Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bliv klar til u-days den 24., 25. og 26. februar 2022

Vi glæder os til at se dig til u-days på AU, som foregår både fysisk på campus i Aarhus og online med live streams fra udvalgte oplæg.

Torsdag den 24. og fredag den 25. februar afholder alle uddannelser præsentationer, hvor du kan få et indblik i uddannelsen og studiemiljøet.

Lørdag den 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 slår Aarhus Universitet dørerne op til u-days uddannelsesmesse. Her får du mulighed for at møde alle uddannelser på tværs, og du får mulighed for at snakke med studerende og studievejledere fra alle uddannelser.

Indtil vi åbner dørene, er der en masse du kan kaste dig over. Her på siden kan du læse mere om hvad der sker hvornår, og så har vi samlet alt fra quizzer og podcast til vejledningsvideoer og kontaktoplysninger på dem, der kan hjælpe dig i dit uddannelsesvalg.

Så snart vi er klar med u-days programmet for 2022, vil siden blive opdateret.


På udkig efter en bestemt uddannelse?

Læs om de uddannelser du er interesseret i ved at finde dem i søgeboksen herunder. Fra den 15. december kan du også finde programmet for torsdag og fredag på uddannelsens side.

Uddannelsesmesse lørdag den 26. februar

Uddannelsesmessen hjælper både dig, der gerne vil vide mere om et bestemt studie, men også dig, der er i tvivl om, hvad du skal vælge. På uddannelsesmessen kan du høre oplæg, hvor uddannelser bliver sammenlignet. Du får både mere viden, men du får også andre alternativer, der alt sammen kan hjælpe dig med at vælge uddannelse. Måske er der en uddannelse, du slet ikke har hørt om endnu?

Du kan blandt andet høre om uddannelsernes ligheder og forskelle. Du får også mulighed for at møde alle uddannelser på tværs, og du får mulighed for at snakke med studerende og studievejledere fra alle uddannelser. Vi hjælper dig med at sammenligne uddannelser! Der vil være vejledere fra alle uddannelser, og vi glæder os til at hjælpe dig!

Ud over studievejlederne fra uddannelserne, har du også mulighed for at høre oplæg fra SU-kontoret, SPS - specialpædagogisk støtte og AU Elitesport, på Aarhus Universitet, og du får mulighed for at stille spørgsmål efter oplæggene. Studievalg Østjylland holder også et spænde oplæg om at vælge uddannelse.

Du vil også kunne få svar på spørgsmål som f.eks. "Hvordan søger jeg ind?", '' Hvad gør jeg hvis jeg er i tvivl om mit uddannelsesvalg?" og "Hvordan finder jeg studiejob og bolig i Aarhus?" Familie og venner er mere end velkommen til at kigge med.

Har du ikke mulighed for at deltage kan du hoppe med online på udvalgte oplæg, og bliv klogere på dit uddannelsesvalg.Forbered dig på u-days

TEST dig selv - hvilken type studievælger er du?

Find ud af hvilken type studievælger du er og få gode råd til dit studievalg.Jeg har spørgsmål omkring optagelse, adgangskrav eller hvordan jeg vælger

Selvom man godt ved, hvad man vil vælge, kan man sagtens have spørgsmål til adgangskrav, kvote 2 og den slags. Nogle gange kan det også være rart at snakke med nogen om, hvordan man overhovedet vælger, og hvad man gør, hvis man er i tvivl. Det er helt normalt at være i tvivl om, hvad man skal vælge - også helt ind til man faktisk vælger og nogle gange efter det. Uanset hvad, er vi klar til at hjælpe dig videre.

Jeg vil gerne vide mere om forskellige uddannelser og studielivet på AU

Du kan undersøge den eller de uddannelser du er interesseret i på flere forskellige måder:

Spørg en AU'er

31 frivillige AU-studerende er klar til at svare på dine spørgsmål om studielivet på AU, hvordan det er at være studerende og tvivl omkring studievalg.

Spørg vores studenterstudievejledere

På alle vores uddannelser kan du komme i kontakt med en studenterstudievejleder. Det er en vejleder, som også er studerende, og derfor kender de uddannelsen i detaljer. Du kan finde en kontaktoplysningerne på studenterstudievejlederne via de enkelte uddannelser på bachelor.au.dk.Hvad kan jeg spørge om?

Få inspiration til hvilke spørgsmål du kan stille de studerende og oplægsholdere til u-days:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Gå på opdagelse i vores uddannelser

På flere af vores uddannelsessider finder du en uddannelsestjekker. Prøv den og bliv klogere på, om en uddannelse er noget for dig.

Sådan gør du:

  • Vælg den uddannelse, du interesserer dig for på bachelor.au.dk og vælg på uddannelsessiden bjælken "Tjek om [Dramaturgi] er noget for dig" Tvivl og studievalg

Studenterstudievejlederne Sofie og Andreas fortæller om studievalg og tvivlen om, hvorvidt man er god nok.


Podcast - Er jeg god nok til uni?

Hør med, når tre studerende og en studievejleder snakker om studievalg og livet som studerende.

Hør podcasten hos Spotify

Hør podcasten hos Apple Podcasts

Hør podcasten hos Google Podcasts

Hør podcasten hos Spreaker


Studierejsen

Studierejsen er en dokumentarserie, der handler om livet som universitetsstuderende på AU. Sebastian og Katrine fik et kamera i hånden, da de skulle starte på Aarhus Universitet. Klik på billedet og tag med på rejsen:

FIND UDAYSPROGRAMMET FOR DIN BACHELORUDDANNELSE

#Yourniversity

På #Yourniversity kan du følge studielivet på Aarhus Universitet – oplevet, fotograferet og filmet af de studerende selv.

 

Billederne er brugernes egne, delt med #Yourniversity og #AarhusUni.