Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Studierejsen


EPISODER


EPISODE 1

EPISODE 2

EPISODE 3


HVEM ER VI?


Katrine Flarup Staunstrup

23 år
Dramaturgi, Aarhus Universitet
Frederiksbjerg, Aarhus C
Gik på Aarhus Katedralskole
2 sabbatår
Instagram: @kflarup

Hvorfor valgte du at være med i Studierejsen?

Fordi jeg selv gerne ville have haft et mere ægte billede af den omvæltning, det er, at gå fra gymnasiet/sabbatår til at starte på universitetet. Jeg var selv ENORMT nervøs! Det er virkelig svært at vælge uddannelse, fordi man har så mange muligheder, og jeg håber at kunne hjælpe andre med at få svar på deres spørgsmål ved at vise min vej gennem Studierejsen.

Hvad ville du selv gerne have vidst, inden du startede på universitetet?

Det er ikke hele ens verden, der bliver forandret, når man starter på uni. Jeg var selv bange for at starte på uni efter to sabbatår, fordi jeg ikke vidste, om jeg kunne følge med rent akademisk, men det er intet problem! Heldigvis er uddannelserne i Danmark sådan, at der er en stigende sværhedsgrad. Man kan se det som en trappe. Altså, jeg tror at jeg så universitetet som en stor og “voksen” institution, men i virkeligheden er det slet ikke så uoverskueligt, hvis man bare tager det én dag ad gangen.

Sebastian Nordenlund Nissen

22 år
Medicin
Aarhus N
Gik på Vestfyns Gymnasium
1 sabbatår 
Har tidligere studeret Molekylær Biologi 
Instagram: @seb_nissen

Hvorfor valgte du at være med i Studierejsen?

Jeg er stor tilhænger af, at man forsøger sig med nye ting, og en del af at gå på universitetet er også at udfordre sig selv med mere end bare det faglige. Jeg så det også som en god mulighed for at give andre et indblik i det daglige universitetsliv. Et indblik, jeg godt selv kunne have haft gavn af, da jeg først startede.

Hvad ville du gerne have vidst, inden du startede på universitetet?

Jeg ville gerne have vidst, at man virkelig skal fokusere på det sociale de første par uger. Det faglige skal nok komme, da der er rigeligt med tid til at blive klogere. Men det bliver bare det nemmere, hvis man har et solidt socialt netværk, og det følger dig gennem resten af studiet.