Aarhus Universitets segl

Spørg Mille

Mille

23 år, Ebeltoft

Århus Handelsgymnasium, HHX

Jura, 8. semester

Mille

23 år, Ebeltoft
Århus Handelsgymnasium, HHX
Jura, 8. semester

Spørg mig om:

 • Hvordan valgte jeg uddannelse
 • Forskellen på gymnasiet og universitetet
 • Faglighed og forventninger
 • Økonomi og SU
 • Råd til boligsøgning

Fun facts om mig

 • Min hund er opkaldt efter Gizmo i filmen Gremlins.
 • En ting på min bucket list er en tur i luftballon over den afrikanske savanne.
 • Da jeg var lille, havde jeg en præriehund, der hed Speedy, som kæledyr.

Hvilke tanker havde jeg om universitetet, inden jeg søgte ind

Jeg har siden 8. klasse vidst, at jeg gerne ville læse jura, men da ansøgningsfristen nærmede sig, meldte tvivlen sig også. Jeg kom i tvivl, om det var det, jeg ville resten af mit liv, om jeg kunne klare studiet, og om jeg overhovedet ville komme ind på studiet. Hvordan skulle jeg som 19-årig beslutte, hvad der er rigtigt for mig om 30 år? Jeg snakkede med både venner, familie og vejledere, men fik det samme svar alle stedet: ”Du skal vælge det, der interesserer dig.”

Hvordan endte jeg på mit studie

Jeg lukkede øjne og trykkede ansøg – jeg kunne ikke vælge, og havde egentligt ikke besluttet mig, da jeg ansøgte. Det eneste jeg var sikker på var, at jeg gerne ville studere i Aarhus. Jeg overvejede både jura og psykologi, så jeg søgte jura, som min første prioritet og psykologi som min anden prioritet. Jeg ville gerne begge studier og havde ikke en favorit. Så lige meget hvilket studie jeg kom ind på, ville jeg blive glad.

Min hverdag

Med jura kom bøgerne og lektierne, og for mig var den største udfordring omstillingen fra sabbatår til en lektiepræget uge med 100 sider, afleveringer og opgaver for hver uge. Jeg jonglerer mit studieliv, sociale liv og mit arbejde, for at det hele kan løbe rundt. Nogle dage når jeg ikke at læse alle lektierne, og jeg kan få en lavere karakter for en aflevering, end jeg har været vant til på gymnasiet. Andre dage må jeg droppe en aftale for at indhente lektierne fra ugen inden. Jeg har 2-4 timer om dagen, og det kan både være forelæsninger og holdtimer, hvor lektierne bliver gennemgået. På forelæsningerne er det professorer, der underviser, og i holdtimerne er færdiguddannede advokater, der arbejder med det givne fag.

Mine råd

 1. Valg af studie er vigtigt, men det er endnu vigtigere, at du vælgere noget, som du bliver glad for.
 2. Hvis du bliver ved med at være i tvivl, kan du benytte dig af tiltag som u-days, studiepraktik eller deltage i en forelæsning på de studier, du overvejer.
 3. Spring ud i det – det værste der kan ske er, at du finder ud af, hvad du ikke vil og dermed kommer tættere på, hvad du faktisk gerne vil.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?