nyt studie, ny uddannelsesinstitution og nye studiekammerater. Før rusugen følte jeg mig voksen og klar til at begynde på et nyt kapitel i mit liv, men i rusugen blev jeg overvældet over alt det nye, det spæk-proppede sociale (og til dels faglige) program og alle de nye studiekammerater, som virkede så selvsikre og voksne. Med tiden fandt jeg dog nogle rigtig søde veninder, som jeg nu kan være helt mig selv sammen med.

Min hverdag

I starten deltog jeg i flere sociale arrangementer på studiet, end jeg havde brug for, for at lære de andre at kende. Med tiden lærte jeg at strukturere min hverdag, så ugerne ligner hinanden mere med faste læsetider, korprøver, (frivillige) jobs, sociale aftaler, men også aftener hjemme til afslapning. Jeg nyder rigtig meget at læse psykologi. Næsten alt er spændende, og det er dejligt med tid og ro til selvstudie – vi har kun undervisning omkring tre halve dage om ugen. Det er dog først på kandidaten, at jeg er begyndt at hvile i mit valg af studie, efter at vi har fået mulighed for at agere psykologer i praksis.

Mine råd

 1. Gå ind på www.bachelor.au.dk, se på listen over alle uddannelser, vælg dem, du synes ser interessante ud, sortér i dem og undersøg, hvilke fag der udbydes på studierne.
 2. Flyt til Aarhus i god tid før studiestart, så du kan vænne dig til byen og dit nye hjem inden studiestart.
 3. Det er helt normalt at være i tvivl, selv lang tid efter, at man er startet på et studie. Overvej dit valg fra tid til anden, tal med andre, og prøv studiet af. Husk, at der sjældent kun er ét studie, der er rigtigt for dig.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?