Aarhus Universitets segl

Spørg Marie

Marie

22 år, Solbjerg

Aarhus Gymnasium, Viby, HTX

Diplomingeniør i Kemi og Fødevareteknologi, 7. semester

Spørg mig om:

  • Hvordan man får hjælp som ordblind
  • Overgangen fra gymnasiet til universitetet
  • Undervisningsformerne på en ingeniøruddannelse

Min vej til studiet

Jeg er gået direkte fra folkeskolen til gymnasiet og derfra til universitetet. Jeg har altid interesseret mig for naturvidenskab og var fra folkeskolen sikker på, at jeg ville læse noget indenfor det naturvidenskabelige område, og allerede på dette tidspunkt overvejede jeg en ingeniøruddannelse. I løbet af 1.g fik jeg særlig interesse inden for kemien, og derfor deltog jeg i en UNF Chemistry Camp. Det var en fantastisk oplevelse, og kemien fangede mig endnu mere end tidligere. Herefter vidste jeg, at jeg ville være kemiingeniør. I den sidste del af 3.g vægtede jeg mellem at vælge diplomingeniøruddannelsen i kemi eller diplomingeniøruddannelsen i kemi og fødevareteknologi. Jeg endte med at vælge diplomingeniøruddannelsen i kemi og fødevareteknologi, da jeg gerne vil arbejde inden for fødevareindustrien.

Ordblindhed med i bagagen

Det er ikke ligefrem let at have ordblindhed med i bagagen. Det mest udfordrende for mig ved at starte på studiet var den stigende læsebyrde, og at litteraturen hovedsageligt er på engelsk. Heldigvis findes der i dag it-hjælpeværktøjer til læsning og stavning og på AU er der meget hjælp at hente når det kommer til ordblindhed.


Mine råd

  1. Husk på at det er helt okay at spørge om hjælp
  2. Når det kommer til studieteknikker, er det vigtigt, at du selv finder ud af hvad der fungerer og giver mening for dig.
  3. Det er vigtigt at strukturere sin tid, for der er meget at se til på studiet, og der skal jo også være plads til at kunne holde fri en gang i mellem. Det handler derfor om planlægning og prioritering.
  4. Meld dig ind i en studenterforening, så alt ikke kun kommer til at handle om dit studie. I de mange studenterforeninger er der gode fællesskaber på tværs af studier.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?