24, Hadsten
Favrskov Gymnasium, STX
Diplomingeniør i Bygning, 4. semester
Da jeg gik i gymnasiet, følte jeg egentlig, at det hele var kedeligt. Jeg lavede ikke lektier, mødte sjældent op og afleveringer blev lavet alt for sent. Så da min hue kom på havde jeg ingen ide om, hvad jeg skulle med den. Halvandet år senere begyndte jeg at læse nogle fag op, først her fandt jeg en stor interesse for matematik og fysik. En stor glæde i at regne på reelle og praktiske opgaver ledte mig mod ingeniørstudiet. Jeg var stadig meget i tvivl, da jeg startede, men sprang ud i det og fandt mig glædeligt tilpas i studielivet.
Jeg måtte søge ind på kvote 2, hjulpet godt af at corona aflyste optagelsesprøven, så alle der havde bestået gymnasiet kom ind. Men jeg følte mig godt nok ikke hjemme iblandt dygtige studerende, der mødte op forberedt og lavede afleveringer flere uger forinden deadline. Jeg har aldrig været vant til at lave lektier eller at prioritere mit studie. Det tog et kæmpe arbejde ikke at føle jeg var for dum til at studere. Det tog sin tid, lidt over 3 semestre før jeg rigtig vænnede mig til det med at være en aktiv studerende der har en struktureret dag med styr på lektier, afleveringer, føler sig helt hjemme og vide, at jeg er klog nok til at studere.
Min hverdag sker på Navitas, hvor jeg har forelæsninger. Jeg var meget bange for ideen om meget selvstudie, men studiet er meget fokuseret omkring gruppearbejde, hvilket jeg finder enorm glæde i. En typisk lektion består af ca. 2 timers forelæsning, hvorefter vi sidder og regner opgaver i grupper. Hvert semester har vi semesterprojekter, som samler hele det halvårs undervisning, så man får brugt den nye viden sammenhængende. En rigtig fed ting synes jeg er, at vi ikke lærer noget tilfældigt. Alle formler og teorier vi har undervisning i, er fordi de skal bruges når man beregner en bygning.
Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?
Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?