Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Studiepraktik

Foto: Jesper Rais, AU Foto
Foto: Jesper Rais, AU Foto

Hvad går praktikken ud på?

I praktikken kan du prøve, hvordan det er at være studerende ved at følge undervisningen på den uddannelse, du synes er spændende.

På nogle uddannelser vil du følge et skræddersyet program på et hold med andre gymnasieelever. På andre uddannelser kommer du til at følge undervisningen sammen med nuværende studerende. I begge tilfælde kommer du til at prøve, hvordan det er at være til undervisning i både store forelæsningslokaler og mindre klasselokaler eller forsøgslaboratorier.

Emnerne, undervisningen og arbejdsformerne vil være typiske for undervisningen på universitetet, så du kan få det bedst mulige indtryk af, hvordan det er at gå på AU.

Hvor lang tid varer det?

De fleste praktiktilbud er tre sammenhængende dage – fra onsdag til fredag. Enkelte uddannelser tilbyder dog kun todages praktik. Det finder I ud af, når I får jeres program.

Undervejs i de tre dage vil du få masser af muligheder for at snakke med både studerende og undervisere. Men du kan også møde universitetets studievejledere, som du kan stille spørgsmål til om f.eks. andre uddannelser, hvordan man søger ind, og hvilke jobmuligheder uddannelserne giver dig.

Mange andre institutioner holder også studiepraktik. Du kan finde en oversigt på www.studiepraktik.nu

Når praktikdagen er slut

Når praktikdagen er slut kan du deltage i forskellige after-study aktiviteter, som giver dig mulighed for at opleve campuslivet i Aarhus i eftermiddags- og aftentimerne, møde kommende studiekammerater og i det hele taget snuse til studielivet på AU. 

Se aktiviteterne her

Overnat på universitetet

Hvis du bor langt fra Aarhus, har du mulighed for at overnatte på AU i praktikdagene.

Overnatningen foregår i undervisningslokaler. 

Læs mere om overnatningen og tilmelding

Studiepraktik er kun for dig, der…

… er i gang med sidste år på en gymnasial uddannelse eller har afsluttet en gymnasial uddannelse.

Hvis du ikke kan sige ja til en af de to, kan du i stedet deltage i Studieinfo eller prøve at være Studerende for en dag.

Du kan selvfølgelig også bare vente, til det bliver din tur:-) 

Husk…

…at der kan være pladsbegrænsning på den uddannelse, du ønsker. Det kan derfor være en god idé med en plan B.

AU tilbyder som udgangspunkt ikke transport, men der kan dog være få undtagelser - se studiepraktik.nu.

Prøv hvordan det er at være studerende på AU

Til Studiepraktik på Aarhus Universitet kan du møde uddannelserne og prøve, hvordan det er at være studerende. Det gør det lettere for dig at finde ud af, om uddannelsen og livet som studerende på universitetet er noget for dig.

Studiepraktik varer op til tre dage og finder sted hvert år i uge 43. I 2018 var ca. 2.400 gymnasieelever i praktik på en af AUs uddannelser. 

Hør hvad andre synes om Studiepraktik

Mange tusinde gymnasieelever har fået studielivet på AU ind under huden i løbet af praktikdagene.