Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Nicolai

Nicolai

43 år, Ebeltoft

Arkæologi, 11. semester

Nicolai

43 år, Ebeltoft
Arkæologi, 11. semester

Jeg kan hjælpe med:

  • Studiemiljø ift. studiegrupper, forberedelse og værktøjer
  • At jonglere familie, studie og job
  • Tanker omkring forventninger, karakterer og internt/ eksternt pres
  • At være studerende med udfordringer (psykiske og fysiske) og hvordan du kan få hjælp
  • Faglige overvejelser omkring niveau, progression og interesse

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Velkommen til AU – det ægte AU.

Nemlig, dig og mig, de studerende.

Og så naturligvis alle de andre, som du møder undervejs.

Men først lidt om mig. Jeg er gift og har to bonus-teenagebørn. Det har gjort min studietid noget anderledes end dem omkring mig. Min alder indikerer nok også, at der ligger noget forud for AU, nemlig en erhvervskarriere, som jeg kørte helt død i. Det er aldrig for sent at skifte spor.

Jeg er her for at give dig et reelt billede af at være studerende på AU. Du sidder nok med mange spørgsmål, som jeg gjorde, da jeg overvejede studievalg – skal jeg vælge med hjertet eller hjernen. Måske du tænker, om AU nu også er et fedt sted – det er det. Eller hvordan bliver hverdagen – hård til tider, frustrerende, men også fyldt med viden, venskaber, udvikling, fester og kærlighed. Ok, men hvad så med studiejobs og familie – ja, dem er der som regel også plads til, det kan kun du mærke, men studiet kommer til at fylde meget, på godt og ondt - er familien klar, er du? Og hvad hvis du tager fejl? – ja, så kan du altid skifte spor, undervejs eller senere i livet.

Dengang jeg sad, hvor du sidder nu, da ville jeg gerne have kendt mig fra nuet. Så ville jeg fortælle om værdien af studiegrupper, studieteknik og dine undervisere; at du skal følge med fra start, selvom det kan være hårdt at stå på egne ben; at du ikke behøver være perfekt; og at du selv bestemmer, hvad du vil have ud af det – men gør dig gerne nogen tanker inden – for selvom det sociale er fedt, så er det måske ikke for alle – og det er også ok.

Mine råd

  1. Mit råd til dig er at være åben, ærlig, nysgerrig og engageret, så kan din tid på AU blive udfordrende og skøn – og når det kikser, for det vil det også, så er der mange søde mennesker, der vil hjælpe – fra studiekammerater, til vejledere, personale og foreninger.
  2. Vigtigst af alt – pas på dig selv, mærk efter og lyt til din krop og dit sind.
  3. Godt begyndt er halvt fuldendt, så spørg endelig løs. Jeg svarer på det jeg kan, og sender ellers aben videre.