Aarhus Universitets segl

Vi har afholdt u-days 2023

Vi afholdte u-days på AU den 23., 24. og 25. februar 2023 - måske du gik glip af det eller har lyst til at genbesøge dele af oplevelsen?

Her på siden har vi samlet en del af vores u-days indhold, som kan hjælpe dig til at blive klogere på det, der er vigtigt for dig når det kommer til uddannelse og studieliv. Du finder alt fra videopræsentationer, quizzer og podcast til vejledningsvideoer og kontaktoplysninger på dem, der kan hjælpe dig i dit uddannelsesvalg.

God fornøjelse!

For at komme godt videre med dit studievalg, skal du tænke over tre ting:

  1. Hvad er vigtigt for mig?
  2. Hvad lærte jeg om uddannelsen?
  3. Hvad skal jeg undersøge nu?

Livestream fra u-days

Vi livestreamede oplæg fra Auditorium E, og her kan du se optagelsen af de tre oplæg:

00:00-38:10 Hvordan søger jeg ind på Aarhus Universitet? - her kan du møde vejledere, der fortælle om hvordan du søger ind på Aarhus Universitet

38:11-1:23:20 Mit liv som studerende - her fortæller 3 studerende om deres studieliv og hverdag

1:23:21-1:57:22 Hvordan vælger man uddannelse?- en paneldebat med Maria, Emil og Freja der fortæller om deres overvejelser da de skulle vælge studie


På udkig efter en bestemt uddannelse?
Tips til studievalget

Jeg vil gerne vide mere om forskellige uddannelser og studielivet på AU

Du kan undersøge den eller de uddannelser du er interesseret i på flere forskellige måder:

Spørg vores studenterstudievejledere

På alle vores uddannelser kan du komme i kontakt med en studenterstudievejleder. Det er en vejleder, som også er studerende, og derfor kender de uddannelsen i detaljer. Du kan finde kontaktoplysninger på studenterstudievejlederne via de enkelte uddannelser på bachelor.au.dk.

Jeg har spørgsmål omkring optagelse, adgangskrav eller hvordan jeg vælger

Selvom man godt ved, hvad man vil vælge, kan man sagtens have spørgsmål til adgangskrav, kvote 2 og den slags. Nogle gange kan det også være rart at snakke med nogen om, hvordan man overhovedet vælger, og hvad man gør, hvis man er i tvivl. Det er helt normalt at være i tvivl om, hvad man skal vælge - også helt ind til man faktisk vælger og nogle gange efter det. Uanset hvad, er vi klar til at hjælpe dig videre.

Tvivl og studievalg

Studenterstudievejlederne Sofie og Andreas fortæller om studievalg og tvivlen om, hvorvidt man er god nok.

Gå på opdagelse i vores uddannelser

På flere af vores uddannelsessider finder du en uddannelsestjekker. Prøv den og bliv klogere på, om en uddannelse er noget for dig.

Sådan gør du:

  • Vælg den uddannelse, du interesserer dig for på bachelor.au.dk og vælg på uddannelsessiden bjælken "Tjek om [Dramaturgi] er noget for dig" 

Studierejsen

Studierejsen er en dokumentarserie, der handler om livet som universitetsstuderende på AU. Sebastian og Katrine fik et kamera i hånden, da de skulle starte på Aarhus Universitet. Klik på billedet og tag med på rejsen:

Hvordan ser en studerende egentlig ud?

QUIZ: Studerende på Aarhus Universitet kan se ud på mange måder. Prøv at se, om du kan gætte hvem der læser hvad i quizzen her.

Podcast - Er jeg god nok til uni?

Hør med, når tre studerende og en studievejleder snakker om studievalg og livet som studerende. Find den hvor du lytter til podcast:Oplev universitetet og studiebyenHvad finder du i Universitetsparken?

Ta' et kig på kortet og klik dig videre for at blive klogere på Universitetsparken:

Danmarks bedste studieby med boliggaranti

Når du skal starte på studie i Aarhus, behøver du ikke bekymre dig om at stå uden tag over hovedet. Der er nemlig boliggaranti for de nye studerende, der vil flytte til byen.#Yourniversity

På #Yourniversity kan du følge studielivet på Aarhus Universitet – oplevet, fotograferet og filmet af de studerende selv.

 

Billederne er brugernes egne, delt med #Yourniversity og #AarhusUni.