Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Victor

Victor

22 år, Viborg

Viborg Gymnasium og HF, STX

Tysk sprog, litteratur og kultur, 5. semester

Victor

22 år, Viborg
Viborg Gymnasium og HF, STX
Tysk sprog, litteratur og kultur, 5. semester

Jeg kan hjælpe med:

 • Hvordan valgte jeg uddannelse
 • Overgangen fra gymnasiet til universitetet; vejen fra elev til studerende
 • Overvejelser om studieteknik, eksempelvis frygt for koncentrationsbesvær
 • Faglighed og forventninger til studiet og studielivet

Fun facts om mig

 • Jeg er ret så talentfuld, når det handler om at lave citronfromage eller at bage fedtebrød. 
 • Da jeg var 10-12 år drømte jeg om at blive rockstjerne, senere om at blive geolog og forske i vulkaner - men det var klassisk guitar, jeg havde som hovedfag på MGK, og det var (dramaturgi og senere) tysk, jeg søgte ind på på uni.
 • Det er lykkedes min kæreste og jeg at finde plads til ikke mindre end 8 musikinstrumenter, 23 planter og hundredvis af bøger i vores studiebolig.
 • Jeg elsker sne!

Min vej til studium

Jeg er typen, der synes, at mange forskellige ting er spændende - og så er det svært at vælge uddannelse. For mig handlede det særligt om tre: tysk, musikvidenskab og dramaturgi. Jeg vidste mindst om dramaturgi, så dér startede jeg. Efter et år på dramaturgi startede jeg så ”forfra” på tysk, særligt på grund af udvekslingsmuligheder. Jeg vender dog nok tilbage til dramaturgi på tilvalget (3.-4. studieår), hvis ikke det bliver musikvidenskab i stedet.

Tvivlen om studievalg er ikke nem at komme af med. Det er dog vigtigt at huske, at der ikke findes kun én rigtig vej gennem livet, og hvis man brænder nok for det, kan man ofte altid komme til at vælge om, hvis det er dét, man vil. Uanset hvad lærer man noget - også om sig selv - og det er godt. Så man skal ikke gå og fortryde eller ønske, at man havde valgt anderledes engang.

Min hverdag på AU

Jeg studerer meget, jeg har meget undervisning, jeg læser meget. Undervisningen giver ofte mest bare et overblik over emnet, og så er det også vigtigt at prioritere, så man har tid til sine egne særinteresser inden for studiet. Man bliver nemlig hurtigt lidt af en nørd på uni, og så smelter studium og fritid lidt sammen.

Det er dog også vigtigt at huske at lave noget helt andet og dyrke andre interesser, det sociale og også bare afslapningen. Man bliver kun en bedre studerende af at også samtidig være sig selv og være et helt menneske.

Når det kommer til det konkrete arbejde på studiet, har jeg selv nogle særlige udfordringer. Jeg har nemlig ADHD, og derfor er jeg nødt til at finde nogle strategier, også nogle, som mange uden diagnoser slet ikke overvejer - og så kan udfordringen nærmest blive en fordel, fordi man på en anden måde er tvunget til at være mere bevidst om nogle ting.

Mine råd

 1. Fem år (+/-) er lang tid at studere, så man skal virkelig ville det. Men det er også svært at vælge rigtigt, hvis man ikke ved, hvad man siger ja til. Så kig på bachelor.au.dk og tilsvarende, undersøg studieordningen, og tag til U-Days og på studiepraktik. Prøv også at låne en bog fra biblioteket fra fagområdet, du overvejer - har du lyst til at læse om emnet?
 2. Man kan sagtens blive en god studerende (og også komme hele vejen til forskning, eller hvad man nu end vil), selvom ingen i ens familie har studeret på universitetet før, selvom man har særlige udfordringer eller funktionsnedsættelser, og selvom man ikke har topkarakterer fra gymnasiet.
 3. Det er hårdt i starten, men det er helt okay. Det er ikke uoverkommeligt, men det er en omvæltning, som kræver meget af én. Så man skal ikke lade sig skræmme af, at den første tid er hård.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?