Aarhus Universitets segl

Spørg Molly

Molly

21, Aarhus 

Aarhus Gymnasium, HTX

Matematik, 6. semester

Spørg mig om:

  • Eksamensangst på studiet
  • Præstationspres fra én selv og frygten for at fejle
  • Hvordan man overlever rusugen, når man ikke drikker
  • Introverte overvejelser om ens sociale liv på studiet

Min vej til matematik

Jeg har egentlig altid haft en idé om, hvad jeg ville, men det var først i 3.g, at jeg fandt ud af, at jeg ville søge ind på matematik. På en eller anden måde, var det ikke rigtigt gået op for mig, at jeg kunne læse noget, jeg ellers bare havde set som noget, der var sjove YouTube-videoer om. Da jeg selv er født og opvokset i Aarhus, gav det mening for mig at søge ind på AU. Det, som jeg var mest i tvivl om, var om jeg skulle gå med min mavefornemmelse, matematik, eller det jeg ellers havde haft synet på i nogle år, medicinalkemi. Jeg endte med matematik, da det var det, som gjorde mig mest glad at tænke på, også selvom jeg ikke vidste, hvad jeg kunne arbejde med efter. Jeg holdt ikke noget sabbatår og startede direkte efter gym, hvor min mavefornemmelse blev bekræftet.

Min hverdag

En af de ting, som jeg også spekulerede over, var, om jeg "spildte" min gennemsnit fra gym på en uddannelse, hvor alle bliver optaget. Det var en hård indsigt, at jeg har brugt rigtig meget tid og energi gennem gym på noget, der endte med ikke at betyde meget. Jeg har også skulle vænne mig til, at jeg simpelthen ikke kan nå alt arbejdet længere; hvis min hverdag og mentale helbred skal hænge sammen, så er der bare opgaver, jeg ikke har tid til. Dette er også noget anderledes fra, hvordan jeg arbejdede på gym, hvor jeg lavede det hele, og helt klart noget der krævede en tilvænningsperiode.

Eksamensangst og forventningspres

Noget af det hårdeste for mig på studiet er helt klart at skulle håndtere eksamenerne, fordi jeg døjer med eksamensangst og et forventningspres fra mig selv, som jeg er i gang med at skille mig af med. Det hjælper, at matematikstudiet ikke er særlig konkurrencepræget, og at vi er gode til at spørge om hjælp og hjælpe hinanden, men det er helt klart noget, man bør have i baghovedet, før man søger ind på et studie.


Mine råd

  1. Hvis du har en mavefornemmelse omkring studievalg, er den formentlig rigtig.
  2. Det er okay at starte på et studie uden at vide, hvilket arbejde man gerne vil have efter.
  3. Husk at søge bolig i god tid og tjekke op på reglerne for boliggaranti.

Fun facts om mig

  • Mit hår er altid sat op, så folk bliver overrasket over længden af mit hår.
  • Jeg kan ikke lide retter med tomat - det inkluderer lasagne, pasta bolognese og mange pizzaer.
  • Det er ikke mig, der har skrevet på tavlen.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?