Aarhus Universitets segl

u-days 2022

Vi afholdte u-days på AU den 24., 25. og 26. februar 2022 - måske du gik glip af det eller har lyst til at genbesøge dele af oplevelsen?

Her på siden har vi samlet en del af vores u-days indhold, som kan hjælpe dig til at blive klogere på det, der er vigtigt for dig når det kommer til uddannelse og studieliv. Du finder alt fra videopræsentationer, quizzer og podcast til vejledningsvideoer og kontaktoplysninger på dem, der kan hjælpe dig i dit uddannelsesvalg.

God fornøjelse!

For at komme godt videre med dit studievalg, skal du tænke over tre ting:

  1. Hvad er vigtigt for mig?
  2. Hvad lærte jeg om uddannelsen?
  3. Hvad skal jeg undersøge nu?
Er du på udkig efter mere u-days?

Klik på pilen ↗ for at få den fulde live oplevelse med flere kameravinkler og slides.

Livestream fra u-days

Vi livestreamede oplæg fra Per Kirkeby Auditorium, og nu kan du se optagelsen af de tre oplæg:

Fra 00:00 kan du møde vejledere, der fortælle om hvordan du søger ind på Aarhus Universitet

Fra 35:30 fortæller 3 studerende om deres studieliv og hverdag

Fra 1:21:40 er der paneldebat med 3 studerende, der fortæller om deres overvejelser da de skulle vælge studie


Vil du se oplæg om en bestemt uddannelse?Oplev studielivet

Gå på opdagelse i vores uddannelser

På flere af vores uddannelsessider finder du en uddannelsestjekker. Prøv den og bliv klogere på, om en uddannelse er noget for dig.

Sådan gør du:

  • Vælg den uddannelse, du interesserer dig for på bachelor.au.dk og vælg på uddannelsessiden bjælken "Tjek om [Dramaturgi] er noget for dig" 

Jeg har spørgsmål omkring optagelse, adgangskrav eller hvordan jeg vælger

Selvom man godt ved, hvad man vil vælge, kan man sagtens have spørgsmål til adgangskrav, kvote 2 og den slags. Nogle gange kan det også være rart at snakke med nogen om, hvordan man overhovedet vælger, og hvad man gør, hvis man er i tvivl. Det er helt normalt at være i tvivl om, hvad man skal vælge - også helt ind til man faktisk vælger og nogle gange efter det. Uanset hvad, er vi klar til at hjælpe dig videre.Tvivl og studievalg

Studenterstudievejlederne Sofie og Andreas fortæller om studievalg og tvivlen om, hvorvidt man er god nok.

VENDESPIL - Kan du matche uni-ord?

På universitetet bruger vi mange nye ord, end dem du er vant til fra gymnasiet. Test din viden og udvid dit uni-ordforråd. Prøv om du kan matche ordene med deres betydning!

Vent med at læse forklaringen til du har prøvet spillet!

Forklaring på ordene

Akademisk kvarter – et kvarter efter det skemalagte tidspunkt
På uni er der en uskrevet regel om at alle undervisninger starter kvart over, selvom der står et helt timetal på skemaet.


Forberedelse – lektier
På uni har du ikke lektier fra gang til gang, men i stedet skal du forberede dig på undervisningen ved at læse tekster eller løse opgaver.


Hold – klasse
På uni er man ikke en fast klasse, men på større studier kan hver årgang være inddelt i flere hold.


Kursus – fag
På uni er uddannelser inddelt i mindre dele, som handler om forskellige emner inden for uddannelsen. Delene kalder vi typisk kurser, men de kan også hedde moduler, forløb og nogle gange fag.


Studerende – elever
På uni har du ansvar for din egen læring. Derfor er du studerende og ikke længere en elev.


Underviser/forelæser – lærer
På uni møder du undervisere, forelæsere og instruktorer i din undervisning i stedet for lærere. Instruktorere er typisk ældre studerende på samme uddannelse, og undervisere og forelæsere er ansatte på uni, som fx professorer, forskere og andre eksperter.


Semester – et halvt skoleår
På uni er året inddelt i semestre som varer et halvt år. Du kan derfor afslutte kurser på din uddannelse både sommer og vinter.


AU - Aarhus Universitet
På Aarhus Universitet bruger vi mange forkortelser, og den vigtigste og mest brugte er forkortelsen AU for selve universitetet.

Podcast - Er jeg god nok til uni?

Hør med, når tre studerende og en studievejleder snakker om studievalg og livet som studerende. Find den hvor du lytter til podcast:Mød de studerende

Jeg vil gerne vide mere om forskellige uddannelser og studielivet på AU

Du kan undersøge den eller de uddannelser du er interesseret i på flere forskellige måder:

Spørg vores studenterstudievejledere

På alle vores uddannelser kan du komme i kontakt med en studenterstudievejleder. Det er en vejleder, som også er studerende, og derfor kender de uddannelsen i detaljer. Du kan finde en kontaktoplysningerne på studenterstudievejlederne via de enkelte uddannelser på bachelor.au.dk.

Studierejsen

Studierejsen er en dokumentarserie, der handler om livet som universitetsstuderende på AU. Sebastian og Katrine fik et kamera i hånden, da de skulle starte på Aarhus Universitet. Klik på billedet og tag med på rejsen:
Oplev universitetet og studiebyenQUIZ - Gæt 10 facts om Aarhus Universitet!

Kan du gætte de 10 sjove og skæve facts om Aarhus Universitet? Tag quizzen og find ud af det!Hvad finder du i Universitetsparken?

Ta' et kig på kortet og klik dig videre for at blive klogere på Universitetsparken:

Danmarks bedste studieby med boliggaranti

Når du skal starte på studie i Aarhus, behøver du ikke bekymre dig om at stå uden tag over hovedet. Der er nemlig boliggaranti for de nye studerende, der vil flytte til byen.
#Yourniversity

På #Yourniversity kan du følge studielivet på Aarhus Universitet – oplevet, fotograferet og filmet af de studerende selv.

 

Billederne er brugernes egne, delt med #Yourniversity og #AarhusUni.