Aarhus Universitets segl

Spørg Nicoline L.

Nicoline L.

22, Holstebro

Holstebro Gymnasium, STX

Medievidenskab, 10. semester

Spørg mig om:

  • Studiemiljøet og det sociale liv
  • Faglighed og forventninger
  • Hvordan fungerer hverdagen på uni
  • Hvordan strukturerer man sit studieliv
  • Økonomi og SU

Vejen til studiet

Jeg har altid været ret bevidst om, hvilken retning jeg ville gå, men jeg var til gengæld meget i tvivl om, hvilken uddannelse, der kunne opfylde mine ønsker. Derfor havde jeg også overvejelser om nogle mere praktiske medieuddannelser, men jeg endte med at vælge Medievidenskab. Forud for min studiestart var jeg meget i tvivl om den egentlige gang på studiet, for på trods af at have nem adgang til de formelle informationer om uddannelsen, savnede jeg at vide, hvordan det reelt var at studere der. Derfor deltog jeg også i studiepraktik inden studiestart for at få mavefornemmelsen på plads.

Tankerne om mit studievalg

Da jeg skulle til at studere, var jeg bevidst om, at jeg var fuldstændig studieklar, og jeg havde ikke lyst til at vente med at komme i gang. Derfor overvejede jeg også at søge andre uddannelser, som sagde mig mindre, for at komme i gang med studiet med det samme, men endte med at satse udelukkende på Medievidenskab. Mit største tvivlsspørgsmål i forhold til mit valg af uddannelse har efterfølgende været mængden af praktisk arbejde. Derfor har jeg brugt en del tid på at skulle acceptere, at man ikke altid kan få lov til at arbejde praktisk med det, man sidder med, men at det nogle gange er meget teorinært, og så kan man kun forestille sig det praktiske aspekt.

Hverdagen på Medievidenskab

Jeg har kun undervisning et par dage i ugen, så derfor går rigtig meget af tiden med selvstudie. I den forbindelse er de medstuderende guld værd, for de er gode til at dele pensumbyrden, bekymringer eller bare en kop kaffe med. Fordi der er så lidt fastlagt skemaundervisning, er der virkelig god mulighed for at finde på aktiviteter udover studiet. Jeg har valgt at være frivillig i de mediestuderendes studenterforening og samtidig have et par studiejobs, og så er der rig mulighed for at arbejde med de praktiske medieopgaver.


Mine råd

  1. Man kommer rigtig langt med sin mavefornemmelse. Det praktiske skal selvfølgelig være på plads, men hvis man ikke har det godt med sit valg, er det okay at revurdere det.
  2. Det er okay at være i tvivl, selv lang tid efter studiestart. Tvivlen kan godt fylde meget på studiet, men det gør ikke noget at stille spørgsmålstegn ved, om man har truffet det rigtige valg.
  3. Min vej til at blive tryg i studiet har været gennem mine medstuderende. Næsten uafhængigt af hvad man er i tvivl om eller utryg ved, så er der som regel en eller flere andre, der har det på samme måde.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?