Aarhus Universitets segl

Spørg Akshaja

Akshaja

22, Ebeltoft

Syddjurs Gymnasium, STX

Historie med tilvalg i samfundsfag, 8. semester

Spørg mig om:

  • Økonomi og SU
  • Gymnasiet til studieliv
  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
  • Flytte hjemmefra for første gang
  • Bolig muligheder
  • Studiejobs
  • Kollegielivet

Overgangen fra gymnasiet til universitetet

Jeg vidste ikke hvad jeg ville i løbet af et sabbatår, og derfor valgte jeg at gå direkte fra gymnasiet til universitetet. Jeg gik med mange tanker i mit gymnasieår over hvad jeg ville læse. Da jeg så 3 måneder inden kvote - 2 ansøgningen, begyndte at tænke på historie som en mulig uddannelse. Jeg havde førhen både i gymnasiet og helt tilbage i folkeskolen elsket historietimerne, og dermed lå det nærmest ved kortene at jeg skulle læse historie. Da jeg ikke var sikker på studiet, og om hvorvidt jeg var god nok, sigtede jeg efter at ville søge i løbet af 3.g for at begynde sommeren efter. Så jeg havde kunne bruge studiet af, og eventuelt søge noget nyt hvis jeg fortryd. Næsten 4 år efter er jeg her stadig. Overgangen var fra gymnasiet til universitet var fin. Jeg blev den yngste i min klasse som varierede med aldrene 19 – 29. Vi var to som ikke havde haft et sabbatår, og det kunne man også mærke i form af at folk i længere perioder ikke havde været på skolebænken længe, men dog havde enorm meget erfaring fra rejser og arbejdserfaringer ved studiestart. Men jeg bestemt ikke fortrudt mit valg, og kender flere som har valgt at holde en pause mellem bacheloren og kandidaten for at få lidt mere tid end arbejdsmarkedet kalder.

Hvad tænkte jeg om AU, inden jeg søgte ind?

Jeg har længe vist at Aarhus Universitet skulle være min første prioritet af akademiske uddannelsessteder. Jeg er selv fra Djursland hvor Aarhus var den tætteste storby, og dermed var den universitetsby jeg havde mest og bedst kendskab til. Derudover havde jeg flere bekendte blandt venner og familie, som selv studerede eller havde studeret i Aarhus. I 2.g var jeg mentee i mentorprogrammet Sub – University, hvor jeg blev introduceret til studielivet men vigtigst af alt Aarhus som studie by, og Aarhus Universitet som et mulig fremtidigt uddannelsessted. Derfor var Aarhus Universitet min første prioritet, og det har jeg bestemt ikke fortrudt.


Mine råd

  1. Overvej fremtidsmulighederne. Er jobmarkedet usikker ved den uddannelse som du ønsker, så bør du overveje om du er villig til at flytte længere væk for drømmejobbet for at starte din karriere på arbejdsmarkedet.
  2. Sørg for at finde en balance mellem både studie og frihed. Studielivet er ikke ens betydeligt med at der kun kan prioriteres tid med læsning, men også sørg for at give dig tid til dine egne interesser, familie og venner.
  3. En dårlig eksamenskarakter er ikke lig med dårlige fremtidsmuligheder. Sørg for at give dig selv ros. Erfaring med studiejobs, og frivilligt arbejde kan også være en vigtig indikator for de fremtidige jobmuligheder

Fun facts om mig

  • Jeg glemmer altid hvad som er venstre og højre på engelsk.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?