Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Foto: Jesper Rais, AU Foto
Foto: Jesper Rais, AU Foto

Studiepraktik

Få studielivet på Aarhus Universitet ind under huden med tre dages praktik på en uddannelse hvert år i uge 43. Studiemiljø, læserytme, sociale aktiviteter og selve det at studere kan ikke beskrives med tekst, men skal opleves – dels fordi Aarhus Universitet rummer så mange forskellige uddannelser, dels fordi ca. 43.000 studerende og 9.000 ansatte dagligt er med til at sætte deres personlige præg på universitetets liv.

Hvad går praktikken ud på?

I praktikken vil du få indblik i studielivet ved at følge undervisningen på universitetet – f.eks. forelæsninger og praktisk og teoretisk holdundervisning. På nogle fag vil du følge et specielt tilrettelagt praktikprogram på et hold med andre gymnasieelever, som har valgt samme fag som dig. På andre fag vil du følge undervisning på lige fod med de ”almindelige” studerende. Emnerne, undervisningen og arbejdsformerne vil være typiske for undervisningen på universitetet, men ofte vil undervisningsniveauet blive lagt, så du kan følge med.

De fleste praktiktilbud er tre sammenhængende dage – fra onsdag til fredag. Enkelte uddannelser tilbyder dog kun todages praktik. Undervejs i de tre dage vil du få masser af muligheder for at stille spørgsmål til både studerende og undervisere. Men du vil også få lejlighed til at stille spørgsmål til universitetets studievejledere – om f.eks. andre uddannelser, hvordan man søger ind, og hvilke jobmuligheder uddannelserne giver dig.

Mange andre institutioner holder også studiepraktik. Du kan finde en oversigt på www.studiepraktik.nu

After-study aktiviteter

I eftermiddags- og aftentimerne tilbyder vi forskellige ”after-study”-aktiviteter, som giver dig mulighed for at opleve campuslivet i Aarhus, møde kommende studiekammerater og i det hele taget snuse til studielivet på Aarhus Universitet. Læs mere om vores aktiviteter

Overnat på Aarhus Universitet

Hvis du bor langt fra Aarhus, har du mulighed for at overnatte på universitetet i praktikdagene. Overnatningen foregår i undervisningslokaler. Læs mere om overnatningen og hvordan du tilmelder dig.

Krav

Du skal være i gang med sidste år på en gymnasial uddannelse eller have afsluttet en gymnasial uddannelse. Bemærk, at der kan være pladsbegrænsning på det fag, du ønsker, og at Aarhus Universitet som udgangspunkt ikke tilbyder transport eller overnatning. Der kan dog være undtagelser - se studiepraktik.nu.

I praktik som universitetsstuderende

Mange hundrede studerende har fået studielivet på Aarhus Universitet ind under huden i løbet af tre praktikdage.