Aarhus Universitets segl

Spørg Anushree

Anushree

20, Rønde

Viden Djurs - Handelsgymnasium Rønde, HHX

Erhvervsøkonomi og erhvervsret, HA(jur.), 4. semester

Spørg mig om:

  • Studiemiljøet og det sociale liv
  • Hvordan fungerer hverdagen på uni
  • Hvordan strukturer man sit studieliv

Hvordan valgte jeg studie?

I 3.g vidste jeg, at jeg ikke skulle have et sabbatår, efter jeg blev færdig med gymnasiet, men derimod direkte begynde på et studie. Jeg vidste dog ikke, hvad jeg ville søge ind på endnu, hvorfor min veninde, som heller ikke skulle have sabbatår, og jeg tog til U-days på AU. Her blev jeg klogere på, hvilke studier jeg ikke skulle søge ind på, fremfor at blive klogere på, hvilke studier jeg kunne overveje at søge ind på. Jeg var dermed fortsat i tvivl næsten helt indtil ansøgningsfristen. Det eneste jeg vidste med sikkerhed på daværende tidspunkt var, at jeg ville studere i Aarhus efter sommerferien 2022. Et par dage inden ansøgningsfristen, “introducerede” min søster mig for HA(jur.). Uddannelsens kombination af økonomi og jura, matchede godt mine to yndlingsfag på gymnasiet, som var International Økonomi og Erhvervsjura. Endelig fandt jeg et studie, som jeg kunne se mig selv studere. 

Jeg søgte ind på HA(jur.), men var stadig ikke helt sikker på, at det var det helt rigtige valg for mig. Da jeg fik optagelsesbrevet, blev jeg gladere, end jeg havde forventet, og jeg glædede mig med det samme til studiestart og rusugen, selvom studiet ikke engang var en del af min fremtidsplan, for bare et par uger før jeg modtog optagelsesbrevet. Jeg havde en god mavefornemmelse omkring studiet og takkede ja til pladsen, og så frem til at starte på studiet. 

Jeg er i dag helt vildt glad for mit valg af studie, selvom jeg var i så stor tvivl efter ansøgningen var sendt afsted. Jeg undersøgte egentlig ikke det helt store vedrørende HA(jur.) forinden jeg søgte ind, men jeg tog bare chancen og håbede på det bedste. Jeg har bestemt ikke fortrudt at søge ind og starte på et studie som jeg ikke var helt sikker på, da det er de færreste studerende der på forhånd er 100 pct. sikre på deres studievalg inden studiestart. 


Mine råd

  1. Prioriter at få skabt gode relationer til dine medstuderende, både i studie- og vennegrupper allerede ved studiestart. Det faglige kan du godt indhente efter at have fået en masse venner. 

  2. At være i tvivl om studiet sker for mange, og man er bestemt ikke alene om det. Snak med andre om dine tanker, måske dine studiekammerater, søskende eller andre der kan relatere til det. 

  3. Du vil ikke kunne klare dig præcist lige godt i alle dine fag, hvorfor det er vigtigt at prioritere sin tid og energi efter det, og ikke sammenligne sig selv med andre, og deres måder at studere på.


Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?