Aarhus Universitets segl

Spørg Emma T.

Emma T.

22, Aarhus

Aarhus Katedralskole, STX

Civilingeniør i Byggeri, 7. semester

Spørg mig om:

 • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
 • Hvordan strukturerer man sit studieliv
 • Hvordan fungerer hverdagen på uni
 • Faglighed og forventninger
 • Overgangen fra sproglige til naturvidenskabelige studier

Vejen til drømmestudiet

Da jeg i min tid startede på gymnasiet, var det med drømmen om at blive advokat eller journalist. Fokus lå derfor på sprog og samfundsfag. Der gik dog ikke lang tid, før jeg fandt ud af, at det ikke var den vej, jeg skulle gå. Jeg har altid været fascineret af bygninger, og det kæmpe arbejde der ligger bag. Samtidig voksede min glæde for matematik, og da jeg i slutningen af 1.g stødte på uddannelsen til Civilingeniør i Byggeri, var jeg ikke i tvivl om, at det var noget for mig. Resten af gymnasiet gik derfor med at hæve mine naturvidenskabelige fag, som gav mig mulighed for at søge ind på uddannelsen.

Min hverdag på studiet

Min hverdag består først og fremmest af forelæsninger på Navitas, hvor uddannelsen har sit tilholdssted. I forbindelse med forelæsningerne er der ofte opgaver og til tider også afleveringer, der skal laves efterfølgende. Gruppearbejde spiller en stor rolle i dagligdagen, da vi hvert semester skal lave et semesterprojekt i studiegrupper. Der kan desuden blive stillet supplerende opgaver i andre kurser, som det forventes, at vi løser i grupperne. Ved siden af dette er der læsestof til forelæsningerne. Strukturen af uddannelsen ligger i den grad op til, at det introducerede stof skal anvendes i sammenhænge, der fremmer forståelsen og giver et indblik i, hvordan teori skal bruges i praksis.

Det mest uventede ved studielivet

Før jeg startede på universitetet, havde jeg en forestilling om, at i og med man skal tage ansvar for sin egen uddannelse, vil det komme til at betyde, at man skal arbejde meget alene. Dette er langt fra tilfældet. Studiet ligger på alle måder op til, at de studerende skal arbejde sammen, og kan problemet ikke løses i fællesskab, er der altid en forelæser, vejleder eller instruktor, der er klar til at hjælpe.


Mine råd

 1. Lyt til dig selv. Når det kommer til valg af studie, er der kun en person, der kan træffe det rigtige valg på dine vegne - nemlig dig selv. Det er super vigtigt, at man ikke lader andres holdninger blive vigtigere end ens egne, for det er din fremtid, der skal skabes på baggrund af beslutningerne.
 2. Slip frygten. Det kan nogle gange være svært at slippe frygten og stole på, at man træffer det rigtige valg. Der er bare ikke andre måder at finde ud af det på end ved at springe ud i det, så grib chancen.
 3. Glæd dig. Selvom nye ting ofte skaber en del nervøsitet og spænding, så er der så mange gode og spændende ting ved livet som universitetsstuderende. Så glæd dig og husk at nyde det, for det er en tid, hvor du kommer til at opleve og udvikle dig mere, end du kan forestille dig.

Fun facts om mig

 • Jeg er altid klar på en gåtur - jo længere, jo bedre, og gerne med en kop kaffe i hånden.
 • Jeg har ikke begreb om tid og sted, når jeg læser en god bog.
 • Jeg er sygeligt besat af gravhunde.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?