Aarhus Universitets segl

Spørg Emil

Emil

24, Billund

Grindsted Gymnasium og HF, STX

Erhvervsøkonomi og erhvervsret, HA(jur.), 7. semester

Spørg mig om:

  • Hvordan valgte jeg uddannelse
  • Faglighed og forventninger
  • Studiemiljøet og det sociale liv

Hvordan valgte jeg studie?

Jeg startede på det almene jurastudie lige efter gymnasiet, uden nogen idé om, hvad jeg ville læse, og selvom jeg egentlig havde planlagt at tage et år fri. I starten så jeg studiet an og fandt ud af, at jeg ikke følte mig klar til at fortsætte. Derfor valgte jeg at droppe ud af studiet og tage 2 sabbatår. Interessen for jura var dog blevet vækket, og da jeg også interesserer mig for økonomi tænkte jeg: Hvorfor ikke kombinere det? Det gjorde jeg, og blev optaget på HA Jur, hvilket jeg er meget glad for i dag.

Hvad tænkte jeg om at droppe ud af et studie?

Helt ærligt, så var det en lettelse for mig, da jeg følte, jeg var kommet for tidligt i gang og ikke var klar til at være der. Jeg var ikke klar til minimum 3 års yderligere studie. Det var dog ikke det nemmeste at fortælle til venner og familie, da man selvfølgelig er bange for, om de vil reagere negativt. Jeg oplevede til gengæld kun, at de var glade på mine vegne, fordi jeg var afklaret med, hvad jeg ville.

Hvorfor valgte jeg AU og Aarhus?

Inden jeg begyndte på studiet, havde jeg både boet i Aarhus og København, og jeg var derfor meget i tvivl om, hvor jeg ville studere. Jeg har venner der bor i begge byer, og uddannelserne er rigtigt gode begge steder. For mig er det bare perfekt, at Aarhus ligger så centralt i landet, samtidig med at det er den dejligste by. Ikke alt for stor, men stadig så stor, at alt hvad man kan forestille sig sker i en storby, også sker i Aarhus. Det er den perfekte kombination for mig.


Mine råd

  1. Det er vigtigt at mærke efter, hvad du vil, inden du søger ind, så du ikke begynder på et studie for tidligt, eller fordi andre synes, det kunne være et godt studie til dig. Så er det svært at klare sig godt og nyde studietiden. 
  2. Vær ikke bange for at indrømme du har valgt forkert. Det er der intet galt i, for hvordan skal man vide, om det er det rigtige valg, før man har prøvet det af? Det er kun rart at finde ud af tidligt så man ikke "spilder" sin tid med det forkerte, blot for at opdage flere år senere, at det var det helt forkerte valg.
  3. Lad ikke andre diktere dine ambitioner på studiet. Du skal ikke føle dig presset til at læse alt 3 gange og bruge 40 timer i ugen på opgaver, fordi dine studiekammerater eller storesøskende fortæller, at det er sådan de studerer. Find ud af, hvad der fungerer for dig og bliv en ekspert i at studere på din egen måde. Så kommer du godt i gang på studiet

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?