After-study aktiviteter 

Onsdag d. 26. oktober

Se toppen af Aarhus fra bogtårnet

Onsdag 26. oktober 2016 har du mulighed for at besøge Statsbiblioteket og se toppen af Aarhus fra det 46 meter høje bogtårn. Du vil blive præsenteret for nogle af bibliotekets skatte, som fylder ca. 110 km eller sagt på en anden måde, der er 1,9 mio. bøger, tidsskrifter m.m. i samlingen. Og du får mulighed for at tjekke de gode studiefaciliteter ud, som i de travleste måneder benyttes af op mod 2000 studerende om dagen.

Tid og sted

Der starter rundvisning kl. 14:00, 14:40 og 15:20, og der vil være seks hold af gangen med fire deltagere. Hver rundvisning tager ca. en halv time.

Alle rundvisninger starter i Statsbibliotekets forhal.

Statsbiblioteket
Victor Albecks Vej 1
8000 Aarhus C

Tilmelding

Det er gratis at deltage, og tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet.

Tilmeld rundvisning kl. 14:00

Tilmeld rundvisning kl. 14:40

Tilmeld rundvisning kl. 15:20

Vi glæder os til at se dig på Statsbiblioteket!

Følg os

Følg Statsbiblioteket på Facebook, Twitte og LinkedIn

 

 

Åbent hus på Naturhistorisk Museum

Den 26. oktober slår Naturhistorisk Museum dørene op i tidsrummet 16-17.30 og laver After Study-oplevelser for dig. I Kantinen kan du snakke med venner over en kop te eller saftevand, eller du er velkommen til at kigge rundt i vores udstillinger. Der er 15-20-minutters oplæg eller magasinrundtur, der giver dig indsigt i, hvad man dog laver som biolog på et museum.

Kl. 16.15 og 16.45 #Jeg kigger på fugle

Fugle er for fede!
Emil Skovgaard kigger på fugle – som i rigtig meget ”kigger på fugle”. Især rovfugle er et hit. Derfor er Emil lige kommet hjem fra et at de store træksteder i det østlige Europa. Her har han sammen med et par stykker andre lavet optagelser til sociale medier og apps, der skal vise, hvor mega det er at kigge fugle. Del nogle af Emils fugleoplevelser på stor skærm - måske er du lige så bidt af fugle, når du forlader Naturhistorisk Museum, som han.

16.30 og 17.00 Skeletterne ud skabet

Der er gode historier i kranier og knogler!
Pernille Mølgaard er ansvarlig for Skoletjenesten og synes at kranier og skeletter er fantastiske og har været med til nogle af de store hvalopskæringer i Danmark. Tag med på magasin-safari og oplev flodheste, elefanter, krokodiller, hvaler og mammutter ”uden tøj på” eller bliv begejstret over udstillingsmagasinets mærkværdigheder.

Tid og sted

26. oktober kl. 16 - 17.30

Naturhistorisk Museum
Wilhelm Meyers Allé 210
Universitetsparken
8000 Aarhus C

Tildmelding

Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig  

Chill-out i Studenterhus Aarhus

Caféen og Baren i Studenterhus Aarhus har åbent hver eftermiddag. Få et spil bordfodbold, en kop kaffe, surf på nettet og mød studerende fra hele byen og hele verden i Studenterhus Aarhus i Studiecaféen. Hvis du er fyldt 18, kan du også gå i Studenterbaren og smage en af vores 150 øl fra hele verden.

Studenterhusets tilbud gælder alle praktikanter som deltager i studiepraktik ved de videregående uddannelser i Aarhus.

Ingen tilmelding til Chill out - kig forbi!

Fællesspisning med Campus Aarhus

De videregående uddannelser i Aarhus - Campus Aarhus - inviterer til fælles aftensmad på Aarhus Universitet og VIA University College, Campus C. Her du har mulighed for møde studiepraktikanter på tværs af uddannelser samt snakke med nuværende studerende om løst og fast.

Der vil blive serveret aftensmad samt en vand. Arrangementet koster 40 kr. pr. person.

Tilbuddet gælder alle praktikanter som deltager i studiepraktik på de videregående uddannelser i Aarhus.

Tid og sted

Onsdag d. 26. oktober, kl 17

Fællesspisningen foregår to forskellige steder afhængigt af uddannelsessted. 

Aarhus Universitet
Caf'Inn Bygning 2610 (S)
Fuglesangs Allé 4
8210 Aarhus V

VIA University College
Kantinen, Bygning B
Ceresbyen 24
8000 Aarhus C 

Tilmelding

Tilmeld fællesspisning på Aarhus Universitet 

Tilmeld fællesspisning på VIA University College

 

 

Foredrag "Kom tættere på stjernerne"

Du har som studiepraktikant mulighed for at deltage i den vildt populære foredragsrække Offentlige foredrag i Naturvidenskab i Søauditorierne på Campus Aarhus.

Du kan her høre foredraget ’Kom tættere på stjernerne’, ved astrofysiker Mads Fredslund Andersen og professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Læs mere om foredraget

Tid og sted

26. oktober kl. 19-21

Aarhus Universitet
Søauditorierne
Wilhelm Meyers Allé
8000 Aarhus

Tilmelding

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser.

Tilmeld dig her

Torsdag d. 27. oktober

Åbent hus på Science Museerne

Kunne du tænke dig at kravle ind i en livmoder og høre moderens hjertelyde? Eller besøge fire klimazoner fra middelhavet gennem ørken og over bjerge til troperne?

