Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Jasmin

Jasmin

21 år, Kolding

Kolding Gymnasium, STX

Oplevelsesøkonomi, 9. semester

BA i Int. virksomhedskommunikation i fransk

Jasmin

21 år, Kolding
Kolding Gymnasium, STX
Oplevelsesøkonomi, 9. semester
BA i Int. virksomhedskommunikation i fransk

Jeg kan hjælpe med:

  • Forskellen på gym og uni
  • At være pendler og del af en studiegruppe
  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Hvordan valgte jeg studiet

Jeg har egentligt vidst siden mine folkeskoleår, at jeg var interesseret i at læse fransk. Jeg havde dog lært fransk ved gehør, hvilket gjorde, at jeg havde mine tvivl omkring hvorvidt mit dagligdags-fransk ville passe ind i akademisk kontekst. I løbet af gymnasiet havde jeg fransk og ved afslutningen af 3G, følte jeg, at jeg havde fået tilstrækkelig faglig selvtillid ift. det grammatiske, ordforråd m.m., til at jeg ville kunne være i stand til at klare studiet.

Jeg havde naturligvis også nogle overvejelser omkring hvilke studier, der havde de bedste vilkår hvad angår ledighed, løn og karrieremuligheder, og det at blive en del af et fåtal af fransk-studerende, hvor jeg i øvrigt ikke kendte nogen.

Jeg valgte imidlertid, at det vigtigste for mig var, at jeg var glad for mit studie, så den motivation kunne være min drivkraft til at færdiggøre, og så at det måske ikke var så dårligt at have en profil, der skiller sig lidt ud fra mængden.

Min hverdag på AU

Min hverdag på universitetet er heldigvis meget varieret; I perioder har jeg flere timer end andre, og det er også meget forskelligt, hvornår skoledagen starter og slutter- Det giver et frisk pust til en ellers ensformig hverdag og fleksibilitet ift. studie- og gruppearbejde.

Hvad der har været det mest udfordrende ved at starte

Det mest udfordrende ved at være studerende for mig har været at bo i en anden by end den, jeg studerer i. Det er en beslutning som jeg har taget, og som jeg er glad for, da det har betydet, at jeg har kunne opretholde mit sociale liv og samtidigt læse på mit drømmestudie- Men det kræver meget strukturering både ift. fortsat at kunne have en hverdag og at få det til at fungere i en studiegruppe. Dette har til tider krævet meget tidlige togafgange og lektielæsning i togkupeer.

Mine råd

  1. Brug tid på selvrefleksion og overvej dine kerne-interesser, når du skal vælge studie.
  2. Inden du søger ind på AU, kan det være godt at overveje om du kan strukturere din hverdag på en måde, der vil gøre det lettere for dig at være studerende.
  3. Hvis du er bekymret eller i tvivl, så skriv en mail til en af os fra Spørg AU, eller vejledningen :-)