Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

U-DAYS 24., 25. OG 26. FEBRUAR 2022
Mens vi venter på u-days

Vi glæder os til at se dig til u-days på AU den 24., 25. og 26. februar 2022!

Her håber vi, at du bliver klogere på det, der er vigtigt for dig når det kommer til uddannelse og studieliv.

Indtil vi åbner dørene, er der en masse du kan kaste dig over. Her på siden har vi samlet alt fra quizzer og podcast til vejledningsvideoer og kontaktoplysninger på dem, der kan hjælpe dig i dit uddannelsesvalg.

Så snart vi er klar med udays programmet for 2022, vil siden blive opdateret.Jeg vil gerne vide mere om forskellige uddannelser og studielivet på AU

Du kan undersøge den eller de uddannelser du er interesseret i på flere forskellige måder:

Spørg vores studenterstudievejledere

På alle vores uddannelser kan du komme i kontakt med en studenterstudievejleder. Det er en vejleder, som også er studerende, og derfor kender de uddannelsen i detaljer. Du kan finde en kontaktoplysningerne på studenterstudievejlederne via de enkelte uddannelser på bachelor.au.dk.Jeg har spørgsmål omkring optagelse, adgangskrav eller hvordan jeg vælger

Selvom man godt ved, hvad man vil vælge, kan man sagtens have spørgsmål til adgangskrav, kvote 2 og den slags. Nogle gange kan det også være rart at snakke med nogen om, hvordan man overhovedet vælger, og hvad man gør, hvis man er i tvivl. Det er helt normalt at være i tvivl om, hvad man skal vælge - også helt ind til man faktisk vælger og nogle gange efter det. Uanset hvad, er vi klar til at hjælpe dig videre.

Vores vejledere er klar til at hjælpe dig:

Du kan altid ringe og skrive til os eller booke en personlig samtale med en vejleder.
Tvivl og studievalg

Studenterstudievejlederne Sofie og Andreas fortæller om studievalg og tvivlen om, hvorvidt man er god nok.

Oplev studielivet

VENDESPIL - Kan du matche uni-ord?

På universitetet bruger man ofte nogle ord om studielivet, som man måske ikke har brugt før. Test din viden om disse ord, og se om du kan matche dem med deres betydning!

VENDESPIL - Kan du matche uni-ord?

På universitetet bruger vi mange nye ord, end dem du er vant til fra gymnasiet. Test din viden og udvid dit uni-ordforråd. Prøv om du kan matche ordene med deres betydning!

Vent med at læse forklaringen til du har prøvet spillet!

Forklaring på ordene

Akademisk kvarter – et kvarter efter det skemalagte tidspunkt
På uni er der en uskrevet regel om at alle undervisninger starter kvart over, selvom der står et helt timetal på skemaet.


Forberedelse – lektier
På uni har du ikke lektier fra gang til gang, men i stedet skal du forberede dig på undervisningen ved at læse tekster eller løse opgaver.


Hold – klasse
På uni er man ikke en fast klasse, men på større studier kan hver årgang være inddelt i flere hold.


Kursus – fag
På uni er uddannelser inddelt i mindre dele, som handler om forskellige emner inden for uddannelsen. Delene kalder vi typisk kurser, men de kan også hedde moduler, forløb og nogle gange fag.


Studerende – elever
På uni har du ansvar for din egen læring. Derfor er du studerende og ikke længere en elev.


Underviser/forelæser – lærer
På uni møder du undervisere, forelæsere og instruktorer i din undervisning i stedet for lærere. Instruktorere er typisk ældre studerende på samme uddannelse, og undervisere og forelæsere er ansatte på uni, som fx professorer, forskere og andre eksperter.


Semester – et halvt skoleår
På uni er året inddelt i semestre som varer et halvt år. Du kan derfor afslutte kurser på din uddannelse både sommer og vinter.


AU - Aarhus Universitet
På Aarhus Universitet bruger vi mange forkortelser, og den vigtigste og mest brugte er forkortelsen AU for selve universitetet.
Studierejsen 2020

Studierejsen er en dokumentarserie, der handler om livet som universitetsstuderende på AU. Sebastian og Katrine fik et kamera i hånden, da de skulle starte på Aarhus Universitet. Tag med på rejsen.
#Yourniversity

På #Yourniversity kan du følge studielivet på Aarhus Universitet – oplevet, fotograferet og filmet af de studerende selv.

 

Billederne er brugernes egne, delt med #Yourniversity og #AarhusUni.
Mød de studerende

Spørg en AU’er - 24 frivillige AU-studerende er klar til at svare på dine spørgsmål om studielivet på AU, hvordan det er at være studerende og tvivl omkring studievalg. Du kan også teste din viden om universitetet i en af vores quizzer. Ved du fx hvordan en studerende på historie ser ud, eller kan du gætte hvad det akademiske kvarter betyder?
QUIZ - Hvordan ser en studerende egentlig ud?

Studerende på Aarhus Universitet kan se ud på mange måder. Prøv at se, om du kan gætte hvem der læser hvad i quizzen her.
Oplev universitetet og studiebyenQUIZ - Gæt 10 facts om Aarhus Universitet!

Kan du gætte de 10 sjove og skæve facts om Aarhus Universitet? Tag quizzen og find ud af det!

Danmarks bedste studieby med boliggaranti

Når du skal starte på studie i Aarhus, behøver du ikke bekymre dig om at stå uden tag over hovedet. Der er nemlig boliggaranti for de nye studerende, der vil flytte til byen.