Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vejledning på AU

De 4 mest stillede spørgsmål lige nu

Hvor kan jeg finde information ift om corona situationen påvirker min ansøgning?

Du kan finde de samlede informationer omkring corona og ansøgningsprocessen her.

Kan jeg tilføje standby efter jeg har søgt kvote 2?

Ja, det kan du godt. Det er dog ikke muligt at tilføje eller fjerne standby inde på din ansøgning på www.optagelse.dk, hvis du allerede har godkendt din ansøgning. Du skal derfor sende en mail til optagelse@au.dk, hvori du skriver, at du ønsker at tilføje eller fjerne standby til de(n) ønskede uddannelse(r). Husk at angive dit navn og din fødselsdagsdato i mailen, samt hvilke(n) uddannelse(r) det drejer sig om.

Kan jeg tilføje uddannelser i kvote 1, når jeg har søgt kvote 2, og kan jeg ændre prioritetsrækkefølge?

Ja. Alt hvad du tilføjer efter 15. marts, søger du via kvote 1. Du kan frit ændre prioritetsrækkefølge på de uddannelser du søger, uanset om de er søgt i kvote 1 eller 2 frem til kvote 1-frist 5. juli kl. 12.00 middag.

Hvad er mine chancer for optagelse?

Det er svært at svare på, da det altid kommer an på årets ansøgere. Det bedste, du kan gøre, er at søge ind. Når du har søgt ind, kan du ikke gøre andet end at vente på svar d. 28. juli. Husk at når du har søgt i kvote 2, så søger du automatisk også i kvote 1. På den måde bliver dine chancer for optagelse også større.

Er du i tvivl om dit studievalg?

Tvivl er helt normalt – det kan faktisk være godt

Jeg taler ofte med unge, der er i tvivl om hvilken uddannelse, de skal vælge. Mange af dem jeg taler med, tænker, at de kan blive 100 % sikre på deres studievalg. Det sker bare meget sjældent. Alle er i tvivl om noget, og mange er også i tvivl om studiet, efter de er startet. Hvad nu, hvis jeg vælger forkert? Hvad nu, hvis jeg ikke kan mærke det i maven? Hvad nu, hvis jeg ikke er klog nok? Hvad nu, hvis jeg ikke er nørdet nok? Hvad nu, hvis jeg ikke passer ind? Det kræver mod at være i tvivl, for du skal turde at kaste dig ud i nye ting. Men det kan også være i de nye ting, det mest spændende gemmer sig. Når man tør prøve noget, hvor man ikke er helt sikker på udfaldet på forhånd.


Tvivlen er også der, hvor din nysgerrighed bor. Der, hvor du har mod på at undersøge verden og stille spørgsmål og gå nye veje. Med tvivlen kan du undersøge, om dine forventninger og tanker om et studie holder. Du kan være åben over for de nye ting, du møder og lærer, og lade det inspirere dig. Prøv at se på dit valg af uddannelse som en mulighed for at blive god til og glad for noget nyt. Tvivl er noget, vi er fælles om. Vær i tvivl sammen med dine venner, og hav modet til at tvivle. Studievalget er bare det første valg på din rejse gennem din uddannelse.

God fornøjelse med dit studievalg,
Anne
Vejleder på AU

Kom godt i gang med dit valg af uddannelse

Vi har lavet en guide til dig, hvor du bliver ført gennem hele din proces med at vælge uddannelse. Lige fra hjælp til at finde ud af, om universitetet er noget for dig til forskellige værktøjer, der hjælper dig med at vælge en uddannelse.

Du kan hente guiden her, eller tage den med hjem fra din uddannelsesinstitution.

Byg din uddannelse

Du kan også få overblik over, hvilke uddannelser og tilvalg, du kan sætte sammen på Aarhus Universitet, så de passer til dine ønsker og interesser.

Tal med en vejleder

Nogle af de spørgsmål vi kan hjælpe med er for eksempel:

  • Jeg aner ikke hvad jeg skal læse
  • Jeg har svært ved at finde ud af, hvilken uddannelse der passer til mig
  • Det er svært at finde overblik i optagelsesregler og adgangskrav
  • Jeg opfylder ikke adgangskravene, og ved ikke hvad jeg skal gøre
  • Det er svært at vælge tilvalg eller kandidat


Har du spørgsmål til en bestemt uddannelse?

Det kan være om studieliv, undervisning, karriere eller andet? Spørg vores studenterstudievejledere på uddannelsen. Find kontaktinformation til studievejledningen på uddannelsessiderne, som du finder i søgeboksen på bachelor.au.dk

Du kan også få vejledning på det fakultet, der udbyder den specifikke uddannelse, her:

Har du brug for støttemuligheder under din uddannelse?

Vi kan støtte dig på mange måder gennem dit studie, så du kan uddanne dig på lige fod med andre, også selv om du har det svært i en periode eller har en funktionsnedsættelse.

Læs mere om dine støttemuligheder

 

Vejledningscenter AU holder åbent

Vejledningscenter AU holder åbent som normalt, blot ikke for personlige henvendelser. Vi kan fortsat kontaktes på telefon (87150720), på mail og på Facebook, hvor vejlederne sidder klar til at svare på dine spørgsmål.

Fra mandag den 23. marts kan du booke vejledningssamtaler med vejlederne pr. telefon. 

Åbningstider på telefonen:

Mandag - fredag kl. 9 - 12 (onsdag lukket).

Vejledningscenter AU er lukket i påskeugen fra og med 4/4 til og med 13/4.

+45 8715 0720Book en samtaleauuddannelse@au.dk
Foto: Lars Kruse, AU Foto

Gitte

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Jonathan

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Helle

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Sarah

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Louise

Sofie

Anne

Laura

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Vejledningscenter AU åbent som normalt

Vejledningscenter AU er åbent som normalt, blot ikke for personlige henvendelser. Vi kan fortsat kontaktes på telefon (87150720), mail og på Facebook, hvor vejlederne sidder klar til at hjælpe dig.

Åbningstider på telefonen:

  • Mandag-fredag 9-12 (onsdag lukket)

Vejledningscenter AU er lukket i påskeugen fra og med 4/4 til og med 13/4.

¨