Aarhus Universitets segl

Spørg Thekrayat

Thekrayat

24, Silkeborg

Silkeborg Gymnasium, HF

Maskinteknik, 6. semester

Spørg mig om:

  • Studieskift & studievalg
  • Faglighed & forventninger
  • Det sociale
  • Hvad end du har på hjerte

Det "rigtige" valg?

For mig var essensen i at finde min vej, at jeg tillod mig selv at afprøve "territorier" og anerkende, hvis ikke jeg følte, det var det "rigtige" sted. Jeg skiftede under min gymnasietid fra STX til HF. Herefter startede jeg på uddannelsen 'global business engineering', hvor jeg to år inde i studiet valgte at droppe ud og flytte til udlandet. Kaotisk forløb, hvis jeg selv skal sige det. Jeg anser mig selv som en person med mange interesser, men at jeg nogensinde skulle finde vej som maskiningeniør virkede i sin tid absurd. Hvordan skulle jeg dog kunne hamle op med kun tekniske/videnskabelige fag? Det var jo ikke der mine stærke sider lå? Men jeg gav interessen lov til at føre an, for hvad er det værste der kunne ske? At jeg føler mig som en tumpe inden for maskinteknik? For det har jeg gjort MANGE gange endda, men ikke nok til at jeg kunne se mig selv på et andet studie den dag i dag.

Kønsfordeling & påvirkning af valg

Vi er to piger på mit semester. Nogle gange kan der være flere til enkelte fag, men generelt er der bare et meget mindre antal af piger på maskinteknik. Det er også det, jeg oftest bliver spurgt indtil, når jeg nævner mit studie, hvis ikke den almene "det havde jeg ikke regnet med!". Det kan godt være, det er et af de aspekter, der lader piger skræmme at uddannelsen, på trods af at ens køn er intetsigende for, hvorvidt man ville kunne klare sig på uddannelsen. Om ikke andet, vil jeg sige man møder fantastiske mennesker.

Mit studieforløb

Som alt andet har mit studieforløb også været forholdsvist kaotisk. Jeg har både taget fag om samt haft orlov, hvilket kan være svært at komme tilbage fra. Man følges ikke længere ad med de personer, man startede med, og det er en masse nye indtryk, men man kommer på et tidspunkt over på den anden side alligevel. Dog vil jeg igen pointere, man møder fantastiske mennesker, der gør hele forløbet meget bedre, herudover kommer man stadig til at have kontakt på tværs af klasser. Jeg har fundet en masse fag overvældende, men så snart man fanger essensen i at "prøve igen til du forstår det", så går det hele. Jeg startede på studiet under corona, så det var først på 2. semester jeg havde undervisning på Navitas, og på det tidspunkt pendlede jeg mellem Silkeborg og Århus. Pendlingen betød for mig at jeg snildt kunne misse lektioner eller det sociale, men på et tidspunkt kunne jeg godt mærke at fraværet indhentede en, og på samme tid var jeg klar til Århus på "fuldtid". Udover studievalg, er Århus også det rigtige valg.


Mine råd

  1. Du behøver ikke vide alt og ingenting, hverken før du starter studie eller under dit studie. Faktisk behøver du ikke engang være 100 % sikker på hverken dit studievalg eller en opgavebeskrivelse. Giv dig selv lov til at prøve, en stor del af AU-oplevelsen bygger på at lære. Hvis vi kendte svaret på alt, ville det ikke være nødvendigt at tage en uddannelse.
  2. Prøv igen, prøv igen og prøv igen. Lad dig ikke skræmme af nogle fag, hvis ikke du forstår det i første eller anden omgang.
  3. Det er generelt tidskrævende at være studerende, men at have et liv ved siden af er ikke en myte. Prioriter studie, men lad det ikke isolere dig.
  4. Alle på AU under dig at komme over på den anden side. Der er hjælp at få over det hele, både undervisere, vejledere og ikke mindst medstuderende.

Fun facts om mig

  • Jeg har boet i Kuwait et halvt år, hvoraf jeg har brugt meget tid i ørkenen.
  • Jeg græder, når jeg griner, så ender tit med at fortælle folk, jeg egentlig er okay.
  • Udover kaotisk studieforløb, oplever jeg dagligt kaos på kolle (parkkollegierne), og jeg ville ikke være det foruden

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?