Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Magnus

Magnus

23, Næstved

Næstved Gymnasium og HF, STX

Bygningsingeniør, 5. semester

Magnus

23 år, Næstved
Næstved Gymnasium og HF, STX
Bygningsingeniør, 5. semester

Jeg kan hjælpe med:

  • Livet på SU
  • Hvordan det er at flytte til en by, hvor man ingen kender
  • Hverdagen på ingeniørstudiet
  • Gode råd om studiestart
  • Kollegielivet

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Hvordan valgte jeg studie

Jeg havde længe vidst, at jeg ville være med til at skabe noget. Noget som jeg kunne pege på og sige ”Det er mig, som har været med til det”. Det viste sig at være bygningsingeniør, som jeg havde haft i tankerne. Jeg boede i Næstved, og mange af mine gymnasievenner flyttede til København, så det var oplagt, at det skulle jeg også. Jeg endte med at holde to et halvt sabbatår, hvor jeg rejste rundt som guide og boede flere forskellige steder. Der fandt jeg ud af, at afstand til venner og familie spillede en meget lille rolle i at bevare de gode relationer. Jeg lærte også, at glæden ved at møde nye mennesker og lære nye områder at kende var virkelig stor.

Det var sommer, da jeg valgte, og jeg ville starte snarest muligt, og det skulle derfor være en vinterstart. Jeg kunne starte vinterstart i Ballerup eller i Aarhus. Jeg vidste, hvordan studiet var i Ballerup gennem gymnasievennerne. Jeg vidste ikke meget om studiet i Aarhus, men jeg havde kun hørt godt om Aarhus fra alle, som talte om det. Jeg valgte, som du måske har gættet, Aarhus. Det har jeg været virkelig glad for, det er ikke for ingenting den kaldes smilets by.

Det var hårdt den første måned i en ny by, hvor jeg ingen kendte. Der var mange bolde i luften. Der var både ny bolig som skulle gøres til et hjem, nye venner, studiepres, ny by som skulle udforskes, en økonomi som også skulle hænge nogenlunde sammen. Det virkede turbulent og uoverskueligt, men tingene faldt så småt på plads. Alle tingene, som skulle passe sammen, var jo gode ting, så selvom det virkede uoverskueligt, så var det også en rigtig god tid. Nu bor jeg på et godt kollegie, har styr på studiet, har fantastiske venner, er kommet med i sjove foreninger, er sammen med en skøn kæreste og nyder Aarhus hver eneste dag.

Mine råd

  1. Deltag i alle de studieaktiviteter, du kan.
  2. Nyd det, der er meget at være opmærksom på, og det er stressende, men samtidig er det også skønt.
  3. Det er okay at føle sig bagud. Det er altid hårdt at starte, og det gør ikke noget ikke at læse det hele eller lave alle opgaverne til hver time. Det er selvfølgelig bedst, men det er endnu bedre ikke hele tiden at være stresset.