Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Patricia

Patricia

24 år, Glostrup

Sukkertoppen Gymnasium, HTX

Statskundskab, 9. semester

Patricia

24 år, Glostrup
Sukkertoppen Gymnasium, HTX
Statskundskab, 9. semester

Jeg kan hjælpe med:

  • Sygdom og studie
  • Hjælp til at finde de rigtige tilbud
  • Forventninger til uni
  • Studietvivl
  • Boligsøgning

Studievalg

Jeg var i tvivl, om jeg skulle vælge statskundskab eller jura. Jeg valgte statskundskab fremfor jura, fordi jeg gerne ville læse ”klassikerne”. Jeg ville gerne fordybe mig i Habermas, Bourdieu, Weber og Karl Marx, men fandt hurtigt at min interesse lå indenfor international politik. Jeg er i dag ikke i tvivl om, at jeg er landet det rigtige sted, jeg elsker politik og sammenspillet med jura - og vi har trods alt forvaltningsret på statskundskab.

Kronisk smertepatient og studerende

Jeg var nervøs for, at mine daglige kroniske smerter skulle forhindre mig i at studere, og om jeg kunne jonglere hospitalsbesøg, genoptræning, operationer og alle de andre ting, der hører til at være smertepatient samtidig med et fuldtidsstudie. Det viste sig være nemmere, end jeg forventede, men det har været en udfordring at lære at prioritere min tid og acceptere, at jeg ikke kan nå det hele. Der er heldigvis rigtigt mange muligheder for at få hjælp både, før jeg søgte ind og efter jeg kom ind på statskundskab. Efter jeg kom ind på studiet, har jeg blandt andet søgt SPS (specialpædagogisk støtte) og handicaptillæg til min SU.

Hverdagen på Statskundskab

Statskundskab er meget selvstudie. Statskundskab er struktureret i holdtimer og forelæsninger. Der er ofte meget der, skal forberedes til undervisningen, og derfor er der mange, der vælger at være en del af en læsegruppe. Det kan være overvældende, når man først ser pensumlisten, og det er ofte en prioritering af, hvad man kan nå at læse, og hvis man ikke når det hele, så er det helt ok. Jeg har valgt at jeg kun læser i hverdagene, så jeg kan holde fri i weekenden og nå at koble af, inden hverdagen starter igen.  

Mine råd

  1. Snak med dine studiekammerater. Uanset hvad du føler eller oplever, er du helt sikkert ikke alene.
  2. Prioriter din tid. Det er ok ikke at nå det hele, og det er okay at tage tid til sig selv. Kaffe med en ven/veninde/kæreste er også vigtigt.
  3. Kast dig ud i det - det er helt ok at komme på dybt vand, og du skal nok finde vejen ind på land igen.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?