Aarhus Universitets segl

Spørg Maria

Maria

24, Kloster

Ringkøbing Handelsskole, HHX

Spansk, 6. semester

Spørg mig om:

 • Udveksling i forbindelse med studiet
 • Ikke at være det mest sociale væsen, men stadig trives rigtig godt på studiet
 • At opleve stress, selvom man elsker sit studie, og det man laver
 • Valg ud fra interesse og at læse på et lille studie
 • At komme fra en ikke akademisk baggrund og stadig passe ind på universitetet
 • At pendle til og fra studiet
 • Præstationspres
 • At læse på et tværfagligt studie

Fra blå studenterhue til spansk på uni

Min studenterhue er blå, og derfor havde jeg egentlig længe tænkt, at jeg skulle noget indenfor marketing, men jeg kunne hurtigt mærke, at der var noget andet der trak i mig; nemlig spansk. Jeg faldt pladask for det, men tænkte egentlig ikke over, at det kunne føre til mere end ’bare’ endnu et sprog, jeg kunne. Grunden til jeg læser spansk i dag er takket være min spansklærer, der opfordrede mig til at søge ind. Dengang tænkte jeg slet ikke, at jeg var klog nok til universitetet, men heldigvis blev jeg klogere, og efter to sabbatår med lange arbejdsdage, rejser og en tur på sprogskole i Costa Rica søgte jeg ind, og jeg er super glad for mit valg – faktisk klarer jeg mig meget bedre nu, end jeg gjorde på HHX, hvilket jeg tror er fordi, jeg laver noget, der virkelig fanger min interesse.

Interesse overfor fornuft

Som sagt var mit valg om at studere spansk ikke det sværeste i verden, og dengang tænkte jeg ikke meget over, hvad det har af betydning for fremtiden at læse på et lille humanistisk studie – det er først noget, jeg er blevet rigtig klar over nu. Jeg er ikke garanteret en fed løn eller endda bare et job, når jeg er færdig, og det kan jeg godt forstå kan virke skræmmende, men for mig har det været virkelig vigtigt at vælge ud fra min interesse frem for fornuften. Jeg mødte egentlig først tvivlen her i foråret, da jeg skulle vælge tilvalg, hvor jeg endte med at søge ind på Museologi. Her er det igen min interesse jeg er gået med, fordi universitet for mig er en helt unik mulighed for at få lov at nørde det jeg gerne vil og blive dygtigere inden for det, der interesserer mig. Så er jeg ret sikker på, at der nok skal være et fedt job, der venter på mig, når jeg er færdig, selvom jeg helt sikkert skal kæmpe for det.


Mine råd

 1. Der findes ikke en "rigtig" studerende, så gør din studietid til din egen. 
 2. Man skal ikke vide alt, og det er der heller ikke nogen, der forventer af dig; nogle gange kræver det måske, at du skruer dine egne forventninger ned til dig selv.
 3. Brug de hjælpemidler der er ift. at finde informationer om forskellige studier; f.eks. os her hos Spørg en AU'er, studiepraktik, U-days, AU's hjemmeside, osv.

Fun facts om mig

 • Jeg har boet i Costa Rica, Spanien og på Zanzibar i en kortere periode
 • Jeg er utroligt bange for fugle
 • Min største drøm er at eje et gult VW rugbrød

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?