Aarhus Universitets segl

Spørg Merethe

Merethe

25, Horsens

Horsens Statsskole, STX

Erhvervsøkonomi, 10. semester

Spørg mig om:

  • Hvordan valgte jeg uddannelse
  • Studiemiljøet og det sociale liv
  • Faglighed og forventninger

En mere tilfældig vej til valg af studie:

Selv i gymnasiet havde jeg svært ved at vælge en linje, jeg ville være på. Jeg endte med en linje med Matematik A, Kemi A, Fysik B, selvom det kun var matematikdelen, der tiltalte mig. Efter gymnasiet havde jeg igen svært ved at vælge, hvad der så skulle ske. Det eneste jeg vidst med sikkerhed var, at jeg ville til Aarhus og være studerende. Det endte med, at jeg tog til U-days 3 år i streg. Jeg hørte om en hel del forskellige uddannelser, og efter hvert oplæg blev jeg mere og mere frustreret over, at jeg ikke synes at nogle af uddannelserne lød spændende, eller som noget for mig.

Det endte med, at min mor tvang mig til at tage stilling til, om nogle af uddannelserne lød bare den mindste smule spændende, og efter at scrolle gennem de forskellige valgmuligheder i ansøgningssystemet lagde jeg mærke til “Erhvervsøkonomi”. Det gik op for mig, at jeg jo egentlig ikke havde hørt om nogle af uddannelserne i denne dur, fordi jeg havde tænkt, at det var folk med en HHX-baggrund, de mere var møntet på. Jeg tjekkede adgangskravene og opdagede at jeg opfyldte dem, hvorefter jeg valgt at søge ind med en følelse af, at det nok ikke var noget jeg ville blive optaget på, og at det nok ikke var “sådan nogle som mig” de ville have.

Da jeg fik optagelsesbrevet, havde jeg en helt vildt god mavefornemmelse, og jeg kunne mærke, at jeg rent faktisk glædede mig til at starte på studiet, selvom processen med at vælge havde været meget turbulent. På bacheloren har der været både spændende og mindre spændende fag, men det er svært at undgå med en bacheloruddannelse, der er så bred som HA er. Nu er jeg startet på en kandidat i revision, og jeg er virkelig glad for, at jeg dengang turde starte på noget, som jeg ikke var 100% sikker var det rigtige valg.


Mine råd

  1. Mit bedste råd er at alliere dig med dine medstuderende. Det gælder både i studiegrupper og socialt. Brug hinanden til at diskutere pensum og lave opgaver, men husk at skabe tid til hygge også.
  2. Det er altid okay at være i tvivl, og du er helt sikkert ikke den eneste. Snak med en god ven, en kæreste eller din familie om dine tanker og tvivl du går rundt med.
  3. Vær ikke bange for, at niveauet er for højt til, at du kan følge med. Hvis du bliver optaget på dit studie, så betyder det, at du har de forudsætninger der skal til for at gennemføre. Der vil altid være nogle der har nemt ved at forstå pensum, men prøv at lade være med at sammenligne dig selv for meget med de andre studerende. Alle studerer og lærer på forskellige måder og i forskelligt tempo.

Fun facts om mig

  • Er anden yngst i en søskendeflok på 5.
  • Har været på skoleskibet Georg Stage i et af mine sabbatår.
  • Har af 4 omgange sagt op og startet igen som tjener på den samme restaurant, fordi jeg ikke kan undvære hverken stedet eller kollegaerne.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?