Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Espen

Espen

24 år, Ringsted

Midtsjællands Gymnasium, STX

Teologi, 9. semester

Espen

24 år, Ringsted
Midtsjællands Gymnasium, STX
Teologi, 9. semester

Jeg kan hjælpe med:

  • Studiemiljøet og det sociale liv
  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
  • Faglighed og forventninger
  • Hverdagen på universitetet
  • Boligsituation

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Hvordan valgte jeg studie

Jeg valgte teologi, fordi jeg ikke kunne lade være. Teologi er for mig den perfekte kombination af alle mine yndlingsfag med sprog, religion, filosofi, historie osv. Ikke desto mindre var jeg meget i tvivl, og jeg formåede, inden jeg startede, at læse om næsten alt hvad AU tilbyder, uden at det rigtig hjalp mig i mit valg.

Men det blev teologi til sidst, efter to sabbatår med højskole og jobs i ind- og udland var jeg klar. Jeg kendte en, der var søgt ind året før mig, og en enkelt af mine lærere fra højskolen var selv teolog, så jeg havde en ide om, hvad studiet drejede sig om. Jeg blev også mindet om, at man sagtens med tiden kan lære at holde af noget, og ikke behøver at elske alle fag fra starten af. Jeg var selv meget i tvivl om de sprogfag, man skal igennem på uddannelsen, men de har vist sig at være vidunderlige at arbejde med.

Hvad tænkte jeg om universitetet, inden jeg søgte ind

Universitetet er stort og indviklet, og det kan virke som et helt umuligt sted at starte. Jeg var meget i tvivl, ikke kun om studiet men også om alt det uden om, det sociale, underviserne osv. Men jeg kom frem til, at det ville være synd ikke i det mindste at prøve, og så måske siden ombestemme sig. Siden har jeg erfaret, at det er både sjovt og spændende at give sig selv en stor udfordring, og se om man kan klare den, hvad man ofte kan, selvom man måske ikke helt tror på det til at starte med.

Min hverdag

Jeg synes, jeg har en god hverdag. Jeg har selvfølgelig masser at lave, men på universitetet har vi som studerende også en masse frihed til selv at finde ud af, hvordan vi når i mål. En typisk uge har jeg 2-4 timers undervisning om dagen, nogle dage mere, nogle dage mindre, og ellers sidder jeg med forberedelse derhjemme eller på biblioteket. Jeg sætter selv tempoet, og det gør mængden af arbejde ganske overkommelig.

Mine råd

  1. Vælg, hvad du godt kan lide, hvad mavefornemmelsen siger dig. Lad være med at tænke på, hvad du måske en gang skal få i løn, det hjælper dig ikke op om morgen på en mandag, men det gør lysten til at lære.
  2. Kast dig ud i det, for du skal nok lande på fødderne. Sig “ja” til så meget som muligt, og vær med til de ting, der arrangeres, så lærer du også hurtigt de andre at kende, og de har det lige som dig.
  3. Tvivl skal du tage meget roligt, for alle er i tvivl fra de starter til de slutter. Men man kan ikke tage mere end en dag ad gangen, og med tiden lærer man som oftest at holde af sit studie, så tvivlen træder lidt i baggrunden. Tvivl er ikke farligt.