Tak fordi du deltog i u-days på AU. Vi håber,du blev lidt klogere på det, der er vigtigt for dig ved en uddannelse og et studieliv. Måske er du nu helt afklaret omkring, hvad du gerne vil læse, og måske har du stadig en masse ting du er i tvivl om, eller som du gerne vil blive klogere på.
Du kan undersøge mere om både den uddannelse du var i praktik på og andre uddannelser på flere forskellige måder:
Spørg vores studenterstudievejledere
På alle vores uddannelser kan du komme i kontakt med en studenterstudievejleder. Det er en vejleder, som også er studerende, og derfor kender de uddannelsen i detaljer. Du kan finde en kontaktoplysningerne på studenterstudievejlederene via de enkelte uddannelser på bachelor.au.dk.
Selvom man godt ved, hvad man vil vælge, kan man sagtens have spørgsmål til adgangskrav, kvote 2 og den slags. Nogle gange kan det også være rart at snakke med nogen om, hvordan man overhovedet vælger, og hvad man gør, hvis man er i tvivl. Det er helt normalt at være i tvivl om, hvad man skal vælge - også helt ind til man faktisk vælger og nogle gange efter det. Uanset hvad, er vi klar til at hjælpe dig videre.
Vores vejledere er klar til at hjælpe dig:
Du kan spørge vores vejledere i livechatten alle hverdage mellem kl 13 og 15 frem til 15. marts.
Du kan også altid ringe og skrive til os eller booke en personlig samtale med en vejleder.
Studenterstudievejlederne Sofie og Andreas fortæller om studievalg og tvivlen om, hvorvidt man er god nok.
På universitetet bruger man ofte nogle ord om studielivet, som man måske ikke har brugt før. Test din viden om disse ord, og se om du kan matche dem med deres betydning!
På universitetet bruger vi mange nye ord, end dem du er vant til fra gymnasiet. Test din viden og udvid dit uni-ordforråd. Prøv om du kan matche ordene med deres betydning!
Vent med at læse forklaringen til du har prøvet spillet!
Akademisk kvarter – et kvarter efter det skemalagte tidspunkt
På uni er der en uskrevet regel om at alle undervisninger starter kvart over, selvom der står et helt timetal på skemaet.
Forberedelse – lektier
På uni har du ikke lektier fra gang til gang, men i stedet skal du forberede dig på undervisningen ved at læse tekster eller løse opgaver.
Hold – klasse
På uni er man ikke en fast klasse, men på større studier kan hver årgang være inddelt i flere hold.
Kursus – fag
På uni er uddannelser inddelt i mindre dele, som handler om forskellige emner inden for uddannelsen. Delene kalder vi typisk kurser, men de kan også hedde moduler, forløb og nogle gange fag.
Studerende – elever
På uni har du ansvar for din egen læring. Derfor er du studerende og ikke længere en elev.
Underviser/forelæser – lærer
På uni møder du undervisere, forelæsere og instruktorer i din undervisning i stedet for lærere. Instruktorere er typisk ældre studerende på samme uddannelse, og undervisere og forelæsere er ansatte på uni, som fx professorer, forskere og andre eksperter.
Semester – et halvt skoleår
På uni er året inddelt i semestre som varer et halvt år. Du kan derfor afslutte kurser på din uddannelse både sommer og vinter.
AU - Aarhus Universitet
På Aarhus Universitet bruger vi mange forkortelser, og den vigtigste og mest brugte er forkortelsen AU for selve universitetet.
Studierejsen er en dokumentarserie, der handler om livet som universitetsstuderende på AU. Sebastian og Katrine fik et kamera i hånden, da de skulle starte på Aarhus Universitet. Tag med på rejsen.
På #Yourniversity kan du følge studielivet på Aarhus Universitet – oplevet, fotograferet og filmet af de studerende selv.
Billederne er brugernes egne, delt med #Yourniversity og #AarhusUni.
Spørg en AU’er - 24 frivillige AU-studerende er klar til at svare på dine spørgsmål om studielivet på AU, hvordan det er at være studerende og tvivl omkring studievalg. Du kan også teste din viden om universitetet i en af vores quizzer. Ved du fx hvordan en studerende på historie ser ud, eller kan du gætte hvad det akademiske kvarter betyder?
Studerende på Aarhus Universitet kan se ud på mange måder. Prøv at se, om du kan gætte hvem der læser hvad i quizzen her.
Kan du gætte de 10 sjove og skæve facts om Aarhus Universitet? Tag quizzen og find ud af det!
Når du skal starte på studie i Aarhus, behøver du ikke bekymre dig om at stå uden tag over hovedet. Der er nemlig boliggaranti for de nye studerende, der vil flytte til byen.