Science Museerne er en del af hovedområdet Science and Technology ved Aarhus Universitet. Science Museerne omfatter Steno Museet i Universitetsparken, Væksthusene i Botanisk Have samt Ole Rømer-Observatoriet i Højbjerg.

I anledning af Studiepraktik holder Steno Museet og Væksthusene gratis åbent for praktikanter ved Aarhus Universitet.

Tid og sted

Torsdag d. 27. oktober kl. 15-17

Find museerne på kortet

Tilmelding

Det er ikke nødvendigt at tilmeld sig.

Om museerne

Steno Museet
Museet har udstillinger, der omhandler så forskellige emner som kloning, prævention og operationer i gamle dage, men også emner om opmåling af Danmark og om den første store computer, som kun lige kunne lægge nogle tal sammen. Du kan selv gå på opdagelse i museets udstillinger, eller du kan få en introduktion til museets af en af museets ansatte.

Væksthusene i Botanisk Have
I Væksthusene kan du besøge fire forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. Over alt i Væksthusene kan I støde på små fortællinger om naturens rigdom og indflydelse på vores hverdag. Du kan se film, fotos og scenografi, der giver indblik i, hvordan vi mennesker påvirker naturen som aldrig før. Du kan selv gå på opdagelse i museets udstillinger, eller du kan få en introduktion til museets af en af museets ansatte.

Læs mere på www.sciencemuseerne.dk

Byrundvisning: Guidet tur i Aarhus

Aarhus bliver ofte betegnet som Danmarks bedste studieby. Du kan hurtigt komme fra den ene ende af byen til den anden, og alligevel finder du alverdens muligheder i Aarhus. Det er din fordel som studerende – uanset om det gælder bolig, studiejob, byens parker, stranden, seværdigheder eller om at komme fra den ene fredagsbar til den anden. Du finder alt indenfor cykelafstand.

Oplev studiebyen Aarhus og dens mange attraktioner når Aarhus Guiderne i samarbejde med Aarhus Kommune tager dig med på en guidet tur gennem den smukke universitetspark, via de hyggelige øgader og det summende Latinerkvarter med trendy butikker og hyggelige cafeer i den gamle bymidte. Turen runder også et besøg på verdens bedste bibliotek, Dokk1 og selvfølgelig bliver der også plads til den obligatoriske gåtur langs åen.

Praktisk information

OBS! Tidspunktet er fremrykket af hensyn til vigende dagslys!

Torsdag d. 27. oktober kl. 15.45 (tur 1) og kl. 16 (tur 2)
Mødested er udenfor Statsbibliotekets hovedindgang.
Varighed: 2 timer

Tilmelding

Tilmeld dig tur 1 kl. 15.45 - 17.45 
Tilmeld dig tur 2 kl. 16-18  

Tilmelding senest 24. oktober!

Hvem er AarhusGuiderne?

AarhusGuiderne er den største og mest erfarne udbyder af guideservice i Aarhus, Region Midtjylland og resten af Jylland. I mere end 60 år har AarhusGuiderne guidet for alle slags grupper – uanset antal, alder og sprog.

Læs mere på www.aarhusguiderne.dk/

Chill-out i Studenterhus Aarhus

Caféen og Baren i Studenterhus Aarhus har åbent hver eftermiddag. Få et spil bordfodbold, en kop kaffe, surf på nettet og mød studerende fra hele byen og hele verden i Studenterhus Aarhus i Studiecaféen. Hvis du er fyldt 18, kan du også gå i Studenterbaren og smage en af vores 150 øl fra hele verden.

Studenterhusets tilbud gælder alle praktikanter som deltager i studiepraktik ved de videregående uddannelser i Aarhus.

Ingen tilmelding til Chill out - kig forbi!

Quiz-aften i Studenterhus Aarhus

Aarhus Universitet og Studenterhus Aarhus inviterer jer til at deltage i AUs legendariske quiz. Kategorierne spænder vidt - lige fra aktuelle nyheder fra Finland til kageopskrifter, filmcitater, 80´er musik, Shakespeare, planeter, krige og meget, meget mere. Studenterbarens quiz er måske den sværeste quiz i Aarhus, hvis ikke Danmark. Nogle gange er kategorierne lette, andre gange provokerende svære.

Tilmelding

Kom og bliv udfordret, når vi ekstraordinært afholder quizzen i Studiecaféen ved Stakladen. Find sammen med et par af dine venner og kom og dyst mod både studiepraktikanter og studerende.

PS: Man kan også tilmelde sig enkeltvis og blive sat på et hold med andre enkeltpersoner.

Tilmeld dit hold (maks. 4 personer)

Tid og sted

Studenterhus Aarhus
Studiecaféen
Nordre Ringgade 3
8000 Aarhus C 

Kl. 20.00

Præmier

Der er flere fede præmier på højkant til vinderholdet bl.a. gratis adgang til koncerterne i Studenterhus Aarhus resten af 2016.

Det er gratis at deltage og tilbuddet gælder alle praktikanter, som deltager i studiepraktik ved de videregående uddannelser i Aarhus.

Vi glæder os til at se jer til en hyggelig aften! 

Ekstra tilbud til Studiepraktikanter

AU har en række ekstra tilbud til dig som skal i Studiepraktik onsdag til fredag i uge 43: Forskellige aktiviteter sidst på eftermiddagene og aftenerne efter at det faglige program for Studiepraktik er forbi.

Få flere informationer om studiepraktik på studiepraktik.nu.

Gratis wifi

Alle gæster har mulighed for at oprette forbindelse til AU-Guest via deres mail- eller social medie-konto.

Se hvordan på wifi.au.dk