Aarhus Universitets segl

Spørg Toke

Toke

25 år, Bryrup

Silkeborg Gymnasium, HTX

Fysik, 10. semester

Spørg mig om:

 • Forskellen på gym og uni
 • Tanker efter dumpet eksamen
 • At jonglere fritid/sport og studiet
 • God start på det sociale i studiet
 • Arbejdsbelastning og tidsforbrug

Tanker om studiet

Inden jeg søgte ind på fysik, var jeg faktisk overbevist om, at jeg gerne ville læse psykologi. Der var bare noget spændende ved, hvorfor mennesker tager de valg de gør. Men få uger inden fristen dukkede en tvivl op - specielt da jeg fandt ud af, at det langt fra var alle fagene på psykologi jeg var interesseret i. Heldigvis tiltalte fysik mig også meget, og kunne i hvert fald mætte min nysgerrighed for, hvordan verden hænger sammen. Det trak da også lidt, at fysik havde mange flere jobmuligheder jeg var interesseret i, og samtidigt har meget lav arbejdsløshed.

Min hverdag

De fleste dage går med at læse. På fysik har man en del planlagt undervisning, specielt de første år. Ud over det forventes også en masse forberedelse mm., så det kan være svært at balancere et socialt liv, en hobby og studiet. For at gøre læsningen mere overkommelig sidder jeg tit med andre og læser op - også selvom de ikke har samme fag som mig. Så tager læsningen lidt mere tid, men man får plejet det sociale samtidigt. Når der er tid til overs, bruges det ofte foran computeren, hvor jeg forsøger at spille mig på konkurrenceplan igen.

Det udfordrende ved studiet

Selvom jeg har været vant til at arbejde hårdt og længe, både i gymnasiet og i mine sabbatår, så har det alligevel været hårdt at indse, hvor mange timer man lægger i studiet. Det kan til tider være svært at have tid til alt det man vil, specielt hvis man som mig plejer at lave masser af andet i hverdagen. Heldigvis er jeg blevet bedre til at nyde oplæsningen og godt kunne hygge mig, selvom jeg læser fra jeg står op til jeg går i seng igen. Derudover har det været noget af et wake-up call, at man ikke nødvendigvis får høje karakterer, selvom man arbejder for det.


Mine råd

 1. Husk også at pleje det sociale. Studiet er spændende, men der er også mere til at gå på AU end støvede bøger.
 2. Vælg studie efter interesse - 3 eller 5 år på noget du ikke synes er spændende er meget lang tid.
 3. Spørg, spørg, spørg. Antallet af "dumme" spørgsmål jeg har stillet kan knapt tælles - men det er den eneste måde at komme gennem studiet, og folk elsker at hjælpe.

Fun facts om mig

 • Elsker at snacke sukkerknalder
 • Mit navn er så langt, at nogle af AU's systemer ikke kan håndtere det
 • Uofficiel Danmarksmester i at komme 5 minutter for sent til samtlige timer

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?