Aarhus Universitets segl

Spørg Thomas

Thomas

29 år, Øster Starup

Vejle Handelsskole, HHX

Diplomingeniør i Elektrisk
Energiteknologi, 10. semester

Thomas

29 år, Øster Starup
Gymnasium, HHX
Diplomingeniør i Elektrisk Energiteknologi, 10. semester

Spørg mig om:

  • At blive forældre under uddannelse
  • Hvordan er det at gå på en ingeniøruddannelse
  • Hvordan får jeg en god studieteknik
  • Tvivl om uddannelsesvalg
  • At pendle til og fra studie

Fun facts om mig

  • Gift
  • Far til 1 (snart 2)
  • Elsker sport og træning

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Fra sundhedsfaglige uddannelser til ingeniørfaget

Efter at have dyrket mountainbike på eliteplan i mange år, havde jeg der igennem fået øjnene op for sundhed og træning. Jeg havde derfor lyst til at læse noget sundhedsfagligt, for derved at kunne blive indenfor noget, jeg kunne relatere til min sport. På den anden side lå min faglige interesse indenfor noget naturvidenskabeligt, hvor tingene kan måles og vejes, og der kan sættes to streger under facit. Jeg endte derfor med at vælge mellem Elektrisk Energiteknologi og Kiropraktoruddannelsen. Jeg gik med kiropraktor og erfarede, at det var så tidskrævende, at jeg ikke kunne dyrke elitesport samtidig. Jeg skiftede derfor til fysioterapi for at lave noget lignende, som var et mindre tidskrævende studie. Fysioterapi levede ikke op til mine forventninger, og da jeg i 2017 lægger mountainbiking på hylden, ønsker jeg at kaste min tid og energi i noget, der gav flere udfordringer og jobmuligheder end jeg kunne se i fysioterapi. Inderst inde har jeg altid drømt om at læse medicin, men tænkt jeg aldrig ville bruge tiden på det. Med cykling ude af billedet søger jeg ind på medicin og bliver optaget. Her går jeg kun kortvarigt, før min kæreste overtaler mig til at tage på et halvt års rejse rundt omkring i verden. Undervejs bliver vi forlovet og finder ud af, at vi gerne vil stifte familie, imens vi er i vores 20'ere. Genoptagelse af medicinstudiet virker derfor ikke længere oplagt, da det ikke harmonere med, hvor vi gerne vil bo med små børn, og binde os til et sted i 6 år for derefter at skulle i KBU tilfældige steder i landet. Jeg ender derfor med at genoptage min oprindelige interesse i Elektrisk Energiteknologi. En fantastisk spændende uddannelse med mange muligheder, som jeg ikke har fortrudt. Selvom medicin måske er min drømmeuddannelse, tror jeg ikke på ideen om, at man kun kan blive glad for én uddannelse. Der er mange andre faktorer, der skaber det gode og meningsfulde liv, studie og karriere. I min studietid på Elektrisk Energiteknologi er jeg blevet gift, fået en datter, venter barn nummer 2, forlænget min studietid, taget barsel, og fundet en stor glæde i at studere og få en tilværelse til at hænge sammen omkring et studie. Der lagt mange overvejelser til grund for alle de valg jeg har truffet fra min tid som mountainbikerytter til min nuværende situation som studerende, far og ægtemand. Disse overvejelser er nogle jeg gerne deler med andre, så du f.eks. bedre kan træffe de rigtige valg for dig.

Hvad er Elektrisk Energiteknologi

Det er en ingeniøruddannelse på 3,5 år som beskæftiger sig med emner som bæredygtig elproduktion, elnettets opbygning og dimensionering, hvordan man laver elektronikken til et forbrugerprodukt, programmering af produktionsanlæg og mikrochips, digitale versioner af fysiske produkter, og meget meget mere. Alt sammen meget brugbar og eftertragtet viden i den moderne industri, hvorfor der også er gode job og lønudsigter efterfølgende.

Studiestart og studieteknik

Jeg skippede hele første uge af 1 semester pga. praktiske forberedelse til mit bryllup. 1 semester blev derfor en hård start, der gik ud på at indhente det forsømte, hvilket ikke var nemt. Det lærte mig dog en masse om, hvordan jeg studerer mest effektivt, og derved få mere ud af mindre. Den rette studieteknik er rigtig vigtig, da man ikke kan læse alt og lave alle opgaver.

Mine råd

  1. Vær ikke bange for at vælge en uddannelse, der ikke er din absolutte drømmeuddannelse. Vælg evt. noget der bare generelt ligger indenfor dine interesseområder. F.eks. hvis du gerne vil læse medicin og arbejde med mennesker, men du ikke kommer ind på medicin, så overvej om f.eks. tandlæge, sygeplejerske, ergoterapeut eller lign. ikke kunne opfylde dine grundlæggende ønsker. Der er rigtig mange ting, man kan blive glad for, og der er ingen garanti for, at man bliver glad for det, man tror er sit drømmestudie.
  2. Sæt dig ind i, hvad det er for et arbejdsliv, du uddanner dig til. Mange bliver overrasket over, hvad det koster at have hus, bil og børn, og det er ikke alle uddannelser der giver udsigt til luft i voksenbudgettet, selvom du kommer på den anden side af SU. Overvej også hvilke arbejdstimer, man typisk forventes at lægge i den branche du skal arbejde indenfor. Er det noget, der harmonerer med dine ønsker for livet på den anden side af uddannelse.
  3. Work smart not hard. Der kan for mange studier være mere læsestof ,end man kan nå, og det er derfor altafgørende, at man arbejder på at finde ud af, hvad man lærer mest af. Er det f.eks. at læse alle lektier, være til forelæsningerne eller det at lave opgaver. Forvent ikke, at du kan nå alle tingene og fokuser derfor din energi, der hvor du får mest ud af den.