Aarhus Universitets segl

Spørg My

My

22, Randers

Paderup Gymnasium, STX

Fysik, 7. semester

Spørg mig om:

  • Flytningen fra en lille by til Aarhus
  • Forskellen på gym og uni
  • Forventningerne man har til sig selv, inden man begynder på uni
  • Hverdagen på uni

Hvordan i al verden ender man på fysik?

Jeg har altid været meget optaget af naturvidenskab, og den systematik man kan finde der. Det endte med, at jeg besluttede mig for at læse fysik, fordi det passer godt med mine interesser, og den del af naturvidenskaben, som jeg værdsætter at arbejde med. Jeg havde ikke rigtigt nogen tvivl, da jeg skulle vælge studie, da jeg have fastlagt mig på Fysik eller Kemi relativt tidligt i mit studieforløb. Jeg ved til gengæld ikke, hvad jeg vil arbejde med, men jeg regner med, at min interesse i fysik nok skal tage mig det rigtige sted hen.

Starten på mit uni-liv

Da jeg begyndte på universitet, var der en lille omvæltning i forhold til at komme direkte fra gymnasiet. Når man begynder på uni, skal man til at prioritere sin tid på en anden måde end man skulle i gymnasiet, men det er noget man hurtigt lærer, når man når lidt ind i studiet. Ligegyldigt hvordan man arbejder med sin tid, bliver man god til at holde pauser på den ene eller den anden måde. Noget andet som var anderledes ved uni er, at gode karakterer ikke længere kommer naturligt, så man skal fortælle sig selv, at det kan være okay ikke at klare det godt til en eksamen, så længe man følger med i studiet og tager viden ind på en anden måde.

Hverdagen som mig:

Fysik er et fag, som har mange fastlagte skematimer. Der er både forelæsninger, regnetimer og laboratoriearbejde, så jeg bruger meget tid med at være fysisk til stede på uni. Derudover er der meget læsning, så det er ikke sikkert, at man rent faktisk har fri, selvom der ikke er noget i ens skema. Det er ikke en gang sikkert, at man har tid til at fordybe sig i alt stoffet. Det er imidlertid ikke noget man skal bekymre sig om, for man kan gøre brug af både studiekammerater og forelæsere for at følge med i undervisningen.


Mine råd

  1. Gå efter dine interesser, når du vælger studie, for de skal nok tage dig det rigtige sted hen.
  2. Lad være med at bekymre dig over eksamenspres eller stress, for du skal nok finde gode venner og andre studerende som kan hjælpe dig
  3. Husk at prioritere det sociale, for det gør det meget nemmere at nå gennem et studie, som ellers godt kan være stressende til tider.

Fun facts om mig

  • Jeg gør, hvad jeg kan for at være kreativ i min fritid, og jeg elsker at male.
  • Jeg har flere gange overvejet, om jeg vil lave noget med kunst. Også selvom jeg ikke har ret meget tid at bruge på det
  • Jeg får altid at vide, at jeg har dårlig musiksmag, men det synes jeg nu ikke, at jeg har.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?