Aarhus Universitets segl

Spørg Sarah

Sarah

23 år, Struer

Struer Statsgymnasium, STX

Erhvervsøkonomi og erhvervsret, HA(jur.), 6. semester

Spørg mig om:

  • SU, økonomi og bolig
  • Studieskift og studiestart
  • Prioriteringer og forventninger som studerende

Fra Arts til BSS

I 2019 startede jeg på International virksomhedskommunikation i tysk efter et sabbatår i Tyskland og et afslag fra min førsteprioritet. International virksomhedskommunikation voksede på mig, på trods af omstændighederne, og jeg endte med at gennemføre 3 semestre. Da jeg skulle starte på 4. semester, mærkedes det ikke rigtigt i maven længere, og jeg måtte sige ”det er ikke dig, det er mig” til IVK tysk. Pludselig står man med en helt masse tid (og ingen SU), som man må gøre noget ved. På IVK manglede jeg følelsen af, at det jeg lærte, faktisk var brugbart i ”virkeligheden”, og så var der jo ikke andet for end at opdage ”virkeligheden”. Jeg havde otte måneder ude i ”virkeligheden”, hvilket bestod af at flytte midlertidigt hjem til mine forældre igen, arbejde i en børnehave, læse matematik op på et højere niveau, arbejde på en planteskole, mangle alle vennerne i Århus, men også at finde ud, hvad jeg skulle efterfølgende.

Nyt studieområde?

Da jeg stoppede i januar, havde jeg otte måneder til at finde det helt rigtige valg, men allerede der, lå HA jur. i baghovedet. Alligevel var jeg presset over, da ansøgningsfristen nærmede sig, at jeg kun kunne finde et enkelt studie, som rent faktisk var noget, jeg ville – på trods af, at jeg havde så lang betænkningstid.

En følelsesmæssig rutsjebanetur

Med ny studiestart kommer også nye følelser. Angst for, om man har valgt rigtigt denne gang. Angst for, om ens evner rækker langt nok. Angst for en ny rusuge, hvor man forsøger at vise sig selv fra sin bedste side alle døgnets timer, i håb om, at alle kan lide en og gerne vil være venner. Angst for ikke at få nogle venner eller om man overhovedet er god nok. Det er sjovt, hvordan alle de grimme tanker og følelser kommer frem, når det, der egentligt er allermest brug for, er positivitet.


Mine råd

  1. Intet er så galt, at det ikke er godt for noget! Nogle gange må man finde det positive i en træls situation: en reeksamen? så kender du stoffet ekstra godt og ved, hvad der forventes af dig! Droppet ud og nyt studie? Man kan aldrig få for mange venner eller for megen viden! Din cykel er flad? Stærke lårbasser!
  2. Søg hjælpen, inden det er for sent! At være studerende er hårdt, men det skal ikke være ulideligt. Søg hjælp fra studievejledningen, en mentor/tutor, en studiekammerat eller andet.
  3. Sig det højt! Kan du læse tanker? Jeg kan ikke. Fortæl din studiegruppe, læsegruppe, underviser og venner, hvad du tænker, føler, ønsker, mangler og forventer.

Fun facts om mig

  • Jeg er god i et køkken, men bedst til at lave mad, der ikke er SU-venlig.
  • Jeg snyder ALTID, hvis jeg kan komme til det.
  • Jeg cykler til alting
  • Jeg vil gerne lære at strikke, men jeg har ingen tålmodighed

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?