Aarhus Universitets segl

Spørg Mathilde N.

Mathilde

23, Esbjerg

Rybners Gymnasium, HHX

Medievidenskab, 4. semester

Spørg mig om:

 • Tvivl omkring studievalg
 • Tvivl om man går på det rigtige studie
 • Forskellen på gym og uni
 • Studiemiljøet og det sociale liv

Fra HHX til Medievidenskab

Da jeg blev student, var jeg sikker på, at jeg skulle læse noget på Copenhagen Business School, for det var da meget HHX-agtigt. Jeg ville faktisk gerne have studeret i Aarhus, men jeg ville ikke læse en HA almen og synes CBS havde flere nichestudier at byde på. Så jeg startede på HA i Markeds- og Kulturanalyse på CBS i sommeren 2021, men fandt hurtigt ud af omkring efterårsferien, at det ikke var et studie for mig. Jeg kan huske det var mine studieveninder, der fik mig til at indse, at jeg måske skulle læse noget andet. Muligvis i Århus, for der boede min storesøster, kæreste og tætte venner fra Esbjerg. Det gik op for mig, at jeg slet ikke synes HA var spændende, og jeg var mere interesseret i kommunikation, marketing og medier. Set i bakspejlet, var det også sammenspillet mellem dansk og afsætning jeg havde syntes var virkelig fedt på gymnasiet, så da jeg læste om medievidenskab var det en no brainer, hvad jeg skulle søge ind på sommeren 2022. På daværende tidspunkt virkede valget om at droppe ud meget uoverskueligt, men jeg er glad for, jeg lyttede til min mavefornemmelse og ikke mine forældres ”ej giv det nu et år”. Alle veje fører til Rom, men det er virkelig vigtigt at nyde processen. Jeg fortryder ikke mit valg om at droppe ud af CBS, og jeg er virkelig også glad for, jeg afprøvede studiet, for jeg har lært så meget om mig selv fra det.

Min hverdag

Jeg har stadig svært ved at finde balancen i mine hverdage, så jeg får en god blanding af studiet, venner og fritidsinteresser. Den helt perfekte studieuge findes ikke, og det er helt okay! Nu er jeg meget visuel, men synes det hjælper at lave kategorier som ”studie”, ”fritid”, ”træning” osv. og farve dem i min kalender. Mit studie er fx rød og fritid er lilla, så jeg kan hurtigere få et ugentligt overblik om jeg har for meget af det ene eller det andet.


Mine råd

 1. Del tvivl eller frustrationer med dine medstuderende. Du er som regel ikke den eneste, der har det sådan, og så synes jeg altid det hjælper at få ting sagt højt.
 2. Trods de travle hverdage, uger og måneder, så husk at zoome ud og se det større billede. Nyd din studietid, mens du er der!
 3. Vælg det du interesserer dig for og synes er spændende, så kan du tænke på job og fremtidsmuligheder bagefter.

Fun facts om mig

 • Jeg har boet i Doha, Qatar i 6 år fra jeg var 7-13 år
 • Jeg elsker farver og ejer næsten ikke noget sort tøj
 • Jeg elsker indretning og bruger alt for mange penge på nipsting til lejligheden
 • Jeg er kæmpe Harry Potter fan og har læst bøgerne/set filmene alt for mange gange

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?