Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Sarah A.

Sarah A.

21 år, Viborg

Viborg Tekniske Gymnasium, HTX

IT Produktudvikling, 5. semester

Sarah A.

21 år, Viborg
Viborg Tekniske Gymnasium, HTX
IT Produktudvikling, 5. semester

Jeg kan hjælpe med:

  • Hverdagen som universitetsstuderende
  • Livet omkring IT Byen / Katrinebjerg
  • Det sociale liv - også for os, som ikke drikker
  • Muligheden for open source software og Linux på universitetet
  • At være Queer/LGBT på en IT uddannelse

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Mit studievalg

Mine overvejelser om studievalg gennem gymnasiet lå primært på, om jeg skulle vælge IT Produktudvikling eller Datalogi. I studiepraktik og gennem online ressourcer fik jeg indtrykket, at Datalogi var rent teoretisk, mens IT i høj grad var praktisk orienteret, hvilket styrede mit valg. Efter jeg er startet på uddannelsen har jeg dog indset, at IT også er fyldt med teori, det spænder bare over et bredere felt. Det har for mig vist sig overraskende spændende, og har vækket interesser uden for computerverdenen.

Studiestart

Jeg var meget nervøs for at begynde på mit studie. Hvad for nogle mennesker skulle jeg til at studere med? Var de alle gamer typer? Ville folk acceptere mig for den, jeg er? Kunne jeg finde folk, som jeg kunne arbejde godt sammen med? Kunne jeg finde venner? De første intro-dage fik heldigvis hurtigt sat ro på alle mine bekymringer. Mens der er en betydeligt større andel mænd ift. kvinder, fandt jeg en overraskende divers gruppe af medstuderende fra helt nye indenfor IT til computernørder.

Min hverdag

IT Produktudvikling er en meget projekt- og gruppeorienteret uddannelse. Nærmest alle mine fag har arbejde i par eller grupper. Som førsteårsstuderende deler vi alle et stort lokale til både undervisning og arbejde. Selv føler jeg, at denne arbejdsstil har skabt et godt kammerateri mellem hele vores årgang og specielt i vores studiegrupper. Dette er også nødvendigt for de sene aftener, hvor man med sin gruppe bakser for at få en prototype til at fungere inden en deadline næste morgen. Studiegrupper kommer i mange varianter ift. faglig og social engagement. Min egen studiegruppe er meget social. Vi bruger ofte tid sammen uden for studierelaterede sammenhænge.

Mine råd

  1. Vær med til så meget socialt, som du har mod på ved studiets start.
  2. Der kommer lange dage med hårdt arbejde. Husk at efter deadline er det overstået.
  3. Eksperimenter med hvordan du arbejder bedst, og med hvem du arbejder bedst.