Aarhus Universitets segl

Spørg Asbjørn

Asbjørn

24, Aarhus

Aarhus Statsgymnasium, STX

Maskinteknik, 8. semester

Spørg mig om:

  • Strukturering af hverdag og studiets opbygning
  • Det sociale liv og fredagsbar
  • At søge udveksling
  • Relationer og gruppearbejde
  • Frygt for karakterræs
  • Tvivlen om valget mellem civil -og diplomingeniør

Engagement-FOMO

Jeg tror mange, ligesom mig selv, lider lidt af en forventning om ikke at leve op til sine egne ambitioner, hvis ikke man engagerer sig ved at møde op til samtlige undervisningsmoduler og forelæsninger i samtlige kurser. Sådan havde jeg det, da jeg startede og kender stadig til følelsen, men har dog med tiden lært at kunne vælge visse af disse fra. På mange uddannelser er der enormt meget, man kan vælge at deltage i, og måske også bør deltage i. Man skal selv vurdere, om det er det værd, hvis man bruger tiden anderledes – også selvom det andet ikke er direkte fagligt relevant. Det at deltage i et socialt arrangement, ligge på sofaen og slå hovedet fra, drikke en kop kaffe med studiegruppen eller lign. kan nogle gange være ligeså meget værd at bruge energi på, hvis ikke mere, for at klare studiet med hovedet ovenvande. Det skal ikke være derfor, man vælger et studie fra!

Forsinkelse og udskudt studieordning

Jeg oplevede i starten af mit studie ikke at kunne deltage i undervisningen på fuld tid. Af den årsag endte jeg med at starte mit studie på nedsat tid. Det har gjort, at jeg i starten var deltidssygemeldt, hvilket har betydet, at jeg nu studerer forskudt af, hvad jeg burde, da jeg nu er et semester bagud. Det har givet visse komplikationer i forbindelse med tilmelding af eksaminer, SU, at starte på et nyt hold mm. På de fleste studier er der som oftest god mulighed og forståelse for at hjælpe den studerende gennem studiet på den bedst mulige måde.

Udveksling

Jeg er pt. i gang med at søge udvekslingsophold i udlandet. Der er mange ting man skal have styr på, samt mange deadlines at overholde, for overholdes disse ikke går hele turen i vasken, og de kommer tidligere, end man tror. Jeg har også et indblik i fordele og ulemper ved at vælge en destination frem for en anden, samt hvilken betydning det har for stipendier, SU, adgangskrav og meget mere. Jeg kan også komme med gode råd til det praktiske såsom pakkeliste og bolig.


Mine råd

  1. Udnyt tilbud som Uddannelseskompasset og U-days på universiteterne.
  2. Skriv en liste med dine overvejelser, f.eks. fordele og ulemper ved de forskellige muligheder, du har.
  3. Lad være med at stresse og overtænke, når du vælger dit studie. Din uddannelse betyder ikke en entydig rød tråd for resten af dit liv.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?