Aarhus Universitets segl

Spørg Julie

Julie

23, Give

Rosborg Gymnasium & HF, Vejle, STX

Molekylær Medicin, 10. semester

Spørg mig om:

 • Hvordan det er at flytte til en ny by, hvor man ikke kender nogen i forvejen.
 • At være studerende og ikke drikke øl.
 • Hvordan det er ikke at have en studiegruppe. 
 • Overgangen fra 10 i gymnasiet til 4 i første eksamen på uni.
 • At dumpe en eksamen der er en del af førsteårsprøven.
 • Strukturering af studieliv, fritid og økonomi.

Uddannelsesvalg og boligrisikoen

Jeg har altid været meget sikker på mit studievalg - troede jeg. Gennem hele gymnasiet tænkte jeg, at jeg skulle læse til bioanalytiker, indtil en studietur sidst i 3.g til forskellige naturfaglige uddannelser i Aarhus, hvor Molekylær medicin også fangede min interesse. 2 måneder før ansøgningsfristen var jeg gået fra sikker i mit valg, til hamrende usikker og forvirret. Jeg gik med min mavefornemmelse og har aldrig siden fortrudt. Kort efter bankede det næste problem på døren - boligen. For hvad gør man, når man får tilbudt studiebolig i Aarhus, før man er optaget på studiet? Selvom det var meget 50/50 ,om jeg ville komme ind, så tog jeg chancen - med risiko for at skulle flytte hjem igen kort tid efter. Heldigvis flaskede alt sig som det skulle.

At finde sin plads på studiet

Det har taget mig lang tid at finde mig til rette på studiet. Jeg har elsket det lige fra starten, men haft svært ved at finde en rytme og en balance mellem fritid og at studere. Jeg vil så gerne være god til det hele, og det kan man bare ikke på universitetet. Det har taget lang tid at finde en rytme, hvor der er tid til at læse fornuftigt, uden at det tager alt min tid og energi, at finde den bedste studieteknik og en god læsegruppe, og samtidig have tid til kæreste, arbejde, sport, det sociale og alt det sjove.

At vælge uddannelse er kun begyndelsen

Det klassiske som jeg selv og mange i min omgangskreds ofte glemmer er, at det at vælge en uddannelse ikke er slutningen på de valg, man skal træffe - det er ofte bare begyndelsen! Der kommer mange valg man skal tage i løbet af studiet, alt fra valgfag til bacheloremne til studiejob og hvad der skal ske efter studiet. Men bare rolig, svarene skal nok komme til dig. Og hvis ikke de gør, så gå med din mavefornemmelse. Husk - du kan altid vælge om.


Mine råd

 1. Mærk efter hvad du gerne vil. 3-5 år på universitetet er lang tid, men 3-5 år hvor du laver noget der er kedeligt er en evighed.
 2. Vær ikke bange for at fejle. Vi kommer næsten alle sammen til at dumpe en eller flere eksamener igennem studietiden - og det er helt okay!
 3. En omvej kan også være en genvej, så vær ikke bange for at vælge om eller skifte mening. Der skal være flere solskinsdage end regnvejrsdage.
 4. Work smarter, not harder. Lad vær med at gøre tingene mere komplicerede end de er.
 5. Husk pauser, det er så uendeligt vigtigt!

Fun facts om mig

 • Selvom jeg godt kan gå i byen og drikke alkohol, har jeg aldrig haft tømmermænd.
 • Mit bedste byturs trofæ er en 10 år gammel forstenet kokosnød.
 • Jeg har altid snacks i tasken, uanset hvor jeg er. Jeg går derfor under navne som Snack Queen og Slik Pusheren!

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?