Aarhus Universitets segl

Spørg Danielle

Danielle

24, Nimtofte

Paderup Gymnasium, STX

Internationale studier, 10. semester

Bachelor i Antropologi

Spørg mig om:

  • Overgangen fra gymnasiet/sabbatår til universitet
  • At komme fra en ikke-akademisk baggrund til at være en del af universitet
  • Faglighed og forventninger
  • Hvordan fungerer hverdagen på universitet
  • Studiemiljøet og det sociale liv

Hvordan valgte jeg studie

Jeg har altid været betaget af andre samfund end det, jeg selv er født og opvokset i. Derfor faldt valget på antropologi. Jeg har primært truffet min beslutning ud fra ren interesse omkring samfunds- og kultursammenhænge. Jeg kunne mærke, at der var et eller andet over antropologi, og jeg blev nødt til at udforske det studie og se, hvad fremtiden så bringer. Jeg havde meget tvivl omkring mit studievalg, da jeg ofte blev mødt med kommentarer som: ”Vil du gerne være arbejdsløs?”. Efter megen overvejelse kom jeg dog frem til, at jeg nok skulle finde et relevant arbejde – det har andre gjort.

Studiestarten

For mig var det en stor omvæltning at starte på studie igen efter to sabbatår. Jeg kendte ingen på min årgang, og jeg havde svært ved at finde mig til rette i starten. Jeg havde ikke troet, at overgangen fra gymnasieelev til universitetsstuderende var så stor. Der var mange nye ting at tage stilling til: læsemetoder, omgivelser, livet på SU og nye studiekammerater. Det var en udfordrende oplevelse, men samtidig en oplevelse, jeg ikke ville være foruden.

Min hverdag på AU

Antropologi er meget selvstudie, og jeg er derfor ikke meget på selve universitetet. Der er meget læsning, og selvom det på skemaet ligner, at der er meget ”fri”, så er dette ikke tilfældet. Det er tid, der er sat af til læsning. Jeg læser meget hjemme og med studiekammerater. Jeg er så heldig at have undervisning ude på Moesgaard, så når jeg er på studiet, er det i de smukkeste omgivelser. Min undervisning varierer meget fra forelæsninger, holdundervisning og i de senere semestre er der også projektarbejde.


Mine råd

  1. Vær nysgerrig efter at lære.
  2. Husk også at prioritere det sociale. Det er en vigtig og virkelig fed del af universitetsoplevelsen, og det er godt at have gode menneske omkring sig, der kan hjælpe, når hverdagen og bøgerne bliver en stor mundfuld.
  3. Du er ikke den eneste, der tvivler. Det er mere normalt, end du regner med.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?