Aarhus Universitets segl

Spørg Mia

Mia

23 år, Bjerringbro omegn

Viborg Handelsgymnasium, HHX

Politik og økonomi, 4. semester

Mia

23 år, Bjerringbro omegn
Viborg Handelsgymnasium, HHX
Politik og økonomi, 4. semester

Jeg kan hjælpe med:

  • Balance mellem studieliv og det sociale
  • At vende tilbage til det faglige efter mange sabbatår
  • Det at gå på en uddannelse bestående af to uddannelser
  • Hvordan det er at flytte fra en lille by til Århus
  • Forskellen på gym og uni

Fun facts om mig

  • Jeg har en Rasmus Seebach tatovering (veninde-tatovering)
  • Jeg kan gå hurtigere på krykker, end jeg kan gå uden krykker

Fra 12-tals pige til reeksamen

Jeg synes ultimativt noget af det hårdeste ved at starte var, at niveauet på universitetet er et helt andet end i gymnasiet. Høje karakterer er altid kommet ret let til mig, så da jeg havde de første eksaminer på første semester, ramte det mig virkelig hårdt, at jeg skulle til reeksamen. Det tog mig en snak med en studievejleder og en laaaaaang snak med mig selv, inden jeg kom frem til den konklusion, at jeg lige skulle sænke barren og acceptere, at der ikke er tid eller lysten til at bruge tiden på at få høje karakterer. Så jeg har nu sat barren lavere, så jeg også har tid til alt det sociale, der gør, at jeg har lyst til at blive på universitetet.

Den regelmæssige tvivl

Selvom jeg nu går på 4. semester, er jeg ikke nået til det punkt, hvor jeg med 100% sikkerhed kan sige, at det er på Politik og Økonomi, jeg hører hjemme. Jeg har flere gange i løbet af min studietid sat spørgsmålstegn ved, om jeg mon er mere økonom eller mere statskundskaber, eller om jeg reelt bare er PolØk'er (som vi kalder det). Jeg tror, det er svært at finde et studie, hvor alt bare spiller, og man aldrig nogensinde kommer i tvivl om, hvorvidt man hører til der. Alle studier har fag, som er kedelige eller enormt svære, og det kan være rigtig svært at hvile i. For mig har det derfor handlet om at finde ro i tvivlen. Acceptere at den er der, og i ny og næ sætte spørgsmålstegn ved det bare for at få bekræftet, at jeg er havnet det rigtige sted. For interessen for sammenhængen mellem økonomi og politik er stigende jo længere hen på studiet, jeg kommer, og af netop den grund er jeg sikker på, at jeg er havnet det rigtige sted. 

Mine råd

  1. Husk at trække vejret. Forstået på den måde, at i ny og næ er det vigtigere for ens mentale helbred at se et afsnit serie i stedet for at læse fagligt.
  2. Overvej hvad du finder spændende at læse, i stedet for hvilket job du ønsker. Hvis du læser noget spændende, skal der nok også være interessant jobs til dig.
  3. Vær åben fra start. Det giver en bedre studiestart, hvis man hurtigt kommer ind på sine medstuderende. Dem får man nemlig brug for, for at komme helskindet igennem. 

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?