Aarhus Universitets segl

Spørg Jonas

Jonas

23 år, Vejen

Syddansk Erhvervsskole Odense, EUX

Politik og Økonomi, 7. semester

Spørg mig om:

  • Overspringshandlinger i hverdagen
  • Valg af tværfagligt studie
  • Det sociale på universitetet

Fra erhvervsuddannelse til universitetet

Som overskriften nok antyder, har jeg en erhvervsuddannelse og er uddannet VVS- og energispecialist. Mange ville nok mene, at jeg derefter er gået en lidt atypisk vej. Det er jeg nok egentlig også. Men det kan sagtens kan lade sig gøre. Det har heller ikke været helt nemt at skulle omvende sin tankegang og arbejdsrytme, da jeg synes, at det at læse på universitet er noget helt andet. Det tager noget tid, før man finder ud af, hvordan man er studerende på universitetet. Men med tiden finder man ud af, hvad der fungerer bedst for en selv.

Foreningslivet

Jeg synes, at foreningslivet nærmest er essentielt for det at gå på universitetet. Der er utallige foreninger fordelt på alle studieretninger, både faglige og sociale. De er med til at skabe et eksternt samlingspunkt, og de afholder vinsmagninger, case competitions, hytteture, foredrag, fester og meget mere. Så der er virkelig noget for enhver smag! Det er også her, hvor man kan lære mange fra de ældre årgange at kende, som er med til at binde ens studieretning mere sammen. Mange kommer på universitetet for det faglige, men de bliver for det sociale. Det kan jeg i hvert fald nikke genkendende til, og det er med til at holde mig oppe de dage, hvor man måske har haft en kedelig forelæsning.

Dovenskab

Det er faktisk en vigtig pointe. Alle har dage, hvor man virkelig bare ikke gider at lave noget. Og det kan sagtens lade sig gøre, at man lige har en off-dag. Man finder hurtigt ud af, at hvis man nogle gange lige ”glemmer” at læse, eller man ”misser” en forelæsning, så skal det hele nok gå alligevel. Dovenskab og overspringshandlinger kan være vigtige!


Mine råd

  1. Mange starter på universitetet for det faglige, men de bliver altså for det sociale
  2. Hvis der er noget fagligt, som du ikke forstår, så er der med garanti flere af dine medstuderende, der heller ikke forstår det
  3. Brug dine medstuderende!

Fun facts om mig

  • Jeg er uddannet VVS'er
  • På 2. semester brugte jeg mere tid på at spille playstation end at læse

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?