Aarhus Universitets segl

Spørg Channie

Channie

22, Rudkøbing, Langeland

Svendborg Gymnasium, STX

IVK i Engelsk, 7. semester

Spørg mig om:

 • Hvad man skal overveje, inden man søger ind på universitetet
 • Hvordan man håndterer det sociale, hvis man ikke er så vild med at drikke alkohol
 • Hvordan det er at flytte langt væk hjemmefra
 • Hvordan man håndterer studietvivl og hvor/hvem man kan spørge til råds
 • Hverdagen som universitetsstuderende

Valg af studie

Jeg har aldrig følt, at jeg havde nogle bestemte interesser eller drømme at vælge ud fra. Jeg vidste dog, at jeg rigtig gerne ville flytte til Aarhus, og jeg kiggede derfor primært på uddannelser her. Efter mange U-days besøg og nærmest religiøst brug af udelukkelsesmetoden fandt jeg frem til International Virksomhedskommunikation i Engelsk. Den gav ikke en følelse af ”this is the one”, men nærmere ”det her er nok det bedste bud pt.”, så jeg sprang bare ud i det.

Hvad skal jeg med det her?

Jeg var virkelig tæt på at droppe ud på mit 1. semester. Fagene lå meget langt fra det indtryk, jeg fik af uddannelsen på U-days, og flere af mine medstuderende virkede uengagerede. Jeg var meget tilbageholdende og fandt også ud af, at jeg havde svært ved at navigere i, at der ikke var noget facit på, hvilke jobs man kunne få efterfølgende. Det hjalp mig sindssygt meget at tage til arrangementer fra AU Karriere, der netop havde henblik på at diskutere kompetencer og arbejdsmuligheder for humaniora-studerende, og jeg har også haft virkelig gode oplevelser med at hive fat i studentervejledningen. Jeg valgte derfor at give studiet en chance til, og det er jeg vanvittigt glad for i dag.

Hverdagen på AU

Jeg har valgt en uddannelse, hvor man selv vælger ret mange af sine kurser, hvilket jeg synes er så fedt. Jeg får muligheden for selv at have indflydelse på, hvordan min uddannelse skal se ud. Man kommer derfor til at møde ret mange mennesker på forskellige hold, så der er rig mulighed for at stifte bekendtskaber i løbet af uddannelsen. Min undervisning skifter meget, men vi har ca. mellem 10-18 undervisningstimer om ugen og resten af tiden går med en del gruppearbejde og læsning, som man selv frit kan bestemme hvor meget tid, man lægger i.


Mine råd

 1. Alle er cirka lige så brandnervøse og usikre omkring at starte på uddannelsen som dig, også selvom det ikke føles sådan. De prøver helt sikkert bare at komme igennem det på deres egen måde, forskelligt fra dig.
 2. Der sker virkelig ikke noget ved at vælge forkert i første omgang! Det er vigtigt at huske på, at der er mange uddannelser, der kan føre til samme type jobs og at det i sidste ende handler om at sælge dig som person, og ikke nødvendigvis om du lige har taget det ene kursus frem for det andet.
 3. Husk at mærke efter - du er aldrig tvunget til at tage med til noget. Der sker ikke noget ved ikke at deltage en eller flere gange. Du kan stadig nå at skabe relationer med dine medstuderende, bare fordi du tager det i dit eget tempo.

Fun facts om mig

 • Jeg er generelt ikke særligt gode venner med køretøjer, og du kommer med garanti aldrig til at se mig på en cykel.
 • Jeg skal ha’ så meget sushi, når jeg engang får ‘voksenløn’!!!
 • Jeg tjekker jævnligt dyreinternaters hjemmesider og græder lidt over at jeg ikke har plads til at adoptere dem allesammen.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?