Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

After-study aktiviteter 

Tirsdag d. 23. oktober

Foredrag: Dit indre liv med billioner af bakterier

Tirsdag d. 23. oktober kl. 19:00 – 21:00 kan du komme med til foredraget "Dit indre liv med billioner af bakterier”. Der er fri entré. 

Mennesket er en superorganisme der består af ligeså mange bakterie- som menneskeceller. Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte. Og hvordan du får det bedste frem i dine bakterier.

Foredraget er en del af foredragsserien 'Offentlige foredrag i Naturvidenskab', der alle foregår i Søauditorierne, Aarhus Universitet. Foredragsserien giver alle mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab.

Foredragene livestreames fra Søauditorierne til biografer, biblioteker, folkeuniversiteter, kulturhuse, foreninger, forsamlingshuse, gymnasier og skoler mv. i en lang række byer i Danmark og udlandet.

 

Tid og sted

23. oktober kl. 19-21

Aarhus Universitet
Søauditorierne
Wilhelm Meyers Allé
8000 Aarhus

 

 

Onsdag d. 24. oktober

Se toppen af Aarhus fra bogtårnet

Onsdag 24. oktober 2018 har du mulighed for at besøge Det Kgl.Bibliotek og se toppen af Aarhus fra det 46 meter høje bogtårn. Du vil blive præsenteret for nogle af bibliotekets skatte, som fylder ca. 110 km eller sagt på en anden måde, der er 1,9 mio. bøger, tidsskrifter m.m. i samlingen. Og du får mulighed for at tjekke de gode studiefaciliteter ud, som i de travleste måneder benyttes af op mod 2000 studerende om dagen.

Tid og sted

Der starter rundvisning kl. 15:00, 15:40 og 16:20, og der vil være seks hold af gangen med fire deltagere. Hver rundvisning tager ca. en halv time.

Alle rundvisninger starter i Det Kgl. Biblioteks forhal.

Det Kgl. Bibliotek
Victor Albecks Vej 1
8000 Aarhus C

Tilmelding

Tilmeld dig rundvisningen

Følg os

Følg Det Kgl. Bibliotek på Facebook, Twitter og LinkedIn

Chill-out i Studenterhus Aarhus

Caféen og Baren i Studenterhus Aarhus har åbent hver eftermiddag. Få et spil bordfodbold, en kop kaffe, surf på nettet og mød studerende fra hele byen og hele verden i Studenterhus Aarhus i Studiecaféen. Hvis du er fyldt 18, kan du også gå i Studenterbaren og smage en af vores 150 øl fra hele verden.

Studenterhusets tilbud gælder alle praktikanter som deltager i studiepraktik ved de videregående uddannelser i Aarhus.

Ingen tilmelding til Chill out - kig forbi!

Quiz-aften i Studenterhus Aarhus

Aarhus Universitet og Studenterhus Aarhus inviterer jer til at deltage i AUs legendariske quiz. Kategorierne spænder vidt - lige fra aktuelle nyheder fra Finland til kageopskrifter, filmcitater, 80´er musik, Shakespeare, planeter, krige og meget, meget mere. Studenterbarens quiz er måske den sværeste quiz i Aarhus, hvis ikke Danmark. Nogle gange er kategorierne lette, andre gange provokerende svære.

Tilmelding

Kom og bliv udfordret, når vi ekstraordinært afholder quizzen i Studiecaféen ved Stakladen. Find sammen med et par af dine venner og kom og dyst mod både studiepraktikanter og studerende.

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Bare duk op!

Tid og sted

Studenterhus Aarhus
Studiecaféen
Nordre Ringgade 3
8000 Aarhus C 

Kl. 20.00

Præmier

Der er fede præmier på højkant til vinderholdet!

Vi glæder os til at se jer til en hyggelig aften! 

Torsdag d. 25. oktober

Åbent hus på Science Museerne

Kunne du tænke dig at kravle ind i en livmoder og høre moderens hjertelyde? Eller besøge fire klimazoner fra middelhavet gennem ørken og over bjerge til troperne?

