Aarhus Universitets segl

Spørg Othman

Othman

22 år, Aarhus

Aarhus Gymnasium, Aarhus C, HTX

Erhvervsøkonomi, HA,  6. semester

Spørg mig om:

  • Forskellen på gym og uni
  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
  • Faglighed og forventninger
  • Hvordan det er at have studiejob (eller flere) ved siden af studiet

Lad mig være

I lang tid sagde jeg, at jeg ville læse bygningsingeniør for at undgå spørgsmålet: "Hvad skal du efter gymnasiet?" Jeg havde ikke et bedre svar end "Det ved jeg ikke", så det blev bare til bygningsingeniør. Det virkede. Men jeg sagde det så ofte, at jeg begyndte at tro på det selv. For at finde ud af, om det var noget for mig, aftalte jeg med en ven at udforske vores muligheder til virtuel U-days under corona. Han skulle undersøge bygningsingeniøruddannelsen, og jeg skulle tjekke økonomi. Det tog ikke lang tid, før jeg indså, at bygningsingeniør ikke var min vej, men økonomi fangede min interesse.

Hvordan gik jeg fra Fysik A til erhvervsøkonomi, HA?

De fleste på erhvervsøkonomi har læst HHX, mens resten kommer fra STX. Jeg var en af de få i 2021, der kom ind med en HTX-baggrund. På gymnasiet fandt jeg ud af, at naturfag ikke var min kop te. Jeg deltog i virtuel U-days, hvor jeg hørte om økonomi og talte med folk fra alle hjørner, som havde læst noget inden for økonomi. Gymnasiet lærte mig, at jeg ikke skulle vælge naturfag, og gode samtaler ledte mig i retning af økonomiens verden. Til sidst lyttede jeg til min mavefornemmelse, som pegede mod HA.

Alt for meget frihed

På gymnasiet var der mødepligt, fraværsregistrering og en endeløs strøm af opgaver. På universitetet blev alt vendt på hovedet. Jeg havde pludselig en masse frihed, og det var en stor udfordring i starten. Det tog mig halvandet semester at indse, at jeg stadig skulle møde op og arbejde med det faglige. Men denne frihed gav mig mulighed for at tilpasse min hverdag til mine egne behov. Jeg følte mig pludselig voksen, fordi ingen længere holdt mig i hånden.


Mine råd

  1. Vær nysgerrig! Det vil sige spørg rundt, snak med folk, vær åben og søg viden. Vent ikke på, at valget bliver serveret på et sølvfad.
  2. Du bliver måske aldrig 100% sikker, og det er helt okay!
  3. Du er langt fra alene i det, du føler. Husk, at andre har det på samme måde, og tal åbent om det.

Fun facts om mig

  • Jeg har rejst otte gange, siden jeg startede på universitetet; fire af dem var i løbet af semesteret.
  • Jeg er næstyngst i en søskendeflok på fem.
  • Jeg har knækket fingre, siden jeg var otte år gammel.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?