Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Rasmus

Rasmus

23 år, Foldby 
Favrskov Gymnasium, STX
Datavidenskab 5. Semester 

Rasmus

23 år, Foldby   
Favrskov Gymnasium, STX
Datavidenskab 5. Semester  

Jeg kan hjælpe med:

  • Hverdagen på uni
  • Matematik/programmeringsnervøsiteten
  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
  • Studiemiljøet og det sociale liv
  • Hvad datavidenskab går ud på

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Hvordan valgte jeg studie?

Da mit sabbatår var ved at være slut, og det var tid til at vælge uddannelse, havde jeg ikke rigtig nogen ide om, hvad jeg ville studere. Jeg vidste, at jeg godt kunne lide matematik, men synes også forretning var lidt spændende. Jeg hørte om en uddannelse gennem mine forældre, hvorefter jeg tog til åbent hus, og mit indtryk var positivt, så jeg søgte ind. Efter et år på studiet var jeg begyndt at blive lidt usikker på min beslutning, da jeg havde indset, at det var statistik og tal, som jeg interesserede mig mest for. Fagene begyndte at blive for ”bløde”, og jeg manglede, at der var entydigt svar på problemerne. Jeg begyndte at kigge på andre uddannelser og faldt så over Datavidenskab, som indeholder en god blanding af matematik, statistik og programmering i en praktisk kontekst. Jeg var ret nervøs for, om jeg var god nok, da det var længe siden, at jeg havde haft matematik, og jeg ingen erfaring havde med programmering, men jeg vidste, at fordi jeg brændte for det, skulle jeg nok komme igennem det. Jeg har slet ikke fortrudt at mit første valg ikke var det rigtige valg, fordi jeg derigennem fandt ud af, hvad jeg for alvor synes er spændende.

Min hverdag på AU

Min hverdag på Datavidenskab består af en blanding af forelæsninger, opgaveregning, afleveringer og læsning. Studiet er meget fokuseret på at træne det vi lærer ved at lave opgaver og afleveringer i stedet for at skulle læse flere hundrede sider ad gangen, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Selvom niveauet godt kan føles en del højere end gymnasiet, står både forelæser, instruktorer og studiekammerater altid klar til at give en hjælpende hånd i forhold til opgaverne. Jeg har især oplevet at få et tæt forhold til min studiegruppe, da jeg ofte løser opgaverne sammen med dem.

 

Mine råd

  1. Lad vær med kun og læse beskrivelserne af de uddannelser, som du overvejer, men gå ind og kig på, hvilke fag, som der er, og hvad de hver især har at byde på. Ved at gøre dette, har du en meget bedre ide om, hvad du faktisk går ind i.
  2. Lad vær med at lade andre påvirke din beslutning omkring uddannelse, og lad vær med at tænke på job eller løn, men tag og søg ind på den uddannelse, som gør dig mest spændt og nysgerrig.
  3. Vær ikke bange for om du er god nok, eller om det er det rigtige valg. Kast dig ud i det, hvis du synes, det er spændende og så har du altid mulighed for at ændre dit valg, hvis du oplever, at det ikke var, hvad du forventede, eller at din interesse ændrer sig.