Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Maria

Maria

27 år, Sorø

HF og VUC Ringsted

Biologi, 3. semester

Maria

27 år, Sorø
HF og VUC Ringsted
Biologi, 3. semester

Jeg kan hjælpe med:

  • Afklaring om at starte studie i en alder af +25
  • At sætte nogle ord på det at flytte langt væk fra sin hjemby for at studere.
  • Hvordan hverdagen fungerer på uni
  • Studiemiljøet og det sociale liv

Fun facts om mig

  • Jeg har besøgt Tjernobyl på en rejse til Ukraine, hvor jeg oven i købet blev låst inde på et toilet.
  • Jeg kan samtlige replikker i Harry Potter og De Vises Sten
  • Jeg bor i et tiny-home ude på landet omgivet af naturen

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Hvordan er det at bo langt fra Århus

Jeg vil fortælle dig en lille historie om at bo langt væk fra universitet, fredagsbaren og om at gå glip af undervisning. Jeg bor nemlig ude på bøh-landet. Derude hvor kragerne vender. Det er et valg, jeg har taget, og jeg elsker det. Det har dog sine bagdele, for med en samlet transporttid op over 2 timer hver gang jeg skal forbi studiet, så kræver det lidt planlægning. Det gode ved at studere på universitet er dog, at du selv kan planlægge dine dage. Udover det obligatoriske undervisning, så behøver du nemlig slet ikke at tage af sted. Nogle dage skal du dog alligevel tidligt ud af døren, men planlægger du det og afholder dig fra at være en natteravn, så er jeg sikker på, at du får en god dag på studiet alligevel. Har man tilmed nogle søde studiekammerater, er der garanteret altid en at overnatte hos efter fredagsbaren. Det jeg prøver at fortælle er, at man ikke er tvunget til at bo i centrum af Århus, for at få en god studietid.

Jeg startede som 26-årig

Den næste lille historie fra mig, handler om at starte studie, når man som jeg, er oppe i 20'erne (eller over for den sags skyld). Jeg har i mange år været i tvivl om mit studievalg og var af den overbevisning, at hvis jeg skulle læse en lang videregående uddannelse, så kunne jeg lige så godt vælge rigtigt i første omgang. Om dette er sandt, det ved jeg ikke, men jeg føler, jeg er endt det rigtige sted, nemlig på biologi studiet. Med dette i baghovedet og med den mængde sabbatår jeg havde, der var jeg totalt klar og fuld af motivation for faktisk at starte studiet op, da tiden kom. Jeg var ikke klar til at studere, da jeg var i starten af 20'erne, og jeg er så glad for, at jeg ventede. Så hold du bare de sabbatår du ønsker, og lad vær med at stress over, at dine venner færdiggør deres uddannelser. Din tid kommer også, når du er klar.

Hvad ønskede jeg af min uddannelse?

Til sidst vil jeg fortælle dig, at du gerne må have krav til din uddannelse. Ikke nødvendigvis krav om, at du vil have fredagsbar hver fredag, men at studiemiljøet og undervisningen skal passe til dit temperament. Jeg blev f.eks. draget til biologistudiet på grund af, at det bl.a. tilbyder hands-on-experience med naturen og feltarbejde, laboratorie-arbejde, og en helt fundamental viden om, hvordan livet her på jorden har udviklet sig. Samtidigt byder studiet på et mega fedt studiemiljø, hvor der er fokus på sociale fællesskaber, fælles interesse i naturen og en generel åbenhed, for alle der ønsker at være med. 

Mine råd

  1. Tag dig god tid til at overveje din uddannelse. Du behøver ikke skynde dig at starte op på en uddannelse, hvis du hverken føler, du er klar til at vælge eller at starte. Overvej hvad der interesserer DIG, og hvad du tænker, du kan få ud af at starte på uddannelsen. Og føl dig ikke presset af familie, venner eller samfund til at starte op på en uddannelse, du måske ikke ønsker.
  2. Husk dig selv på dine succeser. Bestod du din første eksamen? Fedt! Forstod du oven i købet pensum! Endnu mere fedt! Tog du dig sammen til at læse 1 ud af 3 kapitler i lærebogen, så klap dig selv på skulderen. Mind dig selv om at fejre dine succeser, og så glem lige de sidste 2 kapitler. De kan altid læses.
  3. Du passer ind på universitet. Uanset hvad din baggrund er, så passer du lige så godt ind, som alle de andre. Ingen er mere eller mindre velkomne, og der er plads til alle.