Aarhus Universitets segl

Spørg Oskar

Oskar

23 år, Søborg

Gladsaxe Gymnasium, STX

Statskundskab, 10. semester

Spørg mig om:

  • Ny i Aarhus
  • Hvordan valgte jeg uddannelse
  • Hvordan fungerer hverdagen på uni
  • Forskellen på gym og uni

Hvordan er det at flytte til Aarhus

Jeg er selv flyttet fra Søborg i Københavnsområdet til Aarhus for at studere. Det kan godt være overvældende at skulle langt væk fra det man kender for at studere i en fremmed by. Det er hårdt at skulle langt væk fra sin familie og venner, men man bliver hurtigt opslugt af sin nye hverdag med nye studiekammerater. Der er også mange andre fra studiet, som heller ikke er fra Aarhus, så du bliver ikke alene.

Hvordan valgte jeg studie

Det er svært at overskue, hvad studiet egentlig handler om, når man sidder på de mange forskellige internetsider. Jeg kiggede meget på de fag, man skulle have på de forskellige uddannelser, og det var med til at gøre det mere klart, hvad jeg synes var spændende ved uddannelserne. Der er selvfølgelig også fag, man ikke synes er spændende. Det vil der være på alle studier.

Det kan være, at man ikke har et drømmestudie som man brænder for at læse. Det har jeg heller aldrig haft. Det betyder ikke, at man ikke ender med at blive glad for det, man læser.

Min hverdag

Det er en omvæltning at skulle gå på universitetet. Jeg går til forelæsninger, jeg læser meget, og man arbejder i en læsegruppe. Desuden har jeg også holdundervisning, som minder mere om det man kender fra gymnasiet. Det kræver meget selvdisciplin, som kan være svært, og man kan være meget nervøs i forbindelse med eksamener. Livet på universitetet er dog ikke kun fagligt. Der er arrangementer, og mange muligheder for at forfølge ens interesser i forskellige foreninger. Det sociale liv, og de mennesker man lærer at kende gør, at det faglige bliver nemmere.

Det kan være meget svært at vælge uddannelse, og man kan være meget i tvivl om, hvad universitetet er. Derfor skal du endelig stille mig spørgsmål, så kan det være jeg kan hjælpe dig i din proces.


Mine råd

  1. Vær ikke bekymret, hvis du ikke har et drømmestudie. Der kan sagtens være mere end et studie, du kan passe ind på.
  2. Mange studier lyder spændende, når man læser indledende om dem. Prøv at se på hvilke fag man skal have på studiet. Lyder de spændende, eller er der mange du gerne ville være foruden?
  3. Følg din mavefornemmelse. Det er vigtigt man ikke kun vælger sit studie på grund af fremtidsudsigter. Der er mange års uddannelse før en eventuel karriere.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?