Aarhus Universitets segl

Spørg Esben

Esben

24, Hadsten

Favrskov Gymnasium, STX

Diplomingeniør i Bygning, 5. semester

Spørg mig om:

  • Hverdagen som studerende
  • Hvordan det er at dumpe eksamener
  • At føle sig for dårlig til at studere
  • Balancere studie, job, socialt og sport

Det "rigtige" studie

Da jeg gik i gymnasiet, følte jeg egentlig, at det hele var kedeligt. Jeg lavede ikke lektier, mødte sjældent op og afleveringer blev lavet alt for sent. Så da min hue kom på havde jeg ingen ide om, hvad jeg skulle med den. Halvandet år senere begyndte jeg at læse nogle fag op, først her fandt jeg en stor interesse for matematik og fysik. En stor glæde i at regne på reelle og praktiske opgaver ledte mig mod ingeniørstudiet. Jeg var stadig meget i tvivl, da jeg startede, men sprang ud i det og fandt mig glædeligt tilpas i studielivet.

At føle sig for dårlig til studiet

Jeg måtte søge ind på kvote 2, hjulpet godt af at corona aflyste optagelsesprøven, så alle der havde bestået gymnasiet kom ind. Men jeg følte mig godt nok ikke hjemme iblandt dygtige studerende, der mødte op forberedt og lavede afleveringer flere uger forinden deadline. Jeg har aldrig været vant til at lave lektier eller at prioritere mit studie. Det tog et kæmpe arbejde ikke at føle jeg var for dum til at studere. Det tog sin tid, lidt over 3 semestre før jeg rigtig vænnede mig til det med at være en aktiv studerende der har en struktureret dag med styr på lektier, afleveringer, føler sig helt hjemme og vide, at jeg er klog nok til at studere.

Min hverdag

Min hverdag sker på Navitas, hvor jeg har forelæsninger. Jeg var meget bange for ideen om meget selvstudie, men studiet er meget fokuseret omkring gruppearbejde, hvilket jeg finder enorm glæde i. En typisk lektion består af ca. 2 timers forelæsning, hvorefter vi sidder og regner opgaver i grupper. Hvert semester har vi semesterprojekter, som samler hele det halvårs undervisning, så man får brugt den nye viden sammenhængende. En rigtig fed ting synes jeg er, at vi ikke lærer noget tilfældigt. Alle formler og teorier vi har undervisning i, er fordi de skal bruges når man beregner en bygning.


Mine råd

  1. Husk livet ved siden af studiet, jeg ville ikke holde 2 uger uden klatring og crossfit. Man kan godt have flere ting i livet end studie.
  2. Spring ud i det - rigtig rigtig mange er i tvivl og har ikke et drømmestudie. Nogle gange skal man bare prøve.
  3. Nyd studiet, det er hvad man gør det til, og man kan sagtens have det sjovt og nice, imens man sidder med en stor aflevering eller opgave.

Fun facts om mig

  • Jeg kan føre en samtale imens jeg læser. Dog ikke en god skill fordi folk tror, du ignorerer dem.
  • Jeg bliver kaldt "reeksamen kongen", da jeg nu har dumpet 4 gange og fået 12 til alle reeksaminer
  • En god weekend for mig er at bruge så mange timer så muligt i en af klatrehallerne i byen.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?