Science Museerne er en del af hovedområdet Science and Technology ved Aarhus Universitet. Science Museerne omfatter Steno Museet i Universitetsparken, Væksthusene i Botanisk Have samt Ole Rømer-Observatoriet i Højbjerg.

I anledning af Studiepraktik holder Steno Museet og Væksthusene gratis åbent for praktikanter ved Aarhus Universitet.

Tid og sted

Torsdag d. 25. oktober kl. 15-17

Find museerne på kortet

Tilmelding

Det er ikke nødvendigt at tilmeld sig.

Om museerne

Steno Museet
Museet har udstillinger, der omhandler så forskellige emner som kloning, prævention og operationer i gamle dage, men også emner om opmåling af Danmark og om den første store computer, som kun lige kunne lægge nogle tal sammen. Du kan selv gå på opdagelse i museets udstillinger, eller du kan få en introduktion til museets af en af museets ansatte.

Væksthusene i Botanisk Have
I Væksthusene kan du besøge fire forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. Over alt i Væksthusene kan I støde på små fortællinger om naturens rigdom og indflydelse på vores hverdag. Du kan se film, fotos og scenografi, der giver indblik i, hvordan vi mennesker påvirker naturen som aldrig før. Du kan selv gå på opdagelse i museets udstillinger, eller du kan få en introduktion til museets af en af museets ansatte.

Læs mere på www.sciencemuseerne.dk

Chill-out i Studenterhus Aarhus

Caféen og Baren i Studenterhus Aarhus har åbent hver eftermiddag. Få et spil bordfodbold, en kop kaffe, surf på nettet og mød studerende fra hele byen og hele verden i Studenterhus Aarhus i Studiecaféen. Hvis du er fyldt 18, kan du også gå i Studenterbaren og smage en af vores 150 øl fra hele verden.

Studenterhusets tilbud gælder alle praktikanter som deltager i studiepraktik ved de videregående uddannelser i Aarhus.

Ingen tilmelding til Chill out - kig forbi!

SRP-Café

Har du svært ved at vælge emne til dit studieretningsprojekt (SRP), eller vil du gerne diskutere din SRP med nogen, der allerede har skrevet SRP?

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) Aarhus afholder SRP-Café onsdag d. 25. oktober, hvor du tale med studerende fra Science og Technology om dit studieretningsprojekt.

Der vil være repræsentanter fra alle de store uddannelser på ST tilstede plus masser af eksempler på tidligere SRP’er.

Det er selvfølgelig gratis at besøge SRP-Caféen, og tilmelding er ikke nødvendig.

Tid og sted

Torsdag d. 25. oktober kl. 17-19

Vandrehallen på Matematisk
Bygning 1530, lokale 120
Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C 

Fællesspisning for alle studiepraktikanter

Aarhus Universitet inviterer alle studiepraktikanter til fælles aftensmad. Her du har mulighed for møde studiepraktikanter på tværs af uddannelser samt snakke med nuværende studerende om løst og fast.

Der vil blive serveret aftensmad samt en vand. Arrangementet koster 50 kr. pr. person.

Tid og sted

Torsdag d. 25. oktober, kl. 18.00

Fællesspisningen foregår

Aarhus Universitet
Nobelparkens kantine
Jens Chr. Skous Vej 4, Bygning 1481
8000 Aarhus C

Tilmelding

Tilmeld dig fællesspisning

Ekstra tilbud til Studiepraktikanter

AU har en række ekstra tilbud til dig som skal i Studiepraktik onsdag til fredag i uge 43: Forskellige aktiviteter sidst på eftermiddagene og aftenerne efter at det faglige program for Studiepraktik er forbi.

Få flere informationer om studiepraktik på studiepraktik.nu.

Gratis wifi

Alle gæster har mulighed for at oprette forbindelse til AU-Guest via deres mail- eller social medie-konto.

Se hvordan på wifi.au.dk