Aarhus Universitets segl

Spørg Laura Lykke

Laura Lykke

23, Horsens

Horsens Gymnasium, STX

IVK i Engelsk, 4. semester

Spørg mig om:

  • At pendle til og fra studiet
  • Hvordan det er at have et studiejob ved siden af et fuldtidsstudie
  • Hvordan strukturerer man sit studieliv
  • Tvivl omkring valg af studie
  • At opleve stress, selvom man elsker studiet
  • Studiemiljøet og det sociale liv

Hvad skal jeg være, når jeg bliver stor?

Da jeg skulle vælge uddannelse efter 3 sabbatår, var jeg så i tvivl, som man nu kan være. Jeg stod imellem ca. 10 forskellige valgmuligheder, som hver gik i forskellige retninger. Alt fra ambulanceredder til militæret til noget med kommunikation. Jeg har altid vidst, at jeg var god til at læse og forstå, så jeg prøvede at undersøge hvad universitetet kunne tilbyde. Jeg tog til deres arrangement u-days 3 år i streg, og hver gang hørte jeg om noget forskelligt, men samtidig lagde jeg alle år vejen forbi International virksomhedskommunikation i Engelsk (IVK). Til sidst tænkte jeg, at nu bliver jeg nødt til at tage springet og prøve at søge, og så valgte jeg IVK i Engelsk som min 1. prioritet. Nogle måneder senere stod jeg med et optagelsesbrev i hånden og tænkte 'here we go'.

Hverdagspendler fra Horsens til Aarhus

Det som har været mest udfordrende for mig ved at starte på en universitetsuddannelse, er at jeg bor i hus i Horsens med min kæreste, og jeg havde ikke lysten til at flytte til Aarhus, så derfor pendler jeg hver dag. I forlængelse af pendleriet, har jeg også været super nervøs for, hvordan det sociale ville være, når nu man boede i en anden by og tanken om, om man ville føle sig lige så inkluderet i fællesskabet, når man altid skulle nå det sidste tog. Mine bekymringer blev dog fejet fuldstændig væk, da jeg startede! Alle har været så gode til at inkludere mig og f.eks. også rykke lidt rundt i mødetidspunkter til div. arrangementer og sammenkomster, for at jeg kunne nå at være med i så lang tid som muligt, inden jeg skulle hjem igen.

Min hverdag på studiet

Mit skema er fyldt med forelæsninger, holdundervisning, afleveringer og læsning. Et af de store fokus på uni er udvikle vores færdigheder ved at lave opgaver og afleveringer. Til dette bruger vi vores studiegrupper en hel del, hvilket jeg synes er superfedt. En studiegruppe er en fantastisk mulighed for at have nogle at sparre med omkring de svære (og nemme) ting på uni, og det er også et plus, at man aldrig sidder alene med noget på studie. I min studiegruppe har vi fået et super tæt forhold til hinanden, og man bliver ofte mere end bare studiekammerater! De er nogle af mine tætteste veninder, hvilket nok ikke var sket, hvis det ikke havde været for uni.


Mine råd

  1. Tro på dig selv. Du kan mere, end du tror.
  2. Det kommer til at være hårdt at gå på uni med de mange forskellige afleveringer, timer og lektier, men prøv at finde ro i, at det er okay. Det er okay at prioritere sin tid, vælge og vrage mellem lektierne. Det er ikke alt som er nødvendigt at bruge tid på. Du skal kunne have dig selv med igennem uddannelsen, og husk at der skal være plads til familie, venner, kæreste og alenetid.
  3. Brug din studiegruppe og venner! Er der noget som er svært, så snak med dem om det, de kan ikke læse dine tanker - de er dit støttenetværk igennem din uddannelse. I går gennem det sammen, så de vil også have en større forståelse for det end f.eks. din familie. Brug også hinanden til at diskutere opgaver og afleveringer men samtidig også gør plads til hyggen!

Fun facts om mig

  • Jeg har en tendens til at planlægge alt ned til mindste detalje
  • Jeg har cyklet til Berlin
  • Hvis jeg kunne leve på Club La Santa som træner inden for landevejscykling, så havde jeg gjort det
  • Jeg er opkaldt efter køkkendamen Laura fra Matador
  • Jeg har været en tur i forsvaret

